|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Pohrana samplova na FlashROM-u je primjenjena i kod modela Tyros4. Zato se klavijatura tako brzo podiže, nema učitavanja samplova sa HD kao što je to bio slučaj na Ty12 i Ty3.
Samplovi ostaju trajno pohranjeni i ne brišu se niti kada obrišemo CUSTOM VOICES/DRUM. Ram je i dalje zauzet s materijalm bez obzira što u klavijaturi nema niti jednog CUSTOM-a. To zna stvarati zbrku, pogotovo ako samplove nismo kategorizirali po grupama. Predpostavljam da kod Ty5 ovaj dio posla odrati YEM prilikom loadanja i da zbog toga učitavanje traje 20-30 minuta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Da, ono sto odredimo u Yemu to je to.U samoj klavijaturi nije moguce brisati samplove.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.09.2013
Downloads: 877
Uploads: 2
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Kolege,
Ja sam kupio TYROS 5 i sada sam novi clan klubu ljubitelja YAMAHA. Do sada sam svirao ROLAND VA76 i sada ovo je za mene potpuno novi svet. Skinuo sam sad sve programe iz sajta yamahe i na kompjuteru su ZIP fajlovi. Kada zelim da ih otpakujem(Extract here), pojavi mi se poruka sa error koja kaze WIN RAR ![]() Tako da sada ne mogu da instaliram YEM, Mega enhancer i druge sitnice. Sta da uradim? I molim vas za savet kako najbrze konvertirati ritmove iz ROLANDA za TYROS. Takodje, ukoliko neko ima presete za vokalist sa terce od svih tonaliteta, kao i terce boje iz svih tonaliteta, molim da objasni kako je to uradio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Kao prvo,sve čestitke!!!Dobro došao u klub!!!!
Ritmove možeš i to prilično dobro(ddaleko bolje nego korg) kovertovati sa STW,ali imaš na forumu i za Yamahu hrpu ritmova i dobrog materijala,a i mi ćemo ti malo pomoći ![]() Za ostalo,će "genkolog" što neko reče za Yamahe!Tyiros mu je poslastica!!!! |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio VUNIMRAV za ovaj koristan post: | jtodorov (23.05.2015) |
![]() |
#5 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Dobro došao u klub
![]() Dobro kaže SkyNet, problem može biti do nepotpune dateke koju si skidao. Ili se krije u tvom sistemu tj. loše/nepravilno instaliranom programu s kojim to radiš. Skini free progam "7-zip" i on će ti odraditi posao bez problema. Prije nego počneš koristiti programe poput YEM ili MEGAenhancera, potrebno je pravilno instalirati drivere za Tyros5. Pazi da oni budu odgovarajući (32 ili 64bita) i prati upute za instalaciju. Tek kada su driveri pravilno instalirani i računalo prepozna spojenu klavijaturu, možeš koristiti ove i druge alate. Konverzija rolandovih ritmova je moguća ali .... Opusti se za početak, dobro preslušaj tvornički materijal koji imaš u Tyros5, navikini se na sound i tek nakon toga kreni u neku konverziju rolandovog materijala. Govorim iz osobnog iskustva, i sam sam očekivao da u Ty4 odmah dobijem sound starog Technics KN7000. Potpuno krivi pristup koji me je koštao vremena i živaca. ![]() Naravno, uvijek možeš testirati materijal specifičan za tvoj repertoar koji se nalazi u downloadu. Iskreno, nisam odušavljen onime što se nudi, meni je to sve "šuplje", nabrijano do bola i loše. Onih 2,3 % dobrih ritmova su ionako napravljeni najboljom i najednostavnijom metodom, sastavljani su od dijelova koje već imaš tvornički u klavijaturi uz djelomično promijenjen bubanj. A ako te već zanima kako najbolje "konvertirati" ritam iz VA7 u Tyros, predlažem najbolju i najpecizniju metodu. Vidim da si i ti na tom tragu, s obzirom na pitanje koje si postavio u rubrici Roland. Na VA7 snimiš MIDI od željenog ritma u C duru za sve varijacije, prelaze, intro-endinge i onda taj midi lagano prilagođavaš "logici" Yamahe. Tu će ti sigurno pomoći midi2style koji je baš neki dan dobio "novo ruho" i sad je vrlo pregledan i još lakši za korištenje. Kad uđeš u štos, i kada imaš dobro napravljen MIDI, prilagođavanje za Tyrosa ovom metodom je mačiji kašalj. U terce se ne razumijem, sigurno će ti već netko pomoći. A što se tiče vocalista, moram pogledati što se nudi u Tyros5 od opcija. Ako su iste kao i kod Tyros4 riješiti ćemo to vrlo lako i jednostavno. Čeka te veliki posao ali sigurno si napravio dobar potez kupovinom Tyrosa. Dodano: E da, zaboravih reči. Baš mi je drago što touch screen nije bio presudan u odabiru modela, PA3x vs. Tyros5. Promijenjeno od casper (22.05.2015 u 13:25 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | jtodorov (23.05.2015) |
![]() |
#6 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Cestitam i dobrodosao u klub.
Dodato: Citat:
Pozdrav! Promijenjeno od tyros2 (22.05.2015 u 16:26 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tyros2 za ovaj koristan post: | jtodorov (23.05.2015) |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
|
![]()
Evo i mene u Club nakon dugo godina borbe sa Korg a sad Yamaha do Penzije...
Za Pocetak sam nabavio Tyros 3... Danas Konvertiro par ritmova od Korg al nece da mi radi CV u Style, dali trebaju ove dionice dodatno da se Uvode u Style ili kako to vec ide... Promijenjeno od hrci (23.05.2015 u 23:26 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|