|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Koliko sam se ja do sada za ovih godina "nacitao" i informisao i cuo,
u Rolandu G serije (G600,G800) ne moze raditi "obicni" floppy drive iz nekog racunara,na primjer. Roland je za te modele proizvodio originalne floppy drive,koji su nesto valjda malo modificirani u odnosu na "obicne",tako da ne vjerujem da ce floppy citac sa bilo kog kompa da radi na Rolandu G600/G800. Za G1000 nisam siguran,ali u ove modele G600/G800 ide originalni Rolandov floppy drive. Nemam licno iskustvo s tim,ali sam na netu odavno,procitao mnogo tema o tom problemu kod ovih aranzera. Ti originalni floppy drive su mnogo skuplji od "obicnih" - na zalost. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Sejox za ovaj koristan post: | neowar (13.02.2013) |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
mislim da na roland g1000 moze da ide i obicni kompjuterski floppy drive jer ja imam g1000 i znam da je flopy promenjen, sada je u njemu neki obican sa belom plastikom kao sto se moze naci na skoro svaki stariji kompjuter sa floppy drive ... kada otvorim sint sledeci put probacu i da ubacim u njega floppy drive sa compa pa videcemo sta ce biti ....
![]() Promijenjeno od Jovan4e (12.02.2013 u 19:39 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Jovan4e za ovaj koristan post: | neowar (13.02.2013) |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Kao sto rece kolega @Sejox, u G600/800 NE IDE standardni floppy kao za komp....Mozda imaju pozadi iste/slicne ulaze i napajanje, ali bas zbog toga sto si ga ti menjao i to ti nece floppy, jer nisu sigurno isti kao na kompu i verovatno ti zbog toga i nece citati....Jel si skidao ti originalni floppy pa ubacivao te druge iz zezancije ili sto ti taj fabricki originalni nije radio?Imas na Kupujem Prodajem jedan floppy za tvoj G600 original, ali je papreno skup....Jbg....Pozdrav
![]()
Sledeći član vam se zahvalio AcaG600 za ovaj koristan post: | neowar (13.02.2013) |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.01.2013
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Rolanda sam kupio skoro i njegov fabricki floppy drajv valjda treba da bude crni jer je i on crn medjutim meni je dosao neki bijeli isti ovakav kao sto kolega @ktisljar likao Samsungov 5V 0.7A samo malo slova ta drugacija gore oznake ja mislim ... i covjek mi tvrdi kaze da radi citatc njegov sin to svirao malo dijete pa uzeo Korga PA 50 SD novog pa ovog prodao... i on i sin mu ne znaju nista oko toga kazu da im je neki muzicar ubacio ritmove i boje i nista nije dirano ... al zanima me ako floppy radi u racunaru zasto nece na klavijaturi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
ewo i par slika kako to sve izgleda i o kakvom floppy citacu je rijec i povezivanju ..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Fabricki floppy drive je crni, i u tom slucaju se radi o originalu....Tebi je stavljen beli i to, sto znaci da je menjan i da nije originalni, a to sto ti je taj "pricao price" da nezna sta je i kako je, da li je menjano i to, to mogu da se kladim da nije tacno....Vidi prvo ovako....Taj floppy kabli siroki sto ide iz floppy-ja u plocu, iscupaj sa obe strane, pa im recimo zameni krajeve i malo izduvaj one pineve na kablu gde dolazi do kontakta, pa onda ubaci u floppy i probaj....Ako ne, cini mi se da si pomenuo da imas jos neki citac....Ako imas, probaj stavi njega, pa vidi da li ce da radi, a ako ne, otvori floppy i ocisti onaj pokretni laser gore sto cita podatke, jer nemas sta da izgubis, jer definitivno ne radi, a za to vreme nalazi drugi floppy drive, jer druge solucije nemas....Znaci dok ne nadjes, otvori taj floppy koji ne radi, pa ocisti onaj gore laser i unutrasnjost takodje, pa vidi probaj onda da li ce da radi ili ne....Ako nece, definitino ti je crkao Floppy drive, jer ako si rekao da diskete su menjanje i sve nove, a bas da nijedna nece je malo nemoguce....Pozdrav
![]()
Sledeći član vam se zahvalio AcaG600 za ovaj koristan post: | neowar (13.02.2013) |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
jutros sam bas to radio otvorio floppy koji je dosao na njoj cistio sve i vratio nece ... ista stavar ... izvadim iz racunara flopy drajv crni neki stavim u klavijaturu ist lapmica zelena sija sve ubacim floppy cuje se da okrece al nista ne cita, mijenjao kablo nista nece .. stavio kablo na klavijaturu ustekao i u floppy drajv na oba nacina pokusao ustekati, na jedan radi zelena a kada preokrenem kabel ne radi zelena nema sta nema nistam probao dalje imam jos neki stari bijeli floppy citac i na njemu ista stvar .. e sad se ja pitam da li je moguce da nijedan od tih floppy citaca ne rade, ili je moguce da nijedna floppy disketa ne radi u sto cisto sumljam na racunaru rade perfektno, e jos ima jedna stvar... da li u klavijaturu mogu uci virusi ... posto imam nekih boja koje kad otvorim jednostavno stane klavijature i ne mogu nista moram je ugasit pa ponovo upalit nazivi tih boja su neke hieroglife i neki upitnici sta vec
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 11.08.2007
Mjesto: Jastrebarsko - RH
Downloads: 231
Uploads: 2
Rekao HVALA: 5
Instrumenti: Yamaha PSR 9000 PRO, Roland G 800, Korg triton Le
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
USB emulator je dosta skup bar kod nas ... oko 80€ kosta ... a floppy sto ide u G 600 jel mora imat sve one iglice gdje se ustekuje siroki kabal ili to nema veze ... ne mogu da vjerujem da samo dvije vrste floppy moze citati .... stavljao sam i neki Samsunogv SFD-321B REV.TA i neki Sony-ov svi 5v kod svijeh svijetli zelena lapmica i ni jedan ne moze da cita ... jel ima vise verzija tih vrsta koje mogu ici na G 600 ili samo malo ... na ebay su sam nasao al 50€ zasto je toliko nenormalno skupo ... obicni floppy citac dobro nije obcini al svejedno to je samo floppy citac i da bude toliko skup i skpulji od ostalih dijelova
![]() Dodato: i jos me zanima kakvo treba biti kablo za povezivanje floppy i rolanda ... jel ono ravno kablo ili ono kao na racunarima to jest ovako ili ovako kod mene je trenutno kao na drugoj slici znaci ravno nije ono uvijeno TWIST kako se vec zove to .. Promijenjeno od Dell (15.02.2013 u 15:42 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
samo da javim da sam rijesio problem ... mijanjao sam dosta floppy citaca i nijedan nije mogao pa cak i oni koji su posve slicini sa onim koje je kolega gore naveo da mogu pa sam resetovao klavijaturu na fabricki ... i opet nije htjelo onda sam morao naci orginal floppy i nasao sam ga radi se naime o Panasonicovom citacu i radi bez problema ubacio sam ritmove i boje i sve uredno radi kao i midi fajlovi ....
e sad taj flopy sam dobio sa jednim g 600 rolandom znaci klavijaturu cam cijelu uzeo stim sto ima kvar kada se upali samo stoji osvijetljen ekran i to je to tok se ne ugasi nece ni one lampice da upali ni nista, pa sam izvadio floppy stavio u svog ispravnog a ta stoji tako ... zna li neko o cemu se tu radi? |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|