|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 48
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 90 puta u 46 Postova
![]() |
![]()
Prijatelju moguce je da to Korg uradi i ja sam im poslao nekoliko e-mailova sa zahtjevom da to urade. Nadat je se da ce uraditi. Najbolje rijesenje je User Scale mod sa -12/+12 semi/polu tonova. Stvar vec postoji u svakome workstation pa i u Korgovim workstation jos od davnih vremena. Posto je PA1,2,800 i 3 serija bazirana na Triton workstation forama (cak je i pcg kompatibilan) onda se to moze uraditi. Zasto to Korg jos nije uradi sam bog i Korg znaju. Javicu im se opet sa zahtjevom. Hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Tiho,drago mi je da si im poslao e-mailove vezano za transponovanje.Poslacu i ja.Za pocetak dosta je i da se sa vise strana zatalasa voda oko tog pitanja.Nadam se da ce se jednom neko od njih udostojiti i shvatiti koliko nam je to bitno u Live svirci (pogotovo ko pravi namjenske boje).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
korg ne moze nikad imati terce kao kurzweil
ja sam radio sa kurzw poznajem ga i problem je kod korg sto nemoze markirati samo jedan ton nego najmanje dva nije C-C nego od C-Cis i to predstavlja problem govorim o tercama na oscilatori |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Kanlo
Tacno je ali ti si nesto zabrljo ili propustio. Znaci samo u user scale promjenis key i isti setap vrijeti za taj tonalitet. A zasto i nebi kad je rijec o proracunu odnosa medju intervalima koji je isti u svim druskim skalama. 100% tacno NO1. Nije tacno da Korg nemoze nego PA3 serija nema tu opciju, a svaki Korg workstation to moze. Koliko znam Kurcwail i ne pravi aranzere. Sto se tice markiranja ti si u svijetu pcg fajla i oscilatorski terci, sto nema veze sa user scale i ensemble/user scale tercama o kojim ja pricam. User scale je upravo funkcija koja nije doradjena u PA seriji dok u svakoj Rolandovoj ili Korgovoj worstations to je rijeseno jos prije deset godina pa ustvari i 20 godina. Promijenjeno od keyboards (14.03.2013 u 16:15 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
drugar zbrka je tvoja
baltik@ je rekao korgovi arranzeri pa sam i ja na to mislio...procitaj njegov post inace jasno je da workstatione mogu to |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 16.01.2010
Downloads: 277
Uploads: 9
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 7 puta u 6 Postova
![]() |
![]()
Nisam nista zabrljao. Poslusajte malo bolje koji vam je ton u terci na D tonu u C dur skali. Ne svira F vec Fis. Pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Vredan član društva
![]() |
![]() Citat:
Drugo, navedeno markiranje vezano za C-C /C-Cis odnosi se na pcg fajlove i oscilatorske terce. Trece. U temi se prica o Ensemble/UserScale tercama. Ali eto nije ovo sve vazno ako smo se malo mimoisli nije bitno. Dodatak: Za sve one koji zele da skinu kalkulator listu za slanje MIDI poruka to mogu uraditi na mojoj stranici pod rubrikom keyboards. Jos bolje moze netko sa foruma skinuti taj list i stavi ovdje na forum. Promijenjeno od keyboards (14.03.2013 u 21:06 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
|
![]()
Vjerujte mi,nema koji sint nisam probao (i solo i aranzer) i sigurno ni jedan ne moze da transponuje tercu kao Kurzweil.Ja mogu da namjestim na njemu da je u jednoj oktavi terca na G -5 a na sledecoj oktavi da je terca na G -3 (pricam o G duru) i da sve to transponujem bez ikakvih problema.Ali pazite,kada to kazem mislim da mogu transponovati sada +2,pa odmah nakon toga na -2 itd.Tako da ne mislite da moram unapred fiksno odrediti kao na Tritonu na koju skalu da transponujem.Nedavno sam to probavao i na Korg M3.Jednostavno to jos niko nije uspio osim Kurzweila.I ponavljam,ako izadje ikada aranzer da to moze; kupujem ga i sviram na jedan sint a ne na dva.Veliki pozdrav za forumase !!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|