|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 10.12.2012
Downloads: 8
Uploads: 2
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Ketron sd5,korgpa600,hohner atlantic4,sx300,sb122,proel m1000
![]() |
![]()
Ma sve je ok,kuzim ja to.Ali recimo zasto naprimjer korg ne stavi odmah 20 setova sempliranih bubnjeva.Mobitel s 4 jezgre,4 Gb roma,i 2 Gb rama kosta 200 dolara.Svi znamo flash memorija,tj usbstick kosta cca.1 Gb-1 euro.E sad ne znam da li je u klavijeturama nesto posebno.Jer sto kolega prije mene kaze,ako mora proci 10 ili 20 godina da bi nam dali par stotina megabajta.Dali netko zna o cemu se radi,ili nas proizvođaci drze u saci stim.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio korgpa600 za ovaj koristan post: | veselinovicvs (05.03.2015) |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.08.2010
Downloads: 282
Uploads: 5
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 58 puta u 51 Postova
![]() |
![]()
Klavijature su skuplje jer se proizvode i prodaju u malom broju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Kad smo kod pa600 mene zanima na koju foru da razdvojim desnu stranu na jedan kanal a levu na drugi tj.aranzer i solo?
Dodato: E da hteo sam da pitam i koji UPS da kupim za njega? Promijenjeno od Todorgm (16.11.2013 u 17:28 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
A sta je sa stereofonijom kad tako razdvojis izlaze? Jel i bubnjar i gitarista i basista i pijanista sede na jednoj stolici i tako sviraju? Nikad, ali NIKAD nemoj da zrtvujes stereo izlaze zarad nekog dodatnog ''bojenja'' na mikseti (posto pretpostavljam da ti je to na umu) jer pa600 pruza zadovoljavajucu mogucnost obrade svih instrumenata u samoj klavijaturi, samo se treba poigrati s tim.
A i sto se tice takvog nacina razdvajanja izlaza, moraces sve instrumente iz pratnje da editujes, tj. da njihove panorame stavis skroz u levo, a da panorame solo instrumenata stavis skroz u desno. I vrlo brzo ces uvideti da prostorni efekti (reverb i slicni) gube smisao jer su upravo ti efekti najkorisceniji, a oni su stereo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
to sam hteo da cujem,posto sam ja sve sredio na jedan izlaz a za solo koristim expression pedalu, a dosta njih se cude sto radim na jedan kabl ....Sve sam lepo sredio u samoj klavijaturi tako da na dobar razglas izlazi perfektno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
|
![]()
Izlazi perfektno...ali MONO. Evo i ja se cudim sto radis sa jednim kablom, a fabrika ti je omogucila da radis sa 2 kabla i da zvucis 5 puta perfektnije.
Stereofonija je izmisljena iz razloga sto covek ima 2 uveta i moze da lokalizuje zvuk u prostoru, pa bi koriscenje stereo instrumenta u mono rezimu bilo analogno tome da si gluv na jedno uvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
E pa pocecu da koristim 2 kabla bas
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |