Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 22.07.2013, 20:07   #1
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard pa2x efekti na mixeru-prejak signal???

Pozz svima..Daklem hteo sam da izvucem efekte iz klavijature preko aux-a na mixer kako bi te efekte koristio na vise mikrofona na mixeru...mixer je soundcraft efx8 pa bih koristio jedan njegov efekat i jedan izvucen iz klavijature...povezao sam sledece: na mixeru iz aux out u klavijturu u ulaz za mikrofon na vocalist, i zatim iz klavijature na out1,dakle poseban izlaz u jedan od ulaza na mixeru,recimo br. 5...u klavijaturi sam podesio da mi dakle vocalist ide na taj odvojen kanal out1,a ne na left i right....onaj gain za vocalist pozadi na klajvi,pored ulaza za mic, mi je skroz utisan,smanjen,do kraja...efekti su lepo podeseni,nije preterano s nima, i volume za mic na ekranu sam stavio oko 30,znaci i tu je minimalno pojacano...na mixeru gde se vraca signal na ulaz br. 5, gain skroz smanjen do kraja,klizac malo ispod 0, i opet iako je sve to na sve strane smanjeno,kad ukljucim mikrofon u neki drugi kanal,recmo br 2,i dodam mu na aux potinciometar onaj efekat iz klajve,i pevac pocne da peva, pocne da probija mikrofon zbog prejakog signala,a ona dioda na klavijaturi za jacinu signala mikrofona je non stop crvena ,znaci stalno u piku,dok pevac peva....gde gresim? jel nesto oko povezivanja ili sta?znaci sve sam ja to smanjio na sve strane kolko sam mogao,gain i na mixeru i na klajvi kao sto rekoh skroz smanjen, mic na klajvi oko 30 od mogucih 127,siber na mixeru za kanal gde se vraca efekt isto ispod 0,i opet to pikuje ko ludo na klajvi,non stop u crveno,i mikrofon probija...kad pocupam te kablove i pustim na mikrofon samo efekat sa mixera,njegov interni,sve je ok,mikrofon ne probija, radi sve suoer...pa sad mi recite gde gresim kod ovog povezivanja i podesavanj, prilikom izvlacenja efekta iz klajve? hvala i pozz
Milan$ je offline   Reply With Quote
Star 22.07.2013, 21:37   #2
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Imas nekoliko gresaka u podesavanju pa su one uzrok problemu. Kao prvo prikljuci jedan od Aux izlaza sa miksera na mikrofonski ulaz PA2X s tim da koristis bananu jer PA2X ima tzv. Combi XLR u cijoj sredini se nalazi zenski banana ulaz. Gain ces spustiti maksimalno, dakle tih 30% je previse za Line signal koji sada dolazi na ulaz. Ne mozes koristiti samo jedan izlaz sa PA2X za pristojan kvalitet efekta vec dva, pogotovo kada se radi o prostornim efektima kao sto je recimo Hall jer efekat u tom slucaju gubi stereofoniju. Iz Out 1 i 2 vodis signal u jedan stero ulaz miksera ciji Level Fader postavljas na 0dB ili na dva mono ulaza koji moraju biti potpuno isto (sve linearno izuzev Pan) podeseni, a jedina razlika ce biti u postavci panorama potenciometra gdje ce oni biti maksimalno suprotno podeseni. Aux potenciometar na tom/tim kanalu/kanalima, koji je zaduzen za efekat sa PA2X treba smanjiti do kraja. Jos jedan veoma vazan detalj je da na PA2X postavis mix efekta na 100% (Wet), znaci bez imalo direktnog signala. Na ovaj nacin mora sve da funkcionise kako treba. Zapamti da se tu sve vrijeme radi o Line signalima i da radi toga Gain na mikrofonskom ulazu mora biti maksimalno smanjen.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 22.07.2013, 22:12   #3
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Standard

ok hvala probacu tako,da vidm sta se desava,samo jos jedna stvar,na mixeru imam i stereo return ulaze....moze li i tu mozda da se vrati signal iz out 1 i 2 iz klavijature? pozz
Star 22.07.2013, 22:18   #4
tranzit
Banovan!

Standard

Naravno da moze, a to bi i bilo najbolje rjesenje. Ukoliko imas i centralni Aux Send pogledaj da i njega podesis na level koji nece da pikuje na ulazu u PA2X.
Star 22.07.2013, 22:21   #5
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Standard

nemam centralni aux...za stereo return tkodje nemam nikakvih podesavanja,samo ulaze, probacu da vidim s njim sta se desava,hvala i pozzz
Star 22.07.2013, 23:31   #6
tranzit
Banovan!

Standard

Nema veze, probaj ici ce i bez toga ali ne zaboravi da na PA2X obavezno postavis mix efekta na 100%.
Star 23.07.2013, 00:31   #7
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Standard

ok hvala, meni u sustini treba samo jedan efekat iz klavijature,recimo hall,njega ce pojacati do kraja, a tad je mislim na 0,kad je skorz pojacan do vrha
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 15:10

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije