|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Zeljko ,
u cubase kad ucitas midi file,znas da mozes vidjeti i ispisati note svake pojedinacne trake. A vjerovatno imas milion midija,kao i ja ![]() Ako znas note,nebo je granica... Uci se i u kafani,ali se mora zagrijati stolica kod kuce. U kafani se nesto drugo dobije ,a kod kuce i u skoli opet nesto drugp. A kafana sa narodnom muzikom ne znam bas da jos ima. Nema vise publike,ostarila je,gledaju sapunice kod kuce. Svirke omb u kaficima su nesto drugo. Ja sa cetiri banke sam u kao u djecjem vrticu kad dodjem na takve svirke. Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
@RNenad pa ja to sam i mislio,dzaba mu note ako nije uvjezbao prije i opet mu treba da ima sluha,mada ja kazem i slazem se da treba znati note i kad zapne na nekim teskim ili brzim stvarima da se pogleda o kojeim tonovima ili trilerima je rijec...Ja nikad nisam ucio note mada sam trebao.Samo kazem da treba ipak puno vjezbe i iskustva,sto veci repertuar i da se prije nego sto se ode u kafanu svirat sve to dobro uvjezba a one pjesme koje gost naruci a nisi nikad uvjezbao i nemas note a imas u glavi melodiju i slusao si tu pjesmu vec treba ipak imati dobar sluh i odsvirati to gostu ako trazi,a ne reci neznam ja to i pitat mozel neka druga hehe.
@romario sve je to ok sto kazes,samo ako cemo da ucimo po midi fajlovima kako se tamo svira i kakvih sve midi fajlova losih ima onda tek mogu da zamislim kakva ce to biti svirka..Imam midija dosta ali to nije vidilo muzike kakve ja mogu zamisliti i kako jedan pravi orkestar moze da odsvira...Neki dan bio ovdje u minhenu u jednoj prodavnici koja se zove Kaufhof a ispred prodavnice sviraju 4.muzicara neznam sta su i odakle su ali kako ljudi sviraju to je strava a nije nasa muzika i opet milina ih slusat. Klarinet,harmonika,akusticna gitara i silofon..Znaci uzivo bez pojacala..Ja kad sam ih cuo ostala su mi usta otvorena sve dok mi zena ne rece covjece zatvori ta usta ![]() Ubacio sam im 2 eura u sesir ![]() Promijenjeno od zeljko (08.03.2013 u 21:20 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|