|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Boje i semplovi Za sve u vezi boja i sampleova pitajte ovde... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#29 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Ja sam to sa matematicke osnove gledao.
Ako imam tri dobosa po red odsvirane recimo, a 6 grupe semplova. Sa Cycle random bez skripte verojatnost da prvi dobos dobije grupu 1 je 16%, verojatnost da i drugi dobos dobije grupu 1 je nekih 2.7% i verojatnost da i treci dobos dobije grupu 1 je 0.5%. U slucaj sa Cycle Round robin i skripta koja ga pretvori u Random round robin opet za prvi dobos dobije grupu 1 je 16%, drugi dobos da dobije grupu 1 je 0%, i treci dobos da dobije grupu 1 je oko 3%. Sad tu postoji fakt da retko kada tri dobosa (ili bilo koji drugih istih tonova) su retko odsvirani jedan po drug neprekidno u traku pa to dodaje na dinamicnost u odabiru grupe al u ovaj prost primer nije velika razlika izmedju oba algoritma. Zato sam te pitao koliko osecas razliku i podobrenje prakticno. Zahvaljujem na strpljivosti i odgovore koje sam dobio ![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|