|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Neko je kako se secam ovde ne tako davno tvrdio da je headroom totalno nebitna stvar i da to treba komplet iskoristiti :-).
Sto se tice ova dva miksera, ralno kupovinu miksera ne resava uvek kvalitet zvuka vec celokupan paket. Ako neko recimo radi barske svirke gde svira po 2-3 benda na vece, njemu ce motorizovani faderi biti esencijalna stvar. Kod presonusa je recall malo zajeban. Jes da ti pokazuje na led diodama gde bi trebalo da ti bude fader ali ti ne pokazuje gde treba da ti bude gain. Tako moras sve iznova. |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Naravno da treba teziti uvíjek maksimalno iskoristiti Headroom ali zaista uvijek i to preciznim podesavanjem levela ulaznog signala (Gain Poti), kao i kasnijom obradom putem dinamickih toolova i EQ-a. Sto je bolje i vise iskoristen Headroom, to je i prosjecni izlazni audio signal snazniji. Ko god da je tvrdio, veoma je pametno tvrdio, mada tu nema sta da se "tvrdi", to je nezaobilazna cinjenica, odnosno osnova audia kao nauke. Kod cinjenica nema pogadjanja, ukusa i tvdnji, one su postulati koji se znaju ili ne znaju.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Headroom je rezerva sistema koja sluzi da bi on mogao da podnese pikove bez gubljenja dinamike. Sto vise iskoristavas headroom to je dinamika manja. Kao da kompresujes materijal.
Dakle headrooma treba imati sto vise. A ne sto manje. Da pojasnim, ovo govorim o sistemu posle miksera. Dakle o razglasu. Promijenjeno od MarjanMilosevic (25.03.2014 u 03:29 sati) |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
![]() |
![]()
Zaista nemam volje da se natezem s tobom oko stvari koje su toliko logicne i toliko jednostavne, a toliko bitne i razumljive same po sebi, da se o njima nema sta diskutovati. To kako vidim, ne vazi za tebe. Marjane, totalno pogresno si naucio to sto si ucio. Ponavljam, Headrooma treba imati sto vise, naravno da treba ali ga treba sto je moguce vise i iskoristiti. Nije Headroom nikakva "rezerva" za crne dane, on je... necu da odgovorim, nego ces ti to da uradis. Sta je Headroom Marjane... po definiciji ? Sumnjam da znas jer ne bi pisao ovakve stvari koje su totalna dezinformacija i apelujem na djecu ovog foruma da gornji post strogo zaobidju. Netacno je da je signal uvijek "prepeglan" ukoliko je Headroom vise iskoristen. To nikako ne mora da bude slucaj i direktno je zavisno od doticnog aranzmana. Nije tacno da nema dinamike ukoliko se Hedadroom vise iskoristi. Ne znam zaista, odakle izvlacis te tvrdnje ali ako si sam napravio scenario za njih, u tom slucaju si veoma los scenarista. Kako napisah i u predhodnom postu, ovdje se radi o nauci, a tu nema ukusa i nagadjanja ili se zna ili se ne zna, a ti prestani da nagadjas i tumacis audio kako ti padne na pamet, vec pokusaj da to o cemu pises, predhodno i sam shvatis kako treba. Ti si veoma neuk u ovoj oblasti i nemoj i druge da vuces u to blato. Ti si sve pogresno shvatio, sto se uopste i moglo pogresno shvatiti i zaista nemam ni vremena, a ni nerava da konstantno pobijam tvoje zablude, u nauci koja se bavi audiom. To sto ti pises po javnim mjestima, je i vise nego neozbiljno !!!!
Promijenjeno od tranzit (25.03.2014 u 03:48 sati) |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/Headroo...nal_processing)
http://www.fender.com/news/headroom-what-is-it/ Promijenjeno od MarjanMilosevic (25.03.2014 u 04:33 sati) |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
Aaaa... odatle potice tvoje znanje... sad mi je jasno sto si ti toliko zbunjen. Marjane, nisi napisao sta to bi Headroom uopste ? Zasto mi navodis taj drugi link u kojem je receno ono sto sam vec napisao. Cini se da ti ne engleski nije jaca strana. Necemo dalje, nema ni potrebe, a ni smisla, znam da ne znas ali ne pisi vise na ovakve teme i ne zbunjuj ljude.
Promijenjeno od tranzit (25.03.2014 u 04:36 sati) |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Headroom je prostor za glavu. A tebi ocigledno treba jedna veeelika soba za tovju glavetinu koja je nazalost prilicno prazna.
Ono sto u njoj ima je samo jedna ogromna zamozaljublejnost i veliko ubedjenje da sve najbolje znas na ovom svetu. |
![]() |
![]() |
#8 | |
Odomaćeni član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
![]() |
![]()
Vex,
I utjeras Presonus u crveno dok si rekao piksla---sigurno.... ![]() Poz |
![]() |
![]() |
#10 | |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]() Citat:
Čak ni kod Qu16 gain nije automatski, to sam siguran iako nisam nikad koristio mikser. Sad sam na poslu pa ne mogu obrazložiti zašto Sent from my HTC One XL using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|