Citat:
Originalno postovano od Vex
Napravi ti klavijaturu za sto manje para (ispod 1000 eura, posto kazes da je ovo sve skupo, a komponente jeftine) i da ima mogucnosti kakve bi ti hteo i ja je odmah kupujem od tebe!
|
Rekoh da necu vise pisati na temu cena klavijatura ali moram da odgovorim posto sam direktno prozvan!
Naravno da ja to ne mogu da uradim jer niti sam strucnjak za to niti kupujem potrebne komponente u hiljadama (da ne kazem milionima) komada pa da ih dobijam gotovo dzabe! Samo, imajte u vidu da ono sto mi cujemo iz klavijatura su uradili pojedinci koji su dobili neki honorar (veci ili manji, zavisi do pojedinca) i to fabriku ne kosta skoro pa nista u poredjenju sa ukupnim plasmanom instrumenata, pogotovo imajuci u vidu da se jedne te iste boje, ritmovi i sve ostalo nalazi u svim modelima odredjenog proizvodjaca samo sto je na jeftinijim modelima dato manje toga nego na skupljim klavijaturama. Recimo, za Yamahu se za novije aranzere pojavio Balkan Pack koji sadrzi boje i ritmove namenjena za balkansko trziste. Da li mislite da su ih uradili japanski strucnjaci, seli vredni japancici u studio i skidali nase zujalice, neparne ritmove i ostalo sto nam je potrebno pa napravili Balkan Pack?! Nece biti, vec su nasi ljudi uradili to i za to su dobili neku nadoknadu a Yamaha na konto toga prodaje svoje modele "specijalno pravljene za Balkan"!

`Ajmo dalje sa Pa600, nema potrebe vise da gnjavimo sa cenama!