Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Kompjuteri I Produkcija > IT Sektor

IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 08.02.2014, 04:37   #1
markomuzicar
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 15.02.2009
Mjesto: Wien, Austria
Godina: 43
Downloads: 365
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
markomuzicar befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
markomuzicar pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Axaaaaaa...to bi znacilo laptop obicnim usb kablom u pa3x, i na laptopu instalirati neki midi processing softver, i tu da ide leva ruka sa Smartphonea, u mom slucaju Samsung Galaxy 3, zalepljenog na vrat od keytar-a, i ovaj program TouchOsc pa preko njega da menjam akorde. A desna ide normalno preko widi-ja i na midi in. Tako nesto ja zamisljam ako dobro zamisljam
markomuzicar je offline   Reply With Quote
Star 08.02.2014, 07:06   #2
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Odlicno zamisljas, bas tako ce to ici.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 09.02.2014, 11:16   #3
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
Akordeonista befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Mozda je glupo pitanje ali zar ne bi bilo lakse sve to izvesti preko One Man Banda ili LiveStylera?
Tako bi se izbegla upotreba widi-ja, a mogao bi bez problema da splituje keytar po volji i svira levu ruku na njemu.
Morao bi malo vise da se potrudi oko sredjivanja ritmova jer soft aranzeri koriste Yamahine ritmove pa bi te Rumbe ili sta vec morao da ima u tom formatu. Sa druge strane, namesti se TouchOsc koji bi bio na keytaru da ima sve funkcije koje su potrebne za kontrolu aranzera i milina.
Akordeonista je offline   Reply With Quote
Star 09.02.2014, 13:46   #4
tranzit
Banovan!

Standard

I oneManBand i Live Styler su prilicno nepouzdani i hiroviti, da ne kazem, nedovrseni softwarei i najmanje pogodni za to sto ti predlazes. Dalje, njega interesuje stabilan sistem gdje je Korg PA3X centrala, to jest on je taj koga treba kontrolisati. On je instrument koji treba da "svira". OMB i LS jedva izlaze sami sa sobom na kraj, a kamo li kao nekakav most u tom Setupu. Ono sto sam predlozio je daleko i ubjedljivo najstabilniji (100% stabilan) sistem, koji nece nikada zakazati.Za softwersko rjesenje nije potreban PA3X ali ni OMB i Live Styler jer zaista nisu pogodni za profesionalni rad. Live Styler, nudi ogroman broj funkcija (koje ni iz dzdaleka nema nijedan harware aranzer) ali postoji samo jedna vrzija koja je 100% stabilna i pouzdana, a to je ona koja se koristi u Trans Audio sistemima (kada je koristrim). Zvanicne verzije Live Stylera su u najmanju ruku neozbiljne, a cini se da ce takve i ostati poslije smrti Norberta Stellberga jer ne vidim nikog ko bi taj rad nastavio. Verziju LS koju koristim za svoje uredjaje sam detaljno preradio i dotjerao dotle da bude stabilna koliko i bilo koji hardware aranzer. OneManBand je mali software koji u svemu ovome zaista nema sta da trazi, pa nije ni vrijedan pomena u profesionalnim okvirima.
Star 10.02.2014, 02:32   #5
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
Akordeonista befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

To je vec nesto drugo ako je nepouzdano, onda otpada kao opcija. Samo mi je logicnije da svira levu ruku na klavijaturi nego na tabletu gde nema reljefa dirki (ili basova) u koji mora da gleda da bi mogao da svira a da ne masi tonove. Koliko kapiram, coveku treba za sou program gde treba da igra, skace, mlati glavom ili sta vec... a ako bulji svo vreme u tablet onda nece moci da radi druge stvari koje su potrebne na sceni!
Ne znam za VArranger ali u OMB-u moze lepo da splituje klavijaturu (iako ulazi samo jedan midi kanal) i njime ide u Pa3x iz koga bi isao zvuk. Ako je VArranger stabilniji i ima istu mogucnost kao i OMB, ti bi mogao da mu uradis setup svega toga i mirna Backa!
Akordeonista je offline   Reply With Quote
Star 10.02.2014, 03:37   #6
tranzit
Banovan!

Standard

vArranger2 moze sve i zna sve ali je prilicno smijesno imati vArranzer2 a svirati sounde sa PA3X. Cisto bacanje novca i kvaliteta jer cijena vArrangera2 je veoma visoka (350 eura) da bi se upotrijebio samo za to malo kontrola. vArranger2 je predestiniran da bude glavni i jedini aranzer a sound za njega se moze uzeti sa bilo cega sto je po volji, bilo sa softwerskih, bilo sa hardwerskih sound modula ili sistema.

Ovdje vArranger2 radi ono sto najbolje zna, uz malu pomoc dodatnih kontrola i veliku pomoc ogromnog softwerskog Sound Enginea u pozadini. Velika steta bi bila (zlo)upotrijebiti ga za bilo sta drugo.

Star 10.02.2014, 05:03   #7
markomuzicar
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 15.02.2009
Mjesto: Wien, Austria
Godina: 43
Downloads: 365
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
markomuzicar befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
markomuzicar pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Mhmmm mislim da ce biti problema sa sviranjem leve ruke na telefonu
Malo sam ovih dana imao vremena pa usao u sistem pravljenja svog layot-a na Touchosc...u jos ne uradih nista pametno. Stavljao sam i oktavu dirki i tastere i mislim da bih morao da vezbam da sviram na tome zajedno i levu i desnu ruku a da to izadje koliko toliko tacno pa makar bio i sou program necu da sviram fals. Ajde nije to preterano zahtevno sto se harmonije tice, klasicni narodnjaci zivlji 5,6 akorda levo, i eventualno par kola za igru onako finih jednostavnijih....moram da smislim nesto.
markomuzicar je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 01:54

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije