|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Sigurno da nitko ipad nitko nece koristiti samo za sint...
To moze biti razlog prijevremene kupovine,nista posebno. Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Zasto se u ovu temu koja glasi: "Roland GW-8 utisci i pitanja " odjednom ugurao i BK-5 pa onda Korg PA600 i to bez ikakve potrebe, to ni sami Bog ne zna. Kolega se debelo potrudio na pocetku, da opsirno napise svoja iskustva sa GW-8 a umjesto dalje diskusije na istu temu otislo se u nekoliko smjerova samo ne u onom pravom.
Roland GW-8 je bio i ostao vuk u jagnjecoj kozi, samo ga treba znati maksimalno iskoristiti, a uz male dodatke je ozbiljan konkurent i top workstationima pa i aranzerima. Cak ga ima u nekoliko verzija od kojih svaka ima svojih posebnosti kako u soundima, tako i u ritmovima (E, L, T). Kritikovati ovaj instrument koji ima toliki fond samplova koliki imaju (ili cak i znatno manji) vodeci workastationi konkurentnih proizvodjaca a za upola ili trostruko manju cijenu, je bas neozbiljno a i neodgovorno. Promijenjeno od tranzit (03.04.2013 u 02:33 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
![]() |
![]()
Pod "malim dodatkom" se podrazumijevaju izvjesna midi "pomagala" cijom upotrebom se GW-8 pretvara u "godzilu" koja na primjer, moze da bira sounde direktno zadavanjem jednog broja, zatim koja ne ostaje na jednom soundu za desnu stranu i jednom za lijevu (u Split modusu) vec se ima 8 sounda za solo partove na raspolaganju, pa ih rasporedi kako ti treba po lijevoj i desnoj strani, zatim ni te famozne "terce nisu vise nikakav problem itd... itd...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
![]() |
![]()
Pretpostavljam da bi sve navedeno za 8 solo partova, terce, itd. islo putem SySex-a, tacno ili gresim? Koji bi konkretno uredjaj sluzio za to?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
Jedan od takvih uredjaja je na primjer, MTG MIDI Patch Changer Keypad. Naravno da i svaki, pa i najmanji PC kao sto je recimo, neki Tablet na Windows sistemu, moze uz neophodni softver da uradi isto ili cak i daleko vise.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
![]() |
![]()
Moj utisak sa GW8 je da oduzima dosta vremena na sređivanju a preostaje onda malo za vježbanje. Nisam vidio nekoga da je postavio SET u kojem su prerađene boje za GW8, isključivo par ritmova na downloadu i to je to. Svi žele naplatiti svoj trud i to znatno usporava razvoj ove klavijature kao i širenje Roland zajednice. Dok vidimo da kod Korg-a razlog kupovine klavijature zna u dosta slučajeva da bude "Ima hrpa materijala besplatnog, učitaj i sviraj". Da ne dužim.
Pošto prodajem ja svoj GW8 kupujem Pa600, pa ću ovih dana doraditi još malo svoj SET, i postaviti ga komplet sa svim postavkama, soundom i ritmovima ovdje na download. Postavljo sam par demo snimaka kako otprilike zvuči. Nadam se da će u buduće i ostale kolege svoje SET-ove razmjeniti besplatno. Trenutnim a i budućim vlasnicima GW8 bi to sigurno dobro došlo. @Bobane: Možeš li postaviti parametre kako si ti sredio harmonike i clarinete? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
@Laser
Malo cu okrenuti ovo sto si napisao pa ce biti ovako. Svi(sa vrlo retkim izuzecima) zele besplatno da dobiju rezultate necijeg ogromnog rada i truda i ne samo to,vecina bi da prodajom tog besplatno dobivenog materijala ostvari i novcanu dobit.Ne bi ja pisao dalje o ovome,bilo je vise polemika na ovu temu... Pisao sam ovde po forumu postavke za par boja,da li u mojoj demo sekciji ili u nekoj od tema za GW8 ne secam se.Znam samo da i prepisivanje tih parametara odnosi dosta vremena. ![]() Nudio sam i pomoc "kolegama" koji su bili "zainteresovani" za pravljenje ritmova ali se sve na kraju svodilo-posalji mi koji ritam.Cak sam pojedincima prepravljao neke ritmove da bi im dao primere kako treba praviti,slao e-mailom ali opet je rezultat bio nula.Jer vecina smatra da su takvi likovi koji provode vreme praveci ritmove,budale koje treba iskoristiti. Promijenjeno od Boban010 (03.04.2013 u 18:27 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]() Citat:
Jos nesto kada putem tastera Numeric promenite boju,MFX koji je u toj performansi ostaje isti.Moze da se namesti da prilikom menjanja boja dolaze fabricki efekti ali su boje onda horor.Recimo harmonika guerrini ima fabricki odvaljene chorus efekte,pitaj boga zasto. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banovan!
![]() |
![]()
Ne radi se samo o pukom numerickom mijenjanju sound programa, to GW-8 i sam moze, vec o kompleksnom mijenjanju preseta koji mogu da sadrze i do 8 sound programa i to sa sve efektima koji su podeseni za njih, medjusobnim odnosom levela i panorame pojedinih sound programa, pa zatim transpoze i microtuning pojedinih sound programa u presetu itd... itd... Ovo je jedna sasvim druga dimenzija. Predpostavi jednostavno, da GW-8 ima Combination Modus poznat sa Korgovih workstationa ali nesto kompleksnije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
pitanja, roland gw8, utisci |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|