Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Ostalo > Servis klavijatura - uradi sam

Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl.

Tema zaključana

Alati tema Display Modes
Star 12.12.2014, 11:49   #1
rocco
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 07.01.2010
Downloads: 664
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 26 puta u 23 Postova
rocco ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pobicu onu tezu da je"problem u korisniku a ne u instrumentu" jednom zauvek....Pa nije moguce da ovaj snimak http://vbox7.com/play:bf58f58130# uspem da izvucem za tri dana na jednom prosecnom PC-ju od 150 eura i tako dobijem pohvale tamo gde sam bio a da od tri KORG-a sto sam imao za 3 godine nijedan nisam uspeo da savladam...u cemu je sad problem?u mene ili u klavijaturi...Da napomenem da je los video snimak,ko hoce nek skine ovu pesmu u MP3,nek cuje i svatice o cemu pricam.....
rocco je offline  
Star 12.12.2014, 16:14   #2
Alen P
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 18.11.2007
Mjesto: Čakovec
Downloads: 408
Uploads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 71 puta u 69 Postova
Instrumenti: Tyros 4
Interesi: Muzika, religija
Alen P befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Alen P pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

I ja bih se nadovezao... U posljednje dvije godine sam imao Gem Genesys, Ketron X1, Pa600, Roland E50, Tyros 3, i sad imam Roland E80. Što se tiče kvalitete izlaza, Tyros 3 je zakon, što po pitanju soundova, što izlaz ali je i cijenovno daleko iznad svih ostalih. Sad imam E80. Mogu vam reći da sam impresioniran njegovim dizajnom koji ukazuje na čistu profesionalnost. Nema soundove s slajdovima, glissom...kao Tyros ali ima ono o čemu je Branoy pisao: svaki sound ima karakter, rezolutan je, široki, zvučna slika je odlična. Napominjem da ne sviram više po gažama, klavijature imam preko kontrolaca i zaista se čuje velika razlika. Ima Roland ono kako mi kažemo 'mast'. Da ne pričam o stylovima, zaista izlazi fantastično. Da se razumijemo, imao sam E60 i to nema veze s pravom pro klavijaturom. Bio sam zadovoljan i s Pa600 za ono što sam ga trebao. Ali bilo koji dobar sound koji isti posjeduje, zajedno s stylom je izlazio muljavo, očajno. Sve nedefinirano. Iznad mene je post u kojem kolega govori da je dobio odličnu kvalitetu na pc-u od 150 eura... paaaa, da se nadovežem. Do prije nekih 3 godine sam imao Kurzweil k2000. Ljudi, to remek djelo elektroničkog instrumenta je danas moguće pronaći za kojih 200 eura. Njegov osnovni klavir je sam po sebi očaj. U jednom layeru, itd... Ali kak to izlazi na razglasu...! Pa ona stereo marimba, el.piano, stringsi u oktavama. Ma goni Korg Le, Tr... A govorim o njegovim internim soundovima. A u samplovima još i danas stoji uz bok raznim skupim klavijaturama. Druga je stvar što je klavijatura stara, itd. Dakle, apsolutno se slažem s kolegom Branoy-em.
Alen P je offline  
Tema zaključana

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 11:27

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije