|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Stalci Stalci za klavijature, zvučnike... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
sa ragonskim aparatom moze se zavariti,ja sam vario moj spajder i to bas dole gde onaj sraf udara u inaj deo koji sluzi kao granisnik.
Sledeći član vam se zahvalio acakasper za ovaj koristan post: | makikorg (11.03.2014) |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.04.2008
Mjesto: Nis
Godina: 39
Downloads: 2200
Uploads: 9
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
Instrumenti: Korg pa1xpro
![]() |
![]()
meni su rekli da je ovo neki materijal spijalter...i da se ne vari...
Dodato: ne pokusavam da ga budzim ![]()
![]() ![]() ![]() Promijenjeno od makikorg (11.03.2014 u 17:19 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ja nikada ne bih riskirao, ako je napuknula jedna noga tko zna što je s ostalima i kad će one popustiti.
Ili kupi novi i pazi kako ga koristiš, pogotovo tu mislim na transport, ili neka ti netko napravi potpuno novi donji dio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
Slažem se da je novo-novo, ali pouzdano znam da se takve stvari u proizvodnji zavaruju sa minimalnim varovima. Ne bas kvalitetno. Ukoliko je špialter ( GUS) ne može se kvalitetno zavriti ( pouzdano). Imam svakodnevno kontakata sa službom održavanja u jednoj OGROMNOJ fabrici u kojoj radim. Takvi materijali uvek pucaju na istim varovima. Da pojasnim, špijalter je izraz za leguru metala koji u većem delu sadrži aluminijum ali ostale primese se dodaju kako bi upotpunile čvrstoću i smanjile troškove u izlivanju jer je aluminijum veoma skup materijal. Pri zavarivanju se topi i jako je teško napraviti čvrst var i popuniti ga. Dakle ako je čist aluminijum ili gvoždje, zavari, ako je legura aluminijuma baci.
PRE PUŠTANJA JEZIKA U POGON, OBAVEZNO PROVERITI DA LI JE MOZAK UKLJUČEN. ![]() Promijenjeno od rolandx (11.03.2014 u 19:08 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ne bih rekao da je čisti aluminij. Ali ako i zavari tu problematičnu nogu ostaju i dalje one tri koje su sigurno dobile po "nosu".
http://www.yu-midi.org/forum/showpos...#axzz2vgD54I2y Negdje sam već pisao, davno doduše, osnovni problem je transport. Kada je stalak sklopljen, poluga na podnožje nogu je mnogo veća nego u stanju kada je stalak u upotrebi. Ja sam ga koristio za dvije klavijature preko godinu dana, zajedno preko 30 kg. Nije bilo problema. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
Sada sam video tačno o kom je materijalu reč ( fotografije koje je linkovao casper) Upravu si... nema tu zavarivanja. A bio sam ubedjen da je čist aluminijum... ipak je to spajder ( K&M) ako se ne varam trebalo bi da je kvalitetnije odrađen.... ja imam njihov X stalak za dve klavijature kupljen pre 15 godina.... Neuništiv ( gvozdeni). Prohrom je idealan materijal za takve stvari ali retko ko od njega pravi....
PRE PUŠTANJA JEZIKA U POGON, OBAVEZNO PROVERITI DA LI JE MOZAK UKLJUČEN. ![]() Promijenjeno od rolandx (11.03.2014 u 20:35 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ja vam odgovorno tvrdim da argon to moze da zavari.100%.ja sam nosio da mi covek vari,a preprosle godine sam vario gus,nozicu na motoru aprilia rs125.
Sledeći član vam se zahvalio acakasper za ovaj koristan post: | makikorg (11.03.2014) |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|