|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
To sve ide putem Virtualnih Midi Portova ali bih ti zaista savjetovao da se ne maltretiras jer je to jedna veoma komplikovana i kompleksna oblast ako bas hoces da se aranzer sa Kontaktom ponasa kao i bilo kjoji drugi hardware aranzer. To je ogroman posao, uostalom upravo za to i postoje Trans Audio Maxima i Minima sistemi, koji se bave time, to jest predstavljaju aranzere koji rade sa soundom koji potice sa 200GB Sampling Contenta Kontakta. Nije u pitanju samo spojiti Kontakt sa Live Stylerom, vec je u pitanju hiljade i hiljade Midi Routinga i kontrola, koje treba uraditi u jednom takvom sistemu, da bi on radio maksimalno stabilno i bio spreman za Live rad. Ne bih da te deprimiram ali nije red ni da te zavaravam da ce to ici samo mod sebe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
da ali bi voleo da probam ako moze malo pojasnjenje kako
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
![]() |
![]()
Midi Virtualni Port treba instalirati. Neki koji je kompatibilan sa 64Bit sistemom (ukoliko ti je instalíran 64 Bit Windows) a onda u Kontaktu dodijeliti pojedinim Portovima Kontakta po jedan Virtualni Midi Driver a to isto uraditi u Live Styleru u Midi IO Panelu. na ovaj nacin si stvorio direktnu vezu Live Stylera sa Kotaktom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
uspeo sam da stavim na 1 midi kanal bass ali nikako ne mogu drugi da ubodem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
![]() |
![]()
Upozorio sam te da je to jedna veoma, veoma komplikovana oblast. Vec imas probleme sa pocetnim postavljanjem. Zamisli sta sve predstoji kada treba postaviti sistem da na osnovu MSB, LSB i PCG naredbi dobijenih iz ritma, poziva sound programe iz nekog ogromnog Kontaktovog Contenta i to na svim kanalima, kako aranzera, tako i solo traka. Oblast je toliko kompleksna da sam na njoj ostavio preko deceniju rada, da bi to na kraju funkcionisalo besprijekorno. U slucaju Trans Audia, nije samo Kontakt i njegovi sound programi u pitanju, vec citav niz veoma kvalitetnih VST instrumenata koji su vezani u jednu cjelinu i cine jedan kompaktan Sound Engine, odakle se napaja aranzer Trans Audia, a da ti nista vise ne moras da uradis nego sto radis i na normalnim hardware aranzerima, da jednostavno odabiras sounde po njihovim imenima, odnosno MSB, LSB i PCG brojevima. Pri svemu tome, ne smije da bude ni stucanja, ni mucanja. Mozes za svoju edukaciju i dalje da probas i eksperimentises sa tim. Imaj uvijek na umu Virtualnu Midi vezu koju si ostvario izmedju Kontakta i Live Stylera i samo to ce ti pomoci da dodjes do rjesenja oko tog srugog i terceg i cetvrtog itd... midi kanala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
da kompleksan je oblast ali sa takvim znancem kao ti lako je doci do cilja uz malo objasnjenja sa tvoje strane i tu smo
pitacu sta mi treba jos polako ga kapiram |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
![]() |
![]()
Zasao si u najkompleksniji i njakomplikovaniji domen uopste, u audio tehnologiji. Budi spreman na to, da ce biti i ogromnih, naoko nerjesivih problema i nepremostivih prepreka, pred kojima ces se naci. Medjutim sve, bukvalno bas sve se moze, pitanje je samo koliko brzo i efektno ce se doci do rjesenja.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | acakasper (02.03.2014) |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|