Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > DEMO > Demo snimci

Demo snimci Pravo mesto da postavite svoj demo...

Alati tema Display Modes
Star 29.05.2013, 19:34   #11
djorosaur
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 01.04.2009
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 840
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Korg Pa3x 76, M3 xpanded, X5D
djorosaur befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Podrzavam sve sto je Vex ispricao u vezi namenskih ritmova! Ljudi, jedino ko ne zeli da napreduje kao muzicar, taj se zadovoljava sa sterilnim i jednolicnim aranzmanom na jednom ritmu za mnogo pesama i upada u sviracku depresiju!
Ajde da za pocetak Ne uzmemo pesme u rumbi za primer, jer u danasnje vreme dok ne dodjemo do rumbe na svirci treba da prodje od pola sata do 1 sat, ali to opet zavisi od toga gde svirate, sta svirate, kome...itd.
Mi npr. sviramo u gradu, u klubu (iako radimo i svadbe i krstenja i ostala veselja) i obicno se krene sa nekim zabavnjakom, zar ne? Ako kreces Rock (i uvalis mi onaj Hard Rock) i ako mi ti na isti ritam sviras i : 1.Mornar-YU Grupa, 2.Digni ruku-Galija, 3.Marina-Prljavo Kazaliste, 4.Mladicu moj-Zana, 5.Kada padne noc-Riblja corbetina, 6.Prsten i zlatni lanac-Hari Mata Hari, 7.Majstor za poljupce-Zana, ja na 8. ja vec cupam kosu...razumete! Namerno sam krenuo sa Rock-om jer ce ljudi na pocetku odsvirati jednu, dve sporije...a mozda i nece, opet ponavljam gde se i kojim povodom i kome svira! A kad ti cujes za pocetak npr. namenski ritam Sta bi prijatelji moji-Vlado Georgiev, pa onda Ne odustajem-Gibonni, pa Tropico-Bojim se, pa Nevera-Darko Radovanovic, pa neka je i sa INTRO-m, ili ako cujete INTRO od pesme Zar ti-Tropico ili Angel Dimov-Jedna prica o nama ili kako je uradjen aranzman od pesme Strasilo-Goca Trzan, promenicete misljenje koje ste imali o namenskim ritmovima! Ne kazem da treba pustati INTRO i ENDING ali za aranzeriste koji rade sami je to veoma korisna stvar, a moze da se vremenom iskljuci boja koja "fospila" pa da se svira! Jos jednom pohvala za Vex-a i predlog da se ne obazire na one koji nisu dostigli tu zrelost u aranzmanskom smislu jer ipak je aranzman veoma bitan na tom nivou...ne bi ni Milka bila Milka da nije upakovana u lep "aranzman"! Ko razume, shvatice! Pozz dobri ljudi!
djorosaur je offline   Reply With Quote

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 05:28

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije