|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.02.2009
Downloads: 134
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Hvala!
Skinuo sam oba plejera i probao ih. MIDI Eddie odpada, jer nema play listu, ili je ja nisam uspeo naci. Svidja mi se sto ima mali displej za karaoke, sasvim dovoljan za upotrebu. Sweet MIDI player mi je interesantniji, mada mu je korisnicki interfejs uzas. ![]() Na kraju, ako vec ne mogu snimiti podesavanja u Hypersonicu, (sto bi mi najvise odgovaralo, jer ima izuzetne drum setove i lepe instrumente, ali je to onda neupotrebljivo u live svirci, vec samo standardni GM), onda cu se odluciti na tezu verziju, tj. Cubase. Mada, s obzirom da imam na repertoaru stotinak pesama, to ce biti dug proces. A i imajuci u vidu moje poznavanje Cubase-a. ![]() Ja u stvari i nemam neki problem sa novim pesmama koje su kvalitetno odradjene, recimo sve sto sam uzeo od La Campanele zvuce izuzetno i nije im potrebno, ili vrlo malo podesavanje jacine. Problem su najvise stare pesme (Corba, Merlin, Kazaliste...), koje ne samo da imaju problem sa jacinom pojedinih instrumenata, vec im se u mnogim slucajevima ne cuju neki tonovi, delovi bubnja, itd. Sta uraditi u tom slucaju? Otvoriti ih u Cubase-u, prozvati Hypersonic kao instrument, to sve znam da uradim, a sta onda? Ako neko ima vremena moze da mi malo objasni, ako ne, nocas mi nema spavanja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
Sweet midi ja koristim i radi sasvim OK.sve moze da se edituje od tempa do tonaliteta,cak ima i neke svoje instrumente koje mozes da promenis.E sad sto se tice da ti nema spavanja u to budi siguran da ce ti trebati noci i noci nespavanja ako zelis da nesto naucis.Tesko da ti moze neko pomoci sa nekoliko napisanih objasnjenja i recenica ovde na forumu.
Javi kad dobijes podocnjake da ti preporucim neku lepu kremicu da to zamaskiras... ![]()
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Kod oba programčića se može snimiti/memorirati promjena na MIDIju u okvirima onoga što program nudi kao edit (vol, pan, eff, sound ...).
Kao što veli doc. neša, nema spavanja :-). Kreni lagano s poslom, editiraj osnovne stvari koje su ti "pod rukom" i koje poznaš. Drži se par pravila, uvijek čuvaj original pod istim imenom, ove editirane nazovi s dodatkom broja 1, pa 2, 3 ... (da znaš koja je verzija obrade), nemoj trošiti dugo vremna po pjesmi i slušati je u previše jer se brzo izgubi nit, slušaj uvijek "globalno" i nemoj se zamarati sitnicama podešavajući jedan doboš u beskraj, i nakon nekog vremena odmori uho i počasti sam sebe s pivicom. ![]() Korsiti kvalitetan monitoring ili slušalice s kojima nećeš imati krivu sliku onoga što radiš. S tehničke strane gledano, kad naiđeš na konkretan problem, postavi pitanje pa će već netko uskočiti s odgovorom. Promijenjeno od casper (10.12.2014 u 19:55 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.02.2009
Downloads: 134
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Hvala momci.
Probacu par pesama, pa cu videti kako ide. Najvise me bune note koje nisu odsvirane, odnosno sviraju u obicnom Microsoftovom Synth -u, a ne cuju se u Hypersonicu. Sta tu treba uraditi? U cemu je problem? Ako bas ne ide, uvek je tu La *********. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|