Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Saveti za kupovinu

Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;)

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 06.03.2015, 12:41   #1
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
VUNIMRAV ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pa da,samo što bih ja umesto G1000 ipak kupio psr1500 i Tr.Ipak je Psr mladje generacije aranžer sa USB i da le veoma lepo srediti.
VUNIMRAV je offline   Reply With Quote
Star 06.03.2015, 12:51   #2
rolandx
Stvarno kod kuće

rolandx's Avatar

Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
rolandx ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Moj ti je savet ILI - ILI. ne može i jare i pare... Budžet 500-600 evra. Dakle od predloga G1000 - Tr Le:
G1000 - ( jeste još uvek moćan aranžer zato i drži cenu). 350e
Tr Le - 350e ( u najboljem slučaju).....
To je ipak više novca. Ima i za manje ali kakvi su. Dečko je napomenuo da ima strah od kvarljivih stvari. Pa80 sa karticom, jeste rešenj, ali stvar je ukusa.
-------Moj predlog je da se odlučiš za workstation ( solo klavijaturu)-------
Čini mi se da se za 600 evra može uzeti Xa ili S - roland fantom ( vidim ga evo u oglasima za 550 evra - taman ti ostaje 50 evra za set ) To bi bio pun pogodak. Imao si saveta u postovima da uzmeš solo klavijaturu... ja sam samo izneo svoje mišljenje u vezi odabira. ALI: Ukoliko se odlučiš za fantoma, obavezno gledaj da ga kupiš sa već sredjenim setom,... ,,vrhunskim". nemoj kasnije gubiti vreme na sredjivanje, jer priče prodavaca : ,,kako ćeš-lako ćeš" zaboravi. Ako kupuješ bez seta toliko i spusti cenu da ga možeš kupiti. NIKO ti neće dati džabe vrhunski set ili bar onaj koji je sredjen po čijem god ukusu... Ako ima takvih , ja se izvinjavam....

Promijenjeno od rolandx (06.03.2015 u 13:00 sati)
rolandx je offline   Reply With Quote
Star 06.03.2015, 13:01   #3
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Koliko sam ja razumeo covek bi zeleo da kupi nov Aranzer za 500-600 eura.Momci ,vi svi imate predloge koji nisu losi ali mu svi preporucujete polovne klavijature.

Jedina klavijatura koju bi mogao da kupi,doduse ovde u Beogradu ili u Nisu a da je potpuno nova za te pare su Roland BK-3 ili Roland GW-8.Ne znam kakva je situacija u Zagrebu,da li roland ima svoje predstavnistvo.

Svi predlozi su sasvim korektni sto se tice kvaliteta zvuka tih klavijatura ali to je ipak sve jako staro i niko ne moze da mu da bilo kakvu garanciju da nece imati kvarove.
Star 06.03.2015, 13:10   #4
rolandx
Stvarno kod kuće

rolandx's Avatar

Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
rolandx ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od makl Pokaži Post
Gledao sam malo i pa 80, solidno radi, ali dosta je star pa me strah nekako, da je samo pitanje dana kad ce riknut, neznam ni sam, ...
Citat:
Originalno postovano od nesaband Pokaži Post
Koliko sam ja razumeo covek bi zeleo da kupi nov Aranzer za 500-600 eura.Momci ,vi svi imate predloge koji nisu losi ali mu svi preporucujete polovne klavijature.
Spomenuo je da je malo razmišljao i o Pa80 ... ima nade i za polovnu .Pa... eto, ti si mu predložio BK-3 ( oko 570 evra ) odličan predlog, i to mu je što mu je. A šta mu od toga paše, to već mora sam videti. Drago mi je da u startu nisu počela prepucavanja tipa - ovo je bolje od ovog... - .
Star 06.03.2015, 13:50   #5
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ne brini se ,to ce sad da krene...

Ovakve teme se nezahvalne,to se vec pokazalo u praksi i tu nema pomoci.Da dodam BK-3 ima i terce tako da mu to ne bi bio uopste los izbor.

Promijenjeno od nesaband (06.03.2015 u 13:51 sati)
nesaband je offline   Reply With Quote
Star 06.03.2015, 14:31   #6
calevh
Ovaj baš voli da kuca

calevh's Avatar

Registrovan/a dana: 28.10.2008
Downloads: 4126
Uploads: 5
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 27 puta u 24 Postova
calevh befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
calevh pošalji poruku preko ICQ messengera calevh pošalji poruku preko AIM messengera calevh pošalji poruku preko Yahoo! messengera calevh pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Slažem se sa kolegom @rolandx u vezi fantoma S ili Xa i dodao bih samo još jedan model Korg Krome. Ja probao i to je po meni jedna cela klasa iznad Triton Le i Tr serije. Verujem da će mu u početku trebati set za sviranje, dok upozna malo bolje klavijaturu, ali uvek ću svakog savetovati da sedne i sredi set po svom ukusu bez da plaća, ako mu to znanje i vreme dozvoljavaju. Da je lako, nije ni malo i to sa bilo kojom klavijaturom, ali mislim da vredi namučiti se i dobiti "vrhunski" set, koji je ništa drugo nego set rađen po ličnom ukusu.

Što se tiče Pa80, imao sam je, stvarno deluje stabilno klavijatura, i nisam imao prilike do sada da čujem da je bilo ko imao ikakve kvarove, osim fizičkih oštećenja. Ako je već G1000 u priči, baci pogled i na Va seriju, odličan instrument.

Ja bi predložio i jednu solo spravu, Kurzweil K2000v3. Ima je baš sad jedna na oglasima za ne tako veliki novac a u jako lepom stanju.
Star 07.03.2015, 15:49   #7
makl
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 26.01.2013
Mjesto: Zagreb
Downloads: 323
Uploads: 32
Rekao HVALA: 85
Zahvalili mu 20 puta u 19 Postova
Instrumenti: Harmonika (Guerrini Superior 2), klavijatura (Korg pa 800 i korg pa 600)
Interesi: Glazba
makl ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Prvo hvala svima sto se trudite pomoci. Eh sad, nesa je u pravu sto se tice cijene, ne mogu ja za te pare birat nesto previse i toga sam svjesta, novo ovdje u Zg mogu dobiti jedino pa 50, a to ne zelim, ili taj Bk-3, al neznam sta je to i kakav je i dali ima materijala za njega. Sta se tice mog ukusa da imam para uzeo bih nov pa 600 i nebi razmisljao ni sekunde, a ovako je problem. Korgovi mi se svidaju najvise, a i najvise ima materijala za njih, pa sam gledao najvise to, i nesto malo yamahe, ali posto sam ja harmonikas, ne razumjem se ja bas previse u to. Ne bi uzimao workstation, jer nekako to gledam ako vec imam klavijaturu glupo mi je da nije aranzer i da ne mogu s njom odraditi sam neku gazu ako je potrebno, eto samo zato, jer sviram svakako, a opet ju mogu koristiti i u bandu i solo ako je aranzer, zato bi radije aranzera. Kod vas u Srbiji su cjene malo nize nego ovdje kod nas pa zato mozete pogledati kod nas na oglasima na njuskalu sta se nudi. Ovaj g1000 mozda mogu dobiti za nekih 300 € od kolege jednog, probao sam ju, al iskreno meni to izgleda ko krs teski (bez uvrede). Od svih njih pa 80 mi je po svemu nekako najpristupacniji i najbolji, sa karticom od 16 mb, ima finih setova, ali eto strah me jedino to da nije bilo kakvih kvarova, i da mi ne rikne nesto, jer sam imao peh sa novim pa 50 sd, pa eto sada "pusem i na hladno". Korg mi se svida najvise po svemu, ali jednostavno nisam pametan sta kupiti, zato i pitam, ovdje, ima 80-ki po cjenama od 500-800 E, sto je ipak previse za takvu klavijaturu, realno nebi trebale biti skuplje od 500 nikako, bar po meni...tak da neznam ni sam, ali moram nesto uzet pod hitno...Zapravo mi treba klavijatura koja ce mi raditi godinu dvije dok ne skupim za pa 600, a onda bi je "umirovio" .

Eto 80-ki kod nas.

http://www.njuskalo.hr/?ctl=search_a...ords=korg+pa80
makl je offline   Reply With Quote
Star 18.04.2015, 19:42   #8
zokimusic
Početnik forumacije!

zokimusic's Avatar

Registrovan/a dana: 28.03.2015
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
zokimusic ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Hmmmm!!!! Covek je valjda pitao za aranzer ako se ne varam i za jednu klavijaturu,kakav Tr,Le i ostalo......U pravu ste za BK-3,za te pare dobijes garanciju 2 GODINE i ne razmisljas.Pozzzz
zokimusic je offline   Reply With Quote
Star 31.01.2022, 06:08   #9
rulepower
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 31.01.2022
Uploads: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
rulepower ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od zokimusic Pokaži Post
Hmmmm!!!! Covek je valjda pitao za aranzer ako se ne varam i za jednu klavijaturu,kakav Tr,Le i ostalo......U pravu ste za BK-3,za te pare dobijes garanciju 2 GODINE i ne razmisljas.Pozzzz
Dobar dan svima, nov sam na stranici, jedno kratko pitanje i hvala unapred svima koji odgovore, imam veliku dilemu, kupujem prvu klavijaturu (do sad sam imao pozajmljenu, harmoniku svirao nekad, presao na klavijaturu), zelim da kupim aranzera, imam opciju da stedim za PA600 koji je nekih 600e, a imam ponudu za Roland BK-3 400e. Molim vas za savet, sta kupiti, kakav je ovaj BK-3, valja li, ima li matrica, ritmova, sample-ova? Hvala svima unapred!
rulepower je offline   Reply With Quote
Star 22.04.2015, 21:06   #10
albertkings
Početnik forumacije!

albertkings's Avatar

Registrovan/a dana: 07.04.2015
Mjesto: mkd
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: korg pa3x
Interesi: music
albertkings ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

korg pa500 -ili pa80 sa flesh card
ako radis sa bend onda neki solo sajzer tr le
albertkings je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 07:59

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije