|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5220
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Iz ovog videa se svasta vidi hehe... mene licno zanima sta je to npr. : midi visual control, sta su super natural voices, onda sta je chord loop? to mi je prvo upalo u oci... Sada je 100% sigurno da ce bk9 imati vokal harmonizer sto se lepo vidi u videu. A dobra im je i ova opcija display select, da biras ekran koji hoces
![]() E da, zanima me i sta je v-link, verujem da je to neka opcija kod novijih rolandovih aranzera npr od 2005 pa nadalje... p.s: a mogli su se i ispruziti pa staviti ekrancice u boji, za touch da ni ne spominjem.
DOK NE PROBAM LAVETINU ZA MENE JE PRASE CAR ZIVOTINJA! Promijenjeno od yamahapassion (28.03.2013 u 22:18 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Sta si ti sve uspio da vidis... hahahaha. V-Link je jos malo stariji nego sto mislis. Vec od 2002. Roland i Boss proizvode uredjaje sa V-Link interfaceom. Pojednostavljeno receno, V-Link je protokol koji omogucuje uzajamnu kontrolu Audio i Video uredjaja sto daje mogucnost upravljanja Videa putem, eto recimo, BK-9 ali i kontrolu BK-9 od strane nekog Video utedjaja ili jedinice (moze biti bilo sta sto podrzava V-Link protokol, od Touch Screena pa do kompaktnih digitalnih Video Recordera). Ovo nije sve sto jos stoji pred V-Link protokolom vec samo pocetak jer je Roland imao u vidu da integrise i ostale proizvodjace i da ih animira za upotrebu V-Linka u njihovim proizvoodima ali to do sada ide vrlo traljavo. Uglavnom, svi noviji i vrijedniji Rolandovi uredjaji raspolazu V-Linkom a i kod Bossa, kao rolandove cerka-firme je isti slucaj. Ostali proizvodjaci mahom jos uvijek stoje po strani.
Promijenjeno od tranzit (28.03.2013 u 23:03 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5220
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Tranzite, veruj mi da sam pauzirao video na svakoj sledecoj slici i proucavao detalje
![]()
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
ovolike rasprave i nagađanja te zainteresiranosti nije bilo ni kad je PA3X izlazio
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
![]() |
![]() Citat:
Za super natural voices, možeš da čuješ na YT kako zvuče, zvuče prirodno i kako bi rekli masno, pogotov klavir! LP. Promijenjeno od LAsER (29.03.2013 u 09:03 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ovo Midi Visual Control je nesto verovatno tipa da putem midija preko nekog drugog externog kontrolera kontrolises ekrancice....Ovo Chord Loop ako im je kao sto rece kolega @LAsER da se snimaju akordi i kasnije ih pustis, to je vidjeno jos na G seriji, samo je bio naziv Chord Sequencer, a ne Chord Loop, mada mislim da ima neke fore sa ovim Chord Loop-om....Previse bi jednostavno bilo da zamene naziv, a ima istu funkciju kao i pre....I stvarno, mogli su bar da stave ekrancice u boji ako su bas hteli 2 (sto je po mom misljenju nepotrebno) ili bar jedan veci Touch Screen ekran, pa bar on bio i onaj sa VA serije Rolanda i nista vise ne bi bilo potrebno....Ovo je neka srednja klasa klavijature da tako kazem, ali niko ne spomenu, jel ima neka od prosirenja za bubanj koja mogu da se stave (SRX,SRG,...)? Verovatno nema, ali eto, cisto da pitam....
![]() ![]()
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|