|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Editori ritmova Editori ritmova - Najbolji prijatelj jednog klavijaturiste... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
![]() |
![]()
Ma mogu i ja da odaberem drugi Kit ali se zvucno ne cuje nikakva razlika pri editovanju. Na primer, smanjim bas pedalu ili dobos na minimum i nema nikakve razlike u zvuku, odnosno i dalje se cuju standardnom jacinom! Editor ne reaguje na druge kitove osim na Standard Kit. Gde gresim?
Dodato: Osim toga, iako mi je odabran recimo Custom Drum 15 kada udjem u Drum editor u levom donjem uglu pod Drum Kit pise Standard Kit 1. Promijenjeno od Akordeonista (13.01.2014 u 12:46 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.09.2007
Downloads: 749
Uploads: 16
Rekao HVALA: 103
Zahvalili mu 63 puta u 60 Postova
Instrumenti: Genos
![]() |
![]()
@Akordeonista
Sto se tice prvog pitanja, jesi li podesio Model Setup (F5) u XG editoru ? Meni je tu bio PLG 100.... Cak na Autocheck se nista nije promenilo. Onda sam ga rucno promenio, a Tyros 3 je pod Portatone - grupom. I kad pustis od pocetka, sve boje lepo izlista. Drugi problem imam i ja. ![]() Koliko god se izivljavao sa promenom parametara u Drum-Detail prozoru, nikakve promene se ne cuju. Cak se u List-u (gore desno) vide i promenjene vrednosti u brojevima, ali se razlike ne cuju uopste. Ima li neko predstavu sta treba uraditi ? Mozda treba uraditi nesto pre toga ? U Setup>System Setup> mi je -MIDI In: Digital Workstation - 1 -MIDI Out: 1.Digital Workstation - 2 ..................3.Microsoft GS Wave table Synth Probao sam ovo pod 3. i bez icega, ali ista stvar. -MIDI Thru: Prazan, bez icega dodeljenog. Sve ovo (System Setup) je bilo podeseno automatski kad sam uklucio program. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Pomislio sam da nije do OS, ali nije. I na XP ide, a ovo je snimka na Win764bit. Ne bih znao što je problem kod vas.
Acordeonista, kažeš da ne ide niti s jednim drumom osim Standar kita. Jesi li pogledao MSB, da se ne radi o onoj "kemiji" i nekom ritmu onog tipa kao što si ovdje opisao. ![]() Lijepo sam rekao da to nije dobar pristup. Ako je uopće do toga? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.09.2007
Downloads: 749
Uploads: 16
Rekao HVALA: 103
Zahvalili mu 63 puta u 60 Postova
Instrumenti: Genos
![]() |
![]()
I meni je Win7 64-bit, ali ovo sto ti radis od 17 sec. se kod mene ne cuje.
Mogu sve da radim ali se promene ne cuju kao kod tebe. ![]() Ne samo kao kod tebe, nego se nikakva promena ne cuje, bez obzira na vrtenje parametara. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Jedno sasvim rudimentarno pitanje. Jeste li pogledali kod Midi Filtera da slucajno nisu filtrirani Sys Ex podaci ? Ovdje mislim i na XG Works i na Tyros !!!!! Pitam jer je nemoguce da to ne radi kao sto je casper i prikazao u onom clipu. To jednostavno mora da radi. XG Works, Tyros i Win 7 64Bit nikako ne mogu biti krivci sto to ne funkcionise. Dakle, potrazite gresku u onom poznatom "ljudskom faktoru".
Promijenjeno od tranzit (14.01.2014 u 01:49 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
![]() |
![]()
Provericu sutra kad ukljucim klavijaturu ali u XG prozoru sve reaguje osim Drum Editora, recimo efekti reaguju na sve promene bez ikakvih problema. Koliko znam i oni se beleze kao SysEx poruke.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ako mislis na efekte u XG Editoru, tacno je i oni se kontrolisu putem Sys Exa. U tom slucaju ti je Sys Ex Midi Filter deaktiviran i na instrumentu i u XG Worksu. Tu mora postojati rjesenje i garantujem da je totalno trivijalno. Nesto si uradio u tom kompletnom Setupu sto smeta editiranju bubnjara, moras krenuti po principu iskljucenja i kontrolisati jednu po jednu stavku, nema druge.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|