|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Kolega tranzit,Multiband Compressor,to mislis na Maximizer?ako na to nije bio ukjlucen..a pali se glavni limiter..one dve sijalice male koje se nalaze odmah pored dugmeta YS...a iznad prekidaca gde se menja MONO,AUX....inace taj prekodac mi stoji skroz na gore..na L/R...onaj pored Power Amp mi stoji na 500w...i Naravno Fantom iskljucen...e taj Limiter se pali..neznam vise sta da radim...probacu da je zakacim za Yamahine kutije s115..imamo kod nas u domu kulture 2 komada,pa da vidim kako ce da radi..dali je do kutija...ili da nosim kod majstora pa da iskljuci taj Limiter..mizda zezaju i oni prekidaci na Power Amp..posto ja ih nisam dirao,mozda ako ih pomerim pa vratim...neznam stvarno...u cemu je problem...mixeta ima zvuk fenomenalan..ima snage...jedino taj limit kad se upali,pada sve u vodu...Hvala svima sto su se ukjlucili ovde da pomognu...
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ostalo je jos da vidimo kako je podesen Digital Graphic Equalizer. Da li je on eventualno podesen tako da su pojedini Bandovi ekstremno pojacani, sto moze da dovede do problema koje imas. Maximizer treba da bude ukljucen, on sigurno nije uzrok za to sto ti se desava. Takodje i YS treba da bude aktiviran ako nemas Subwoofere, ni to nije uzrok. Da li si obavljao Measure i Correct ? Oni inace veoma efektivno pomazu u postavljanju grafickog EQa za odredjene prostorije.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
Jesam..measure sam radio,a correct neznam ni sta je?Eq je sve ispod nule..ali nije tako odredio Measure,jer ako ga ostavim kako je Measure odradio,tek onda na svaki ton pali Limit.
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
![]() |
![]()
ja sam ubijedjen da je sve ok sa mixerom,normalno je da se ne moze svadba radit na takav mixer i 2 kutije,nema snage pa jadni limiter pocne spasavat sto se spasit da :-),mozda da nije bilo limitera mozda bi kutija vrisnula
|
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
Svega sam ja toga svestan da nemoze mixer da odradi takvo sa dve kutije,ali nije problem u tome,nego u problem je sto se taj limit pali i na manjoj snagi,a ne samo kad se pojaca...napisao sam da se one sijalice,ili vu metar ako je to to,pali na dve,tri sijalice,a samo ponekad ode na narandzaste a na zadnje dve gde pise peak se uopste ne pali,a Limit se pali...evo kolega vladimir68 je svirao samnom i sve video....nit smo bili glasni,nit je neciji kanal iso u peak,znaci sve normalno ali peak se palio.....
Ženu dupe krasi...a tortu orasi... ![]() Promijenjeno od MikiB (23.09.2013 u 15:57 sati) |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Nema druge, cini se da je hardverski kvar u pitanju. Cini se da ce mikser morati u servis.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
|
![]()
Kolega tranzit,dali moze da bude problem i do kutija?
#8 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
![]() |
![]()
reci nam dok radis jel ti dugme ispod tih lampica pritisnuto ili je ono izdignuto
|
![]() |
![]() |
#9 |
Banovan!