|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Moje iskreno misljenje je da ne menjas, pa i da je bolji, ali u to neverujem dok se ne argumentuje jednim istim ritmom sa obe klavijature u kvalitetnom audio formatu. Prvo sto te klavijature Ketron/Solton mozes na prste ovde da izbrojis ko je ima uopste. Drugo sto se materijal necu da kazem nalazi tesko (jer ovaj "epitet" karakterise recimo Yamahu pa Rolanda tim redosledom u odnosu na Korg), tako da ova rec "Tesko" je veoma blaga sto se tice ritmova i boja za uopste Ketron/Solton, a i da uspes da iskonvertujes, to nece na nista liciti, a i sam si vec rekao da si sredio klavijaturu, msm nije to sigurno maximum i nikad nece ni biti, ali si na dobrom putu da tako bude i sto bi je menjao za "slabiju"?Onda, kada je budes prodavao, ko ce ti gledati Ketron/Solton kao objekat za kupovinu da tako kazem? Niko. Polazim od sebe prvo. Sledece je i da je kvalitetan, imamo recimo model te marke, tj. Ketron Audiyu 5 kao klavijaturu koja je prvo po ceni veoma skupa, ali sto onda ljudi uzimaju Korg Pa3x ili Yamaha Tyros 4 koje su u nekoj bliskoj ekvivalentnoj ceni, a ne Ketron? Licno nikad ne bi uzeo Ketron, a razloge sam naveo i mogao bi jos mnogo da ih napisem. Znaci, nije zaziveo kod muzicara, nema materijala, pa i sound nije nesto specijalan, kasnije prodaja itd itd itd. Da ne duzim vise. Ostavi ti sebi tog Rolanda. Moja iskrena preporuka. Menjaj ga samo kada ti upadne stvarno nesto bolje. Pozdrav
![]()
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Acko, hvala što si se javio.
Evo upravo čitam Manual Za Ketron X1, iz toga što mogu da pročitam, i da vidim kakvi sve parametri mogu da se edituju i koliko se daleko išlo sa recimo editom svake udaraljke na bubnju, i da je to jako lepo i pregledno urađeno, i generalno što se detalja tiče, mogu reći da je Va serija daleko, ali mnogo daleko iza X1. E sad to stoji na papiru, znači sa nekog tehničkog aspekta, nema poređenja, u korist Ketrona. Ne znam kako Ketron izlazi na ozvučenju, vidim da ima 4 izlaza, što mi se sviđa. Roland je sređen, i relativno sam zadovoljan, znaš kakvi smo mi klav. uvek nezadovoljni, uvek bi nešto da čačkamo, prepravljamo, menjamo, takav sam i ja. Voleo bi da dobijem odgovore na pitanja iz prethodnog posta, da dobijem konkretne "brojke", činjenice, od nekog ko ima iskustva. Hvala na mišljenju Acko. Stvarno mi treba pomoć i razna mišljenja, da bih odlučio. Makso, pozdrav druže, živ bio. Hvala i tebi što si se aktivirao. Ne bojim se uopšte za ritmove, uvek sam svaki ritam maximalno prepravljao po svom ukusu u provodio i po 10 sati u sređivanju jednog ritma. To nije problem. Upravo to me je zanimalo, kako to izgleda "live", kako izlazi na ozvučenju, a ti ga baš nahvali sad. Verujem da X1 može samo biti bolji od MS serije, nikako gori. Kako bi išlo sa ubacivanjem semplova, je l znaš nešto o tome? Preko Floppy-ja, neka veza sa računarom? Kakve su dirke kod tebe na MS, kvalitet izrade? Promijenjeno od calevh (11.02.2014 u 22:46 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|