|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#21 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 29.08.2012
Mjesto: Banjaluka,BiH
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 20
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Roland g800 i harmonika
Interesi: Sviranje,racunari ....
![]() |
![]()
Dolje znaci utisnut u kucistee tako i ovamo na kanaluu znaci tako se pali pfl ali nema uopste ne pokazuje na vumetru da li ne treba nesto pojacati ili nesto drugo ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]() Citat:
![]() Danas sam bas po ovom uputstvu radio, znaci smanjio fader na kanalu do kraja i GAIN i ukljucio PFL na kanalu i onda se bukvalno drao dok sam okretao potenciometar za GAIN sve dok LED-ovke na VU metru nisu dosle skoro do pika, kada je uhvatli malo pik, vratio sam GAIN potenciometar malo unazad i zatim ugasio PFL i mislim da je to dobra postavka sto se toga tice. Kada se ono drekne, ona zuta LED-ovka oce malo da "pipne", ali to "pipkalo" dok sam podesavao GAIN, sada da kazem da nema uopste da pipne i to je to. Isti princip sam radio i za klavijaturu, konkretno aranzer, pustio neki malo jaci ritam i pustio volume na klavijaturi skoro do kraja, neka bude 70% od maksimalnog hoda za volume potenciometar da tako kazem i onda ovo isto ispodesavao sve lepo i kada sam to uradio, ugasio PFL-ove i sad je sve super. Mislim da je to to i da sada nigde nisam nista pogresio. Ako jesam, ispravite me. Hvala Vam puno jos jednom ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.807 puta u 1.355 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Dobro si shvatio i to je pravilan pristup podešavanju. Jedino preostaje pratiti u toku samo svirke da neki kanal ne uleti u peak. Jer, kad se pjevač raspojasa/popije uvijek je za nijansu glasniji od onog testiranja koji se radi na početku samo svirke.
@marko11 -trebao bi se paliti vumetar kada su PLF gumbići u donjoj poziciji. Jedino što mi pada na pamet je "mana" svih PM prve serije, swicheri koji nakon par godina otkažu poslušnost. Ti prekidači malo oksidiraju i ne funkcioniraju ispravno, pogotovo kada se radi o ovima koji se rijetko koriste. Malo ih jače pritisni par puta ili probaj na nekom drugom kanalu. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | AcaG600 (11.09.2014) |
![]() |
#24 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Ok probacu hvala puno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Okej
![]() Isto pitanje vazi i za MASTER Volume fader. Da li sme da se prebacuje preko 0db kada su svi ulazni signali preko GAIN-a namesteni ili ne? ![]() Hvala jos jednom ![]()
![]() |
#26 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Smiješ ići preko 0db, možeš i do maximuma na kanalu. Master volumen naravno, ne bi smio do kraja ali lagano preći 0db nije grijeh. Međutim, taj "nedostatak snage" na master volumenu govori o tome da je pojačalo slabo, da ne zadovoljava potrebe svirke. Trebaš znati da sve preko 0db daje određena izobličenja i takav režim rada treba izbjegavati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Pozdrav ljudi izvinite ako sam dosadan ali da sad ne otvaram novu temu nadovezacu se imam jos jednu malu nejasnocu da li mi moze neko objasniti sta znaci ovo voicing filter na svakom kanalu i da li se on pali ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Kada je upaljen, VOICING FILTER lagano izdiže visoke frekvencije i nešto malo spušta srednje. Namjenjen je korištenje na pjevačkim mikrofonima i rezultira da glas bude čišći i jasniji. Može se koristiti i na ulazima gdje se nalaze instrumenti i drži se upaljen kada to odgovara muzičaru. Nema pravila, može biti u obje pozicije. Ja sam ga uvijek imao upaljenog na kanalu mikrofona.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Drugar foruma