Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Kompjuteri I Produkcija > IT Sektor

IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku

Alati tema Display Modes
Star 20.10.2013, 03:08   #26
DinO74
Odomaćeni član

DinO74's Avatar

Registrovan/a dana: 07.11.2004
Mjesto: Mumiland
Godina: 51
Downloads: 806
Uploads: 4
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 48 puta u 43 Postova
Instrumenti: Pa1XPRO, M1, 01W/FD, Microkorg, Fantom X6,D50,D10,JX-8P, Gaia, SY77, DX7, CS1x,Mininova, K2000
DinO74 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
DinO74 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Ako vec neko posjeduje masinu sa npr. Quad CPU ,ili Dual CPU sa jos + 2 virtualne jezgre, 8 GB RAM ili ako je srecnik pa ima 16GB, HDD koji radi na 7200 rpm (SSD da ne spominjem).... cemu overclocking ??? Jako puno stvari moze da obavi optimizacijom samog Win 7 i da radi dugo dugo i odradi dosta komplexan projekat... Pa ljudi moji, radilo se extra dobrih stvari i na Pentium II i nije stvar odjednom pokrenuti 15 hardverskih instrumenata da sviraju u isto vrijeme! Odsviraj ih, snimi traku,ugasi taj VSTi i baci se na mix . Jedna jako bitna stvar u cijeloj ovoj prici....PC koji sluzi kao DAW ne moze biti masina koja ce sluziti i za face, i za igrice i za skype itd ... Nekih stvari se mora odmah u startu odreci da bi to bilo sve ok! (po defaultu najbolje iskljuciti networking ) Ko se odluci raditi u ovoj bransi mora razmisljati i o tome da odvoji 100-150 EUR za racunar koji ce sluziti u svrhu zezancije. Masina koja sluzi kao DAW, se cuva kao svetinja i jednom kada se sve utegne kako treba , napravi se slika, najbolje u Ghostu ili nekom slicnom programu, i ona sluzi samo za Audio i nista vise. Experimentisanje sa novim plugin-ima, VSTi-ma i slicno obaviti na drugom racunaru pa ako je sve ok, tek onda prebaciti na DAW masinu. Sve ovo pricam jer sam jedan od onih koji u 99% slucajeva koristi "narodne" verzije software-a i trenutno nisam u mogucnosti da kupujem neku babarogu od PC-a. Imam Quad koji prilicno lijepo tjera "mid range" projekte sa samo 8 GB RAM-a i vjerujte da se moze mnogo toga odraditi Cekam zimu pa da se i ja malo zavucem u svoj brlog i krenem sa nekim malo ozbiljnijim stvarima po pitanju DAW-a

Promijenjeno od DinO74 (20.10.2013 u 03:12 sati)
DinO74 je offline   Reply With Quote

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 06:22

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije