|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 03.03.2012
Mjesto: Jugoslavija!
Downloads: 522
Uploads: 9
Rekao HVALA: 71
Zahvalili mu 33 puta u 30 Postova
Instrumenti: VSTi, Korg Triton Le
Interesi: Muzika, Voznja
![]() |
![]()
Znam ja sve to, celog zivota sklapam setove za LE jer mi se nikada ni jedan set nije svideo. Ali postoji par setova za pa3x gde taj IFX igra veoma bitnu ulogu...
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.04.2015
Mjesto: Kragujevac
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 10
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Klavijature
Interesi: Sviranje, spavanje, ....nje :D
![]() |
![]()
Navalili svi za 1 i 2 izlaz, a ja nikad i nigde nisam video da ih neko koristi. A cini mi se i da nisam ni cuo da ih je neko tamo koristio. Po mojim saznanjima postoji samo legenda da onaj ko to zna da namesti (a znam da nije nista komplikovano) njemu aranzer radi extra! Hihihi.
E sad, kao sto npr. svaka marka automobila ima mnogo modela i mnogo varijacija medju tim modelima (te sa manjom konjazom, a vecom kubikazom i obrnuto, te dizel, benzin itd.) tako i KORG pocinje da ima sve vise razlicitih varijacija klavijatura i umesto da budete zadovoljni kao kupci zato sto Vam je povecan izbor vi kukate ![]() A to sa cenom - sve, ali ponavljam sve sto je najnovije na trzistu ima cenu koja je "prenaduvena" bas zbog onih koji se zalete da je kupe odmah(a neko ih je pomenuo da mu ih je zao). I za kraj - kolega koji je kupio, jos uvek, nista nije rekao o njoj ![]() Nadam se da ces nam reci licni utisak i prosvetliti nas, jer svi pricaju o onome sto su videli na internetu, a ti si imao priliku da se upoznas sa spravom. Hvala ti unapred. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
ja ne mogu zamisliti da jedan stereo kanal može dobro izbaciti sve frekvencije a da se to dobro ustima, nema sanse.
OUT 1 bass pedala, aux na Bass binove OUT 2 bass gitara, aux na Bass binove Sve ostalo na L + R Kraj priče i dobiješ pravi sound. Naravno ulogu igra sam sistem i naravno vaše uho.
![]() |
#4 | |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Pogrešna postavka.
Citat:
U velikoj mjeri si degradirao kvalitetu bas bubnja, a pogotovo bas gitare. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
![]() |
![]()
Mene zanima zasto bi degradirao kvalitet kick-a i bas gitare.
Ja sam radio na oba nacina......uvijek je bolje radilo kad sam ovako odvajao kick i bass. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Zato što je frekventni opseg bas bubnja, a pogotovo bas gitare mnogo širi nego što reproduciraju bas binovi. Kada se na ovakav način (citat u mom predhodnom postu) usmjeri bas bubanj i bas gitara, nedostaje im dobar dio "viših" frekvencija koje su odgovarne za precizan i kvalitetan sound.
To što si čuo ili doživio bolji sound spajajući na ovaj način može biti uzrokovano lošim/nekvalitetnim ozvučenjem, krivim postavkama u klavijturi ili možda nekim trećim razlogom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
|
![]()
CASPER, kick i bass gitaru pustam u binove, ali ih pustam i u satelite, gdje fino ofarbam tonski te iste, nema logike pustati pedalu i gitaru samo u binove.
Nadam se da sam sada rekao sta sam htio. Poenta priče i jest da su na posebnom kanalu, da se mogu fino ofarbati tonski, i pojačati i smanjiti po želji.
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|