Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Internet škola sviranja > Tehnike i teorija

Tehnike i teorija Usavršite Vašu tehniku!

Tema zaključana

Alati tema Display Modes
Star 18.02.2013, 11:51   #1
NikolayTheM
Odomaćeni član

NikolayTheM's Avatar

Registrovan/a dana: 03.03.2012
Mjesto: Jugoslavija!
Downloads: 522
Uploads: 9
Rekao HVALA: 71
Zahvalili mu 33 puta u 30 Postova
Instrumenti: VSTi, Korg Triton Le
Interesi: Muzika, Voznja
NikolayTheM ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pa i ne sviraju se bas uvek cisti akordi, npr. b-e b-e, as-d as-d, c-fis c-fis, h-f h-f, to svira kontra dok u basu ide c e f des d fis g d. To je npr. jedna sema koju npr. sviram kad krene cetvrti deo rumenke iz C posto je to i onako sema za C. Ti tonovi pripadaju umanjenom akordu, ali ipak se ubacuju u dur npr. E takve stvari mene upravo zanimaju
Poz i hvala

Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2
NikolayTheM je offline  
Star 18.02.2013, 20:40   #2
vadexfly
Ovaj baš voli da kuca

vadexfly's Avatar

Registrovan/a dana: 20.01.2012
Mjesto: Zrenjanin (okolina)
Godina: 30
Downloads: 197
Uploads: 3
Rekao HVALA: 150
Zahvalili mu 69 puta u 66 Postova
Instrumenti: Korg Pa600
Interesi: Muzika, Biciklizam
vadexfly ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
vadexfly pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ja cu da se nadovezem ovde jer necu da otvaram novu temu, ovako.. sviram klavijature negde oko 2 i po godine, od toga sam na casove isao godinu dana i naucio ono osnovno, onda sam prestao sa casovima zbog skole i vise se nikad nisam ni vracao jer sam mislio da mi nije potrebno, da mogu sam, i dobro mi ide sve ali stvar je u tome sto nikad nisam probao da sviram bas i kontru na klavijaturi a to mi je zelja da naucim, pre svega bas, a posle kontra.. pa bi hteo da me neko posavetuje sto se tice bas-a, jel mogu ja to da naucim bez uzimanja casova, koliko bi mi otprilike trebalo da uklavirim to (imam sluha za muziku i ruke su mi delimicno odvojene) i kako da pocnem sa ucenjem, sta je to sto bi prvo trebalo da uradim, jel postoji neka laka pesma sa bas-om koju bi mogao prvu da pocnem da ucim.. i da napomenem imam 18 godina. Hvala unapred
vadexfly je offline  
Star 18.02.2013, 23:34   #3
propenpop
Drugar foruma

propenpop's Avatar

Registrovan/a dana: 17.04.2011
Downloads: 28
Uploads: 0
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: korg pa 50 sd
Interesi: muzika
propenpop befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od vadexfly Pokaži Post
Ja cu da se nadovezem ovde jer necu da otvaram novu temu, ovako.. sviram klavijature negde oko 2 i po godine, od toga sam na casove isao godinu dana i naucio ono osnovno, onda sam prestao sa casovima zbog skole i vise se nikad nisam ni vracao jer sam mislio da mi nije potrebno, da mogu sam, i dobro mi ide sve ali stvar je u tome sto nikad nisam probao da sviram bas i kontru na klavijaturi a to mi je zelja da naucim, pre svega bas, a posle kontra.. pa bi hteo da me neko posavetuje sto se tice bas-a, jel mogu ja to da naucim bez uzimanja casova, koliko bi mi otprilike trebalo da uklavirim to (imam sluha za muziku i ruke su mi delimicno odvojene) i kako da pocnem sa ucenjem, sta je to sto bi prvo trebalo da uradim, jel postoji neka laka pesma sa bas-om koju bi mogao prvu da pocnem da ucim.. i da napomenem imam 18 godina. Hvala unapred
krenes od dvojke i (kao sto sam vec napisao gore) imas semu (to je osnovna sema)
bas: C E F Gis D Fis G H
kontra: C C7 Fmol Fmol D D7 G G7
i to iztransponujes kroz sve tonalitete (ne na dugmetu nego na dirkama
u principu svi ritmovi su prosti sem orjentala(begin), rumbe i sa-sa to mislim da bi bilo bolje da ti neko pokaze pogotovo zbog rumbe . imas dalje posle druge seme, ali kada prodjes ovaj pocetak sa semama i ritmovima pricacemo o tome...

Promijenjeno od propenpop (18.02.2013 u 23:38 sati)
propenpop je offline  
Star 18.02.2013, 23:21   #4
propenpop
Drugar foruma

propenpop's Avatar

Registrovan/a dana: 17.04.2011
Downloads: 28
Uploads: 0
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: korg pa 50 sd
Interesi: muzika
propenpop befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od NikolayTheM Pokaži Post
Pa i ne sviraju se bas uvek cisti akordi, npr. b-e b-e, as-d as-d, c-fis c-fis, h-f h-f, to svira kontra dok u basu ide c e f des d fis g d. To je npr. jedna sema koju npr. sviram kad krene cetvrti deo rumenke iz C posto je to i onako sema za C. Ti tonovi pripadaju umanjenom akordu, ali ipak se ubacuju u dur npr. E takve stvari mene upravo zanimaju
Poz i hvala

Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2
propbaj da cetvrti deo rumenke sviras:
bas: C G C E G H C G
kontra: C C C C G G7 C C

sto se obrtaja tice najbojle je (po meni) da se svedes od F do F da se ne bi jurio po sintu.
a sto se osnovne seme iz Cdura, bar kada se bas i kontre tice glasi:
bas: C E F Gis D Fis G H
kontra: C C7 Fmol Fmol D D7 G G7
propenpop je offline  
Tema zaključana

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 11:51

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije