|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Sport U zdravom telu zdrav duh, uh... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.03.2014
Mjesto: Austrija(Wien)
Downloads: 116
Uploads: 5
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: Roland Fantom S
![]() |
![]()
Evo da kazem i ja koju,posto znam za Body Bylding od svoje 18-te,a sviram od 14-te godine.
Dell,bas si me pozitivno iznenadio tvojim interesovanjem za sport vidim da si neke stvari svatio u vezi teretane i da si upucen,ali kako to mislis postoji Bildanje i Treniranje?Pa sta rade Bilderi nego treniraju,sigurno si mislio na profi(takmicarski) B.Bilding,amaterski i na ljude koji idu u teretanu radi neke rekreacije.Sobzirom da sviranje na nekom instrumentu ne zahteva neki veliki fizicki napor i pokretljivost i kad pogledamo da provodimo sate i sate sedeci pored instrumenta pa cesto jedemo kasno nocu pogotovo kad su tezge u pitanju,ko ce odoleti onim predjelima,sarmama,pa piva i ostala pica i td....sto rezultira losom kondicijom,postajemo tromi lenji,misici potpuno stagniraju, znaci svima bi dobrodosla neka sporstka aktivnost u tom slucaju. E sad dali teretana skodi sviranju ili ne?Odgovor je i da i ne. Zamislite kada bi sa tako slabom fizickom kondicijom otisli u teretanu i odmah se uhvatili za tegove,i odma pokusavate sto vece tezine da podignete(dabi pokazali drugima da niste slabic) i jos crnje i gore isprobate sve sprave u teretani za jedan dan,ovo moze dovesti do ozbiljnih povreda zglobova,tetiva i misica.Ovo sam licno na svojoj kozi osetio,jer nisam imao pojma o treningu,dobio sam takvu upalu misica ko nikad u zivotu boleli su me misici za koje nisam ni znao da postoje,ruke nisam mogao da savijem ni da ispravim 2 nedelje od bolova Platio sam skolu,zatim odlazak u teretanu oduzima puno vremena i odricanja kada je u pitanju neko ozbiljnije bavljenje ovim sportom,sto ce vam uskratiti vreme za vezbanje instrumenta(kad god sam resio da se ozbiljno posvetim teretani zapostavio sam instrument i obratno) Ako se lagano krene sa treninzima i uz upustva trenera moze samo da koristi. Promijenjeno od srki Fantom (15.04.2014 u 12:10 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 14.04.2014
Mjesto: Petrinja
Downloads: 42
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 12 puta u 12 Postova
Instrumenti: Yamaha
![]() |
![]()
Evo da se i ja nadovežem uz ovu temu..priča o tome da će tetive popucat i neznam šta sve ne po meni ne drži vodu...mislim,može se desit,al vjerujem da nitko od nas neće i nemože u prvih godinu dana dizat 150 kg i na dalje...
Mišići se i razvijaju na način kad ga opteretimo da mu vlakna pucaju i tako stvaraju jača vlakna,i zbog toga se dešava upale mišića,isto kao i kad je riječ o tetivama,samo što se one istezaju,a da bi došlo do puknuća treba jaka sila.. ja sam jedino iskusio da nije dobro radit noge u teretani i onda ići na svirku,to je da ne povjerujete,kao kad prvi put stanete na binu,noge klecaju same od sebe hahah Uglavnom,moj zaključak je da je se dobro bavit sportom i teretanom,bilo to fitness,rekreativna teretana ili profesionalni BB,neće sviranju ništa naštetit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
A tek da vidis kad odradis ledja, pa onda moras harmoniku svirat 6-7 sati auuuuu
![]() Srki, to sto sam rekao bildanje i treniranje se odnosi na sljedeci segment. Bildanje, kao nabijanje misicne mase ala Mr. Universe i slicno, gdje se upotrebljavaju wheyovi, kreatini, gaineri i na kraju steroidi i onda se agilnost i okretnost svode na razinu trudne slonice. I rekao sam i stojim iza toga, da ti sto idu na takva natjecanja nisu nikakvi sportasi, nego obicni manekeni.
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|