|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Kurzweil Vrhunski synthovi za vrhunske muzičare |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
|
![]()
Hvala puno kolega. Kurzweil - It 's the sound
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Samo da napomenem da je izasao novi Update za Kurzweil sintove,nisam jos probao:
http://kurzweil.com/news/50/ Dodato: Evo sta je novo u abdejtu OS Version 2.21 Release Notes CAUTIONS: Content created with v2 is not backwards compatible to older v1 software versions (exception = .MID files). Content created with a PC3K older than v2 is of course forward compatible with v2. Promijenjeno od baltik79 (21.03.2013 u 13:14 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
KAKO SE VRSI UPDATE (Instalacija OS)
1.Pritisni i zadrzi taster EXIT 2.Ukljuci klavijaturu 3.Kada se pojavi na displeju sljedece pusti taster EXIT Run System Run System System PC3K Update Diags Reset Utilities 4.Ukljuci USB u klavijatruru 5.Klikni na System Utilities: Run System Run System System PC3K Update Diags Reset Utilities 6.Klikni na Format Flash: Format Install Restore Flash Module Older Back 7.Zatim te pita jesi li siguran; klikni na YES 8.Sacekas dok zavrsi i kliknes na OK 9.Klikni na System Update: Run System Run System System PC3K Update Diags Reset Utilities 10.Sada ce izaci poruka preko cega hocete da instalirate Update (racunar ili USB.Posto je jednostavnije preko USB-a objasnicu taj nacin.Klikni na USB Device: USB PC Device USB Back 11.Zatim ce ti klavijatura otvoriti tvoj USB i ti izaberi fajl za Update (sa ekstenzijom KUF)i klikni OK 12.Sada pocinje abdejtovanje.Sacekaj dok se zavrsi i prikaze poruka da je instalirano i tada klikni na OK: File PC3K2xx.KUF was installed. OK 13.Sada samo iskljucite i ukljucite klavijaturu i abdejt je zavrsen |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio baltik79 za ovaj koristan post: | Miljan (24.03.2013) |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
|
![]()
Evo da dam jedan savjet korisnicima Kurzweila pc3k6, da se ne bi ponavljao problem koji sam ja imao, a tice se efekata: ne postavljaj te jedan isti efekat koji ste napravili, na neke boje na aux a na neke na insert. Poz svima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
Sta se desava u tom slucaju brate?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
|
![]()
Ako postavimo isti efekat koji smo napravili na neku boju na aux a na neku na insert efekat ne radi normalno na jednom od modova (aux ili insert), efekat postane jaci, izlazi u prvi plan, a sama boja u drugi plan. Ne znam kako tacno da docaram, ali kao da svirate efektom, a sama boja postaje efekat, ne znam da li sam dobro priblizio.
Ja sam napravio boje sa insert efektom, imao sam nekih terci u setup-u. Medjutim sam primjetio da se vec na osmoj ili devetoj zoni (kada pravite tercu ili slicno) efekat gubi. Pa sam dosao na ideju da napravim istu boju u program, npr trubu sa insert efektom i trubu sa aux efektom (u cilju da bih mogao da napravim tercu ali tako da svaka zona ima efekat u setup modu) pri cemu sam na insert i na aux postavio isti efekat koji sam napravio. E nakon toga je nastala opsta pometnja, tj desilo se ono sto sam gore naveo, kod boja u setupu u prvi plan je dosao efekat sto je zvucalo totalno neprirodno, i to se desilo na onim bojama na kojima sam postavio insert efekat... Nakon pet dana sam otkrio u cemu je problem i napravio sam posebno efekat koji koristim na aux a posebno efekat koji koristim na insert. Mozda sam negdje ja pogresno nesto uradio.. Ako neko to smatra ili zna gdje sam pogrijesio nek mi sugerise. Poz svima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 11.01.2008
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 115
Uploads: 2
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 116 puta u 110 Postova
Instrumenti: Kurzweil Forte 7, Yamaha Montage 6, Kurzweil PC3K6, Kurzweil PC3
![]() |
![]()
Mala dopuna za onaj SEARCH tutorial:
Kad ukucate karakter koji trazite, npr PIANO, sint vam izbaci prvi program koji sadrzi tu rec u nazivu. Ako to nije taj PIANO koji ste trazili, drzite ENTER i stisnete + (plus), i sint pronalazi sledeci program koji sadrzi trazenu rec. A ako vam treba prethodni program sa trazenim karakterom, ENTER i - (minus). Dodato: 1. Povežite sustain pedalu u Switch Pedal 1 2. Izaberite KB3 program koji želite da editujete i pritisnite EDIT 3. Idite na [MISC] stranu 4. Podesite SUSTAIN: On 5. Podesite LESLIE PEDAL: None ![]() 6. Sačuvajte program i to je to Ovo se mora raditi za svaki program posebno. Postoji i opcija da sustain pedala ima obe funkcije. U tom slučaju podesite LESLIE PEDAL: Sustain. Sad sustain pedala radi kao običan sustain, a istovremeni i kao Leslie On/Off prekidač.
Promijenjeno od beronjan (21.10.2013 u 19:15 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|