Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 28.01.2008, 17:21   #1
Alen P
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 18.11.2007
Mjesto: Čakovec
Downloads: 408
Uploads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 71 puta u 69 Postova
Instrumenti: Tyros 4
Interesi: Muzika, religija
Alen P befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Alen P pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Pozdrav! Ja sam,recimo, covjek koji vjeruje da dobro svira, dobro zvuci, kriticki sam nastrojen prema samom sebi-nikad zadovoljan s svirkom, klavijaturom,soundom...

Znam covjeka (ucio me godinu dana prije kojih 15-16 godina),pratio je Olivera Dragojevica, svira gotovo savrseno, sound dobar, stylovi ocaj. Koristi skoro sve iz svojeg Va7.

Takvih ima milion, na kraju na neki nacin mozda i ja spadam medju njih. I ja sviram arranger, mnogi bandovski klavijaturisti dolaze slusati i naravno da nas kude jer im oduzimamo posao.

Otiso sam sam neznam u koju temu ... Lakse bih komentirao bandove, nego svirace arrangera. To su toliko individualne stvari da jednostavno nije moguce nekog kritizirati a da sam ne ostanes cist.

Jedan primjer. Bili smo na nekoj veselici, svira duo, "frajer" ima E-16 i EM-55. S obzirom da mu je EM-55 (ocito) prekomplicirana klavijatura, on svira na E-16(nema smajlica za plakanje)! Da ga komentiram, kritiziram?? Cemu? Cak vjerujem da mnogi koji su clanovi YU-midi koriste takve klavijature i sviraju upravo na taj nacin. Ma, pustite kritike, pustite ljude nek" sviraju kako zele.
Alen P je offline   Reply With Quote
Star 28.01.2008, 18:47   #2
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

E ova tema je the best...
Moje iskustvo je vrlo jednostavno...
Kad sam šljepo harmoniku nabavio sam sebi prvi sinth Roland D-10...Prvu javnu tezgu u kafani sam usro ko motku...Normalno u istu kafanu došo moj bivši band koji je imo novog harmonikaša...i ko vele meni:daj da **** malo zasvira...Ajd da nebi ispo peder,dadnem mu....Jaoo...Čova odradio da mi se povraćalo od muke...Tad priznajem da sam mu zavidio ko nikad u životu...Ma čova svira,basira,plete trilere,mene steglo u stomaku da bi najradije zaplako...I haj posle toga uzmi svirati...Što kaže Krešo ruka teška ko olovo...Ma prsti ko da s tuđima da sviram...I za 2 godine intenzivnog vježbanja konačno sam ga prestigo,a danas dani gledam ja već vrhunsku opremu kupio i nabavio ozvučenje a on još uvek šljepa DX i stari Solton...A za druge što rade po kafanama-ionako sad nemam frej vikenda tako da i ne idem slušati druge,nije mi interesantno kad svi muljaju ove novitete sa stringsovima i brasovima a muzičari opuštaju pravu tehniku sa trilerima,Južnjačke fošpile i improvizacije...Dosta mi i mog muljanja...A jel se kome desilo,kad se narolja da svira ko na vašeru?dakle sve nešto na brzaka,puno muljanja,bez čistoće...E pa to se meni desilo par puta i od tad ne pijem dok sviram...

---Vaxteru---
Druže ako je to ona priča što si mi govorio kad smo bili mesečari,jaoo...Sve mi je jasno...
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline   Reply With Quote
Star 28.01.2008, 19:06   #3
Alen P
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 18.11.2007
Mjesto: Čakovec
Downloads: 408
Uploads: 6
Zahvalili mu 71 puta u 69 Postova
Instrumenti: Tyros 4
Interesi: Muzika, religija
Alen P befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Alen P pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Pijan ne mogu ni ja svirati. Mozak i prsti rade neujednaceno, tromi su. Na kraju padam u depresiju. Cak me i savjest pece. Bolje trijezan odraditi dobar posao.
Alen P je offline   Reply With Quote
Star 28.01.2008, 21:41   #4
kuki
Kao kod kuće

kuki's Avatar

Registrovan/a dana: 23.11.2005
Mjesto: Zrenjanin
Godina: 37
Downloads: 1668
Uploads: 26
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 18 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha 9000pro, Korg TR76
Interesi: Ribe na dve noge
kuki befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
kuki pošalji poruku preko MSN messengera kuki pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Reden

I otisli smo sa teme! Mada moze biti i to neka kritika"ne treba se napiti dok vozis(sviras)".
Star 28.01.2008, 22:02   #5
jager
Odomaćeni član

jager's Avatar

Registrovan/a dana: 17.06.2007
Mjesto: Subotica, Srbija
Godina: 56
Downloads: 69
Uploads: 12
Zahvaljeno 2 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg Triton Extreme
jager befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
jager pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

AAaaa.. pa ne mora da znaci
Na jednoj svirci sam cuo pijan orkestar koji je zvucao KO BOMBA Isti taj orkestar sam slusao par puta i nisu mi bili bas nesto jako posebno... ono OK, ali nista iznad proseka ... a pijani ... pa chudo sta su izvodili .... interesantno: nista ispadanje iz ritma, nista falsh ... sve kako treba
No, i pijanstvo veovatno ide "u prilog" samo do izvesne mere .... ja i trezan cesto "blokiram", nema sanse da se setim forspila od sledece pesme koju mi je pevac rekao da treba da je sviramo ... pa mi onda basista zvizdi i peva forspil na uvo u zadnjem refrenu d trenutne pesme ... grozno! .. ali sta je tu je .... niko to ni ne skonta sem nas...
Star 28.01.2008, 22:16   #6
kuki
Kao kod kuće

kuki's Avatar

Registrovan/a dana: 23.11.2005
Mjesto: Zrenjanin
Godina: 37
Downloads: 1668
Uploads: 26
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 18 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha 9000pro, Korg TR76
Interesi: Ribe na dve noge
kuki befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
kuki pošalji poruku preko MSN messengera kuki pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Uuu ima i toga,kad zablokiras samo ispise error i moras restart.
To je verovatno zbog pada napona. Hehe...
Star 29.01.2008, 00:56   #7
jager
Odomaćeni član

jager's Avatar

Registrovan/a dana: 17.06.2007
Mjesto: Subotica, Srbija
Godina: 56
Downloads: 69
Uploads: 12
Zahvaljeno 2 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg Triton Extreme
jager befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
jager pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Ma da .... pogotovo ako neku pesmu treba svirati sledecu, a nisam je niti cuo niti svirao mesecima. Veoma retko pravimo pauze izmedju pesama, pa je bas neki put zeznuto
Sva sreca da je basista zivi "dzubox", pamti forspile k`o SLON ... i peva mi na uvce

Favoriti

Oznake
konstruktivna, kritika

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 07:45

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije