|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Evo stigao novi OS 1.10 i YEM 2.20 za Tyros 5
Dodato: Još jedna novost YEM 2,20 može uvesti SF2 podatke pomoću drag and drop i to radi savršeno! Uvezeni sound možete uređivati dalje u YEM. Jednostavno povucite SF2 datoteku putem drag & drop u gornji dio editora i onda se automatski stvara paket s odgovarajućim soundovima. Ovo sam prepisao sa yamahinog (njemačkog) foruma, za kolege koji neznaju njemački Promijenjeno od Drazen1964 (30.12.2014 u 16:52 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.807 puta u 1.355 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Propustio si pogledati par postova iznad, već smo komentirali novi update.
![]() Da, može se unijeti SF2 ali tu su i još neke novine. Evo popisa Citat:
Čini se da je sve što treba tu i pod rukom. Ipak, žali mi se @tyros2 da je YEM nešto spor s manipulacijom nekih packova. Treba još provjeriti tu informaciju, vidjeti da li je izvršena i nadogradnja sam klavijature. Pokazat će vrijeme i čut ćemo što kažu korisnici. @Drazen1964 - sjećam se da si se raspitivao o Ty5 i da si planirao kupovinu. Kako je to na kraju završilo? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Po pitanju kupovine Tyros 5 čekam da Yamaha riješi svoje propuste, klavijaturu sam probao u Ptuju prije par mjeseci i bio sam ugodno iznenađen sa gostoljubivosti prodavača. Spojio je Tyrosa na razglas i imao sam priliku probati par sati što sve nudi Tyros 5, snimio sam par audio datoteka sa HD rekordingom u samom Tyrosu, da mogu kod kuće preslušati. Tyros radi savršeno na kvalitetnom razglasu i ima druka u što sam se i sam uvjerio, tko kaže da nije tako nema pojma o čemu priča ili još nije probao klavijaturu na kvalitetnom razglasu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Tyros5 radi izvrsno, mislim da tu nema spora.
Da li misliš na neke druge propuste osim YEM-a koji je bio problematičan? Nadam se da su ovom verzijom zakrpali sve rupe i rupice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Pratim njemački forum i vidio sam da se ljudi žale na YEM da nema sve mogućnosti koje su bile u prethodnim modelima moguće ima i par slika gdje je prikazano što još od parametara ne radi za podešavanje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Koliko vidim, nema svih opcija koje su se nalazile u "starim" Voice editorima. Međutim, radi se takvim "sitnicama" koje je koristilo možda 1% svirača. Od tih 1% je vjerojatno samo njih pola znalo čemu one i služe.
![]() Mene više smeta to što se YEM-u ne dodaju neke nove mogućnosti edita koje nisu bile viđene u starom Voice Editu. Mislim na bolju obradu Sounda i mogućnosti koje imaju moderni sampleri ali i na neke napredne mogućnosti obrade Styla. Jasna je politika Yamahe, nudi nam dobar proizvod, a ako želimo dodatni materijal možemo ga kupiti njihovom shopu. ![]() Rekao sam ovo još ljetos, moj je dojam da Yamaha nije slučajno unijela novost u obradi materijala i da se za to koristi vanjski software, YEM. Nadogradnjama istog može jednostavno i dozirano davati korisnicima samo one mogućnosti koje Yamaha želi i na neki način pratiti konkurenciju i njihov napredak. Hardware instrument je samo platforma bez koje nije moguće koristiti ono što Yamaha "prodaje" u YEM-u. A moramo priznati da u toj "platformi" ima mjesta i mogućnosti za "popunjavanje". Primjer su Audio Stylovi vezani uz kapacitet HD-a (a tu ima prostora i previše) ili Ram koji je sada 10-tak puta veći od konkurencije. Vjerojatno su predvidjeli da će u budućnosti biti moguće ugraditi i veće kapacitete od sadašnjih 2GB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Yamaha se drži svoje politike, manje mogućnosti klijentima to bolja prodaja u njihovom Shop-u, a to što su manje prodali Tyrosa 5 od Tyrosa 4 to ih izgleda baš i ne interesira mnogo. Dosta ljudi nije promjenilo Tyros 4 za Tyros 5 iz poznatih razloga, nisu mogli sve iz četvorke preuzeti u peticu.
Zašto nema novije verzije XG-Worksa, mislim da je svima jasno zašto, zašto nema novijih mogućnosti u YEM-u, sve to oni daju na kapaljku, jer bi bilo previše konkurentskih firmi sa ponudom semplova za Tyros 5. Kad pogledaš Turske stranice što su sve mogli da odrade na Tyrosu 3 i 4 samo za njihovu vrstu muzike i kakve sve mogućnosti su oni iskoristili u izradi sounda i styla, a što sad mogu ponuditi za Tyros 5. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|