|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.807 puta u 1.355 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Tyros5 radi izvrsno, mislim da tu nema spora.
Da li misliš na neke druge propuste osim YEM-a koji je bio problematičan? Nadam se da su ovom verzijom zakrpali sve rupe i rupice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Pratim njemački forum i vidio sam da se ljudi žale na YEM da nema sve mogućnosti koje su bile u prethodnim modelima moguće ima i par slika gdje je prikazano što još od parametara ne radi za podešavanje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Koliko vidim, nema svih opcija koje su se nalazile u "starim" Voice editorima. Međutim, radi se takvim "sitnicama" koje je koristilo možda 1% svirača. Od tih 1% je vjerojatno samo njih pola znalo čemu one i služe.
![]() Mene više smeta to što se YEM-u ne dodaju neke nove mogućnosti edita koje nisu bile viđene u starom Voice Editu. Mislim na bolju obradu Sounda i mogućnosti koje imaju moderni sampleri ali i na neke napredne mogućnosti obrade Styla. Jasna je politika Yamahe, nudi nam dobar proizvod, a ako želimo dodatni materijal možemo ga kupiti njihovom shopu. ![]() Rekao sam ovo još ljetos, moj je dojam da Yamaha nije slučajno unijela novost u obradi materijala i da se za to koristi vanjski software, YEM. Nadogradnjama istog može jednostavno i dozirano davati korisnicima samo one mogućnosti koje Yamaha želi i na neki način pratiti konkurenciju i njihov napredak. Hardware instrument je samo platforma bez koje nije moguće koristiti ono što Yamaha "prodaje" u YEM-u. A moramo priznati da u toj "platformi" ima mjesta i mogućnosti za "popunjavanje". Primjer su Audio Stylovi vezani uz kapacitet HD-a (a tu ima prostora i previše) ili Ram koji je sada 10-tak puta veći od konkurencije. Vjerojatno su predvidjeli da će u budućnosti biti moguće ugraditi i veće kapacitete od sadašnjih 2GB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Yamaha se drži svoje politike, manje mogućnosti klijentima to bolja prodaja u njihovom Shop-u, a to što su manje prodali Tyrosa 5 od Tyrosa 4 to ih izgleda baš i ne interesira mnogo. Dosta ljudi nije promjenilo Tyros 4 za Tyros 5 iz poznatih razloga, nisu mogli sve iz četvorke preuzeti u peticu.
Zašto nema novije verzije XG-Worksa, mislim da je svima jasno zašto, zašto nema novijih mogućnosti u YEM-u, sve to oni daju na kapaljku, jer bi bilo previše konkurentskih firmi sa ponudom semplova za Tyros 5. Kad pogledaš Turske stranice što su sve mogli da odrade na Tyrosu 3 i 4 samo za njihovu vrstu muzike i kakve sve mogućnosti su oni iskoristili u izradi sounda i styla, a što sad mogu ponuditi za Tyros 5. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Djelomično je točno to što kažeš. Međutim, za Stylove je ostala ista stvar, i to za sve modele tyrosa. XGWorks se ne razvija i potpuno je jasno zašto. Ali ako usporedimo taj software s konkurencijom, on je svemir. Druga je stvar što ljudi nisu sposobni baratati njime i što bi željeli imati sve na tač ekranu i u klavijaturi.
Uostalom, obojca smo svirali Technicsa pa znaš o čemu pričam. Ali danas gledajući, meni nimalo ne nedostaje njegove mogućnosti (KN7000). Operativnost na samoj klavijaturi je istovremeno i zamka u koju lako upadneš i tada ne primjećuješ da je skučenost veliki nedostatak kada se radi na taj način. Komfor koji daje rad na računalu/tabletu je nenadoknadiva stavka. Promijenjeno od casper (30.12.2014 u 21:52 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 114 puta u 108 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Evo objasnicu malo sto se tice "sporosti" kod YEM-a:
Prije toga da kazem da se u njemu nalazi preko 1GB samplova. 1.Kad hocemo da ga startamo potrebno mu je 7-8 minuta da se otvori(imam instaliran na 2 kompa W-7 i W-8). 2.Svaki puta kad idem na ikonu instrumenta(TYROS5)on cekira sve i tako ga salta 10-ak minuta ,najvise zastajkuje na Turkish packu zbog nekog razloga. 3.Prilikom biranja voices/drums sporo reaguje kao da uvjek nesto cekira i slicno I ono najgore sto prilikom i najmanjeg Editovanja nekog customa mora se sve ponovo prelodati a to je UBITACNO SPORO.U mom slucaju najmanje 1 sat!PRIMJER:recimo da nam je prejaka Bas Noga u nekom drum setu ( a to naravno slusamo preko samih Stylova),da bismo smanjili tu Bas Ngu i ponovo je preslusali u stylovima potrebno je 1sat! Ja bar nisam nasao brze rjesenje. ................. Sto se tice same klavijature tu NEMAM nikakvih zalbi,radi perfektno,na Razglasu izlazi dosta bolje od Tyros3.Svi oni silni setovi koji su uradjeni na Tyros3/4 rade savrseno bez i najmanjih problema.Nisam se pokajao nimalo sto sam je uzeo. Samo ovaj YEM zadaje nevolje za sada ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Ne znam, možda je konekcija između računala i klaviajture problem. Spajaš se bežično? Je si li probao putem USB sticka prebaciti sadržaj?
Prejaki bas bubanj na Stylu rješavaj u samoj strukturi Styla. Nema smisla korigirati jedan element i modulirati cijeli set. Jedino ako to nisi dao samo kao primjer. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|