Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 06.03.2014, 12:58   #1
Morison
Ovaj baš voli da kuca

Morison's Avatar

Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 429
Uploads: 11
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 207 puta u 137 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
Morison befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pa sad, koliko vremena treba je relativna stvar. Kad se jednom udje u stos to ide posle vrlo brzo. Da napomenem, potreban je camera connection kit kako bi iPad komunicirao sa klavijaturom. Kada kupujete camera connection kit, obratite paznju da kupite odgovarajuci za vas iPad jer postoje dva standarda, zapravo dve vrste konektora na iPadu (stariji i novi).
Tacno da je potrebno da odradis sve tekstove u PDF pre svega.
Nasao sam besplatno programce (cute pdf writer)koje iz Word dokumenta na klik prekonvertuje u PDF. Odmah takav prekonvertovan fajl snimim u kompu u folder koji automatski salje na dropbox. UnrealBook je vec linkovan sa mojim dropbox nalogom i u dva poteza uvezem u UnrealBook sve novo dodate tekstove.
Tekstovi su mi sredjeni po zanrovima (set listama), svaki tekst vuce odredjenu performansu. Ima tu posla ali, po mom misljenju, vredi truda za ljude koji rade na ovakav nacin.
Morison je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio Morison za ovaj koristan post:
sale_band (06.03.2014)
Star 06.03.2014, 13:49   #2
calevh
Ovaj baš voli da kuca

calevh's Avatar

Registrovan/a dana: 28.10.2008
Downloads: 4126
Uploads: 5
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 27 puta u 24 Postova
calevh befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
calevh pošalji poruku preko ICQ messengera calevh pošalji poruku preko AIM messengera calevh pošalji poruku preko Yahoo! messengera calevh pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Što se tiče Va serije, koliko sam ja skapirao iz Morisonovog posta, da to nije moguće na Gw8, pošto on Scale Tuning beleži kao globalnu opciju a ne po performansama, isti slučaj je i sa Va serijom, zbog toga sam pretpostavio da to neće ići na Va, makar ne onako kako nama treba. Ne sumnjam da se može napraviti, ali, da li se može snimati u okviru performanse, za to već nisam siguran.
calevh je offline   Reply With Quote
Star 06.03.2014, 17:02   #3
Morison
Ovaj baš voli da kuca

Morison's Avatar

Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 429
Uploads: 11
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 207 puta u 137 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
Morison befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Scale Tuning nije problem, to sada resavamo sysex komandama. Problem je sto tonove moramo za upper2 da popnemo ili spustimo za tercu kroz coarse tune, razlicito za donje i gornje terce pa je ta funkcija potrebna da bude u performansi....
Kroz sysex komande ton mozemo da rastimujemo za jedan poluton.
Morison je offline   Reply With Quote
Star 06.03.2014, 20:07   #4
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

... sto naravno steti kvalitetu tona jer zalazi u sintezu samim tim, sto se u biti, time obavlja microtuning samplova. Te terce su u sustini kompromisno rjesenje.

Postoji sasvim drugo rjesenje koje "ne dira" sampl, to jest ne obavlja microtuning, tako da i kvalitet samplova ostaje onakav kakav je i inace. Ovo drugo rjesenje radi na sasvim drugoj bazi. Vec sam napomenuo da sam prije petnaestak godina radio terce za Yamahine aranzere na bazi Sys Ex komandi koje takodje zadiru u sintezu jer se zasnivaju na microtuningu pojedinih tonova i to tada bez ikakvih pomagala sa strane, jer ih nije ni bilo. Ove terce i dan danas ljudi imaju u svojim Yamaha aranzerima. Medjutim, nikada nisam ni sam bio zadovoljan tim kompromisnim rjesenjem ali tada se nije moglo drugacije. Danas, naravno to vise nije nikakav problem jer su se u medjuvremenu stekli uslovi kojima je moguce obaviti midi routing nota, a ne microtuning kojim se zalazi u sintezu a samim tim i u kvalitet sounda. Iz tog razloga je moguce uraditi terce za bilo koji instrument, bez obzira na njegov Sys Ex sustav jer je on u ovom slucaju totalno nebitan. Za Trans Audio terce nije cak bitno ni da instrument posjeduje USB to Host interface, sto znaci da cak i oni najstariji instrumenti mogu imati tercu a jedino sto je uslov je multi-tibralnost instrumenta.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 02.04.2014, 17:40   #5
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od tranzit Pokaži Post
Postoji sasvim drugo rjesenje koje "ne dira" sampl, to jest ne obavlja microtuning, tako da i kvalitet samplova ostaje onakav kakav je i inace. Ovo drugo rjesenje radi na sasvim drugoj bazi. Vec sam napomenuo da sam prije petnaestak godina radio terce za Yamahine aranzere na bazi Sys Ex komandi koje takodje zadiru u sintezu jer se zasnivaju na microtuningu pojedinih tonova i to tada bez ikakvih pomagala sa strane, jer ih nije ni bilo. Ove terce i dan danas ljudi imaju u svojim Yamaha aranzerima. Medjutim, nikada nisam ni sam bio zadovoljan tim kompromisnim rjesenjem ali tada se nije moglo drugacije. Danas, naravno to vise nije nikakav problem jer su se u medjuvremenu stekli uslovi kojima je moguce obaviti midi routing nota, a ne microtuning kojim se zalazi u sintezu a samim tim i u kvalitet sounda. Iz tog razloga je moguce uraditi terce za bilo koji instrument, bez obzira na njegov Sys Ex sustav jer je on u ovom slucaju totalno nebitan. Za Trans Audio terce nije cak bitno ni da instrument posjeduje USB to Host interface, sto znaci da cak i oni najstariji instrumenti mogu imati tercu a jedino sto je uslov je multi-tibralnost instrumenta.
@Tranzit
Koje je to resenje za pravljenje terci a koje ne obavlja microtuning(pretpostavljam da na tom principu radi Inter Magic odnosno Trans audio)?
Molio bi za detaljno objasnjenje,naravno ako nije poslovna tajna!
Boban010 je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio Boban010 za ovaj koristan post:
branoy (24.04.2014)
Star 24.04.2014, 13:19   #6
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard Roland user sckale

@Morison

Zvanicni program za Ipad "Roland User sckale" za Ipad.
Jel se preko tog programa mogu isprogramirati terce na Roland BK-5 ili koristis neki drugi program?
Star 24.04.2014, 14:17   #7
branoy
Odomaćeni član

branoy's Avatar

Registrovan/a dana: 15.05.2006
Mjesto: Pisari, Samac, RS, Bosna
Godina: 43
Downloads: 3874
Uploads: 24
Rekao HVALA: 159
Zahvalili mu 108 puta u 81 Postova
Instrumenti: korg, roland, yamaha...
Interesi: trcim za zenama!!
branoy ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
branoy pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

tranzit toliko je lako t o stercama da nisu ni svesni , kakav micro tjuning, to pokvari tercu, tjunura je hahahahha
Facebook Brano Vujicic (Branoy)
branoy je offline   Reply With Quote
Star 05.05.2014, 11:40   #8
worga
Početnik forumacije!

worga's Avatar

Registrovan/a dana: 27.07.2007
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 3
Uploads: 0
Rekao HVALA: 63
Zahvalili mu 11 puta u 7 Postova
Instrumenti: Roland E-A7,Roland Fantom X-6,Roland FR-3x,Siwa&Figli COBRA Special
Interesi: Previše je toga da bih ovde sve rekao... :-)
worga befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard terce BK-5

Pozdrav svima.Što se tiče terci za sada su se dve aplikacije pokazale kao najsigurnije(odnosno tri za one koji imaju BK-9 :-) )
Dakle za android(i to ne SVAKI već samo onaj na kome možete skinuti program
MIDI COMMANDER-Bordero.

https://play.google.com/store/apps/d...ntroller&hl=sr )

Što se iPad-a tiče,moje kolege su već označile Unreal book kao pouzdanu aplikaciju ali je problem što nije free!

Od besplatnih aplikacija koje rade jedino je ostao i pouzdan je Midi Designer za koji sam napravio setup i ko želi,mogu mu poslati.
worga je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio worga za ovaj koristan post:
dmmacak (05.05.2014)
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 19:51

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije