Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > DEMO > Demo snimci

Demo snimci Pravo mesto da postavite svoj demo...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 08.01.2013, 18:43   #1
AcaG600
Ovaj baš voli da kuca

AcaG600's Avatar

Registrovan/a dana: 05.01.2012
Mjesto: Kruševac
Downloads: 130
Uploads: 14
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 117 puta u 110 Postova
Instrumenti: Roland VA-5 expanded ZIP & KORG X5D ; DELL Inspiron 15 3521 + Kontakt 5 + MIDI + Samples
Interesi: Klavijature, računari...
AcaG600 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
AcaG600 pošalji poruku preko MSN messengera AcaG600 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Hvala kolega @Sejox....Samo da mi se malo opusti ruka i navikne na ove dirke, pa cu za par dana da stavim iste ove snimke i ovo sto se tice aranzmana izmenicu bas ovo elemente sto si i rekao, pa ce da poslusamo onda....Sve ovo sto si rekao stoji, i sve se slazem....Izmenicu to....Pozdrav
Star 09.01.2013, 14:06   #2
smuchac
Kao kod kuće

smuchac's Avatar

Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
smuchac ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Tako je, ima nekih detalja za zamjenu pa čak i uklanjanje ali sve u globalu fino zvuči. Malo ova šuškanja priguši smanjivanjem nekih kanala ili zamjenom elemenata i sve će bit super. Roland je fin stroj još kad ga dotjeraš do kraja! Pozz!
smuchac je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio smuchac za ovaj koristan post:
AcaG600 (09.01.2013)
Star 09.01.2013, 14:17   #3
AcaG600
Ovaj baš voli da kuca

AcaG600's Avatar

Instrumenti: Roland VA-5 expanded ZIP & KORG X5D ; DELL Inspiron 15 3521 + Kontakt 5 + MIDI + Samples
AcaG600 pošalji poruku preko MSN messengera AcaG600 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Hvala kolega @smuchac.... Izbacio sam te elemente sto "suste", zamenio drum kit i tako jos po koju stvarcicu....Bice uskoro snimak ovoga da se cuje kako sad zvuci....Pozdrav i hvala na komentaru
Star 10.01.2013, 00:04   #4
dmmacak
Kao kod kuće

dmmacak's Avatar

Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
dmmacak befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Druze meni ovi ritmovi zvuce za nijansu bolje nego da je pustano sa g-800. Mislim da bih moglo da se dotera da zvuci mnogo bolje. Ipak VA-5 ima mnogo vise boja i drum kitova. Jos kada bih se poigrao sa micro funkciom, pa kombinujes dva drum kita mislim da bih bio pun pogodak. Pozdrav
dmmacak je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio dmmacak za ovaj koristan post:
AcaG600 (10.01.2013)
Star 10.01.2013, 00:34   #5
AcaG600
Ovaj baš voli da kuca

AcaG600's Avatar

Standard

Ae druze mogu da se poigram i sa time....Nisam se jos ni sve snasao, jer ga imam 3,4 dana pa ne mogu sve da ga znam u prste i da imam najbolje ritmove i da to zvuci perfektno....Bice to bolje, al' samo malo da mu udjem u stos....Cuje se isto, mozda za nijansu bolje, jer su isti drum kitovi i to....Nista nije novo ubaceno....Ubacicu bolje ja to, pa cu staviti snimak ovde....Skapirao sam vec podosta stvari....Ono kada sam stavljao demoe, to je bilo na prvu znaci, bez ikakvog stelovanja, doterivanja i slicno....Bice to sve bolje i bolje....Za koji dan stavljam jos koji snimak, nadam se malo bolji sto se tice sredjenosti....Pozdrav i hvala na komentaru
Star 10.01.2013, 00:51   #6
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
yamahapassion befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

koliko imas godina kolega? rekao si na pocetku tvog demoa da sviras od januara... za oko godinu dana savladao si ti to poprilicno, ali poslusaj moj savet, uzmi profesora i radi s njim bar jednom nedeljno... kolege su ti rekli sve u vezi stelovanja u koje se ja iskreno ne razumem (zato sam i kupio korga ) a ja cu ti reci samo jednu stvar koja mi je probila usi... to sam ponavljao nasem kolegi Dell-u kad je ulazio u muzicke vode, pa jedno 1000 puta... bez pravilnog prstoreda nema nista.. ti si to fino savladao, ovako samouk, po sluhu, ali trebao bi uzeti nekoga da ti pokaze prstored da se nebi patio u buducnosti kada krenes skidati neke komplikovanije stvari. Evo, za primer ovaj demo sto si svirao pesmu "hej godine lude" pa u forspilu ima ona deonica gde se isti ton ponavlja vise puta... jesi video koliko vremena gubis tu? Po mom misljenju (a verujem da se ne varam) svirao si isti ton istim prstom vise puta. To ti je npr. greska. Pravilnu repeticiju prstiju moras znati bas iz razloga da ne gubis vreme i ne umaras prste, a to sve spada u domen pravilnog prstoreda. ovo je samo jedna stvar koju sam cuo onako na prvu loptu. zato ti kazem uzmi nekog tutora, moze i nekog prekaljenog muzicara da ti pokaze samo najosnovnije, sto bi te izaslo mozda 10-20ak casova, ali veruj mi, posle toga bi imao totalno drugaciji koncept i mnogo bi ti lakse bilo za skidanje bilo koje muzicke numere (pesma, kolo itd...) Nemoj me shvatit pogresno ja nisam rekao da ti lose sviras, cak stavise, fino ti napredujes s obzirom da radis sam, imas uho i talenat i tu nema sta... ali ovo sto sam spomenuo bi ti dobro leglo da ispravis neke nedostatke i za kratko vreme da poboljsas tehniku. Izvini za ovaj kilometarski post, ja se malo raspisao, ali to je bas zbog toga sto vidim da imas potencijala i da moze od tebe biti dobar muzicar Isto tako se i u nasem kolegi Dellu nisam prevario, po njemu mozes videti koliko covek moze napredovati za kratko vreme ako ima dovoljno zelje i motivacije.
AcaG600 (10.01.2013)
Star 10.01.2013, 14:52   #7
AcaG600
Ovaj baš voli da kuca

AcaG600's Avatar

Standard

Hvala puno kolega @yamahapassion na ovako strucnom komentaru....Imam 17 godina (napunio pre 5 dana) i kao sto sam i rekao, sviram sam sve ovo godinu dana....Tacno ovo sto si rekao za repeticiju jeste tacno, jer dolazio mi je jedan lik kod koga sam trebao da idem kasnije na casove, medjutim, on se uhvatio u posao, svaki dan ima svirke i to, pa ne moze i jbg....Tesko se nalazi ovamo kod nas da ti neko pokaze sta i kako....Poslusao me je par pesama dok sam svirao i rekao da je leva ruka, kontrolisanje ritma, osecaj za ritam i tako to vise nego dobro za to vreme koje sviram, ali kaze da desnu ruku moras jos dosta da radis, pa mi je pokazao te neke fore i bas je isto pokazao i repeticiju za ovu pesmu da moze palac i kaziprst da rade repeticiju i posle sam je uvezbao i sve je ok, ali je sad fora sto sam pre nego sto mi on pokazao repeticiju svirao drugacije, i sad bas kao i u ovom snimku sam svirao do tada kada mi je nije pokazao i bas tu gubim vreme, jer je fora sto sam vec navikao po mome i mislio da je ok, i sad kad treba da sviram "pravilno", ja opet po mome i u tome je greska....Jbg....Gledam da nadjem nekog koji je koliko toliko obrazovan sto se tice prstoreda i brzine, jer meni je upravo problem u brzini i prstoredu i gledacu da nadjem nekog da ispravim to u najkracem mogucem roku....Videcemo....Hvala ti na komentaru....Puno znaci kada ti neko ovako kaze, ali isto mi je tako drago kada mi kaze na te stvari koje treba da popravim, ali i koje su dobre, i tako mi da samopouzdanje za dalje (yamahapassion) jer ako je sve lose i to, onda izgubim volju i nekoliko puta mi je cak padalo na pamet i da prestanem da sviram upravo zbog toga sto ti kazu "nemas pojma, slabo je to i sl." i ja odma "potonem u zemlju" i jbg....Ali ovako mi je drago da ima bar neceg dobrog u ovome sto sviram i da ce vezbom da se sve to uvezba i nadoknadi (nadam se)....Hvala jos jednom na strucnom komentaru....Pozdrav i sve najbolje
Star 15.01.2013, 00:28   #8
Sejox
Glas Razuma

Sejox's Avatar

Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
Sejox ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Kao prvo,ne treba da se opterecujes uopste soundom JU-VE,jer ga
na toj klavijaturi,kao ni na mnogim drugim(bez samplera)ni u aranzmanskom dijelu neces nikad postici.Pa ni bas tako blizu.To je najmanje bitno.

Ako vec,kako rece,sredjujes ritmove JU-VE,onda obrati paznju na bas
gitaru,koja je na ovim snimcima tiha - koliko ja cujem.
Kakav bi bio JU-VE,a da se ne cuje dobro Miletov pick bass (on je ipak bio sef).

U ovom sa-sa ritmu,ja bih smanjio kontra-cinelu,jer je preglasna.
A u obadva ritma,ako ima,nadji neku crash cinelu da zvuci sto sire i da se cuje.
Kod tebe su nekako tihe i kratke.
Isto tako i ovi "tomovi" na prelazima.A,nekad davno su se tu dodavali neki efekti,pa se to kao zvalo "elektro tomovi".Zaboravio sam vise o cemu se i sta radilo.
I to je bio jedan od prepoznatljivih momenata u tom JU-VE zvuku.

Ma samo lagano.Ima tu posla koliko hoces,ako se zeli nesto postici sam.
Zato radi sad dok imas volje,zelje,strpljenja i inspiracije.
Kad toga nestane,onda se samo "prepisuje".

Click for Sarajevo, Bosna i Hercegovina Forecast
Sejox je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio Sejox za ovaj koristan post:
AcaG600 (15.01.2013)
Star 11.01.2013, 18:56   #9
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
VUNIMRAV ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Mladi kolega,samo napred,vidim da se nisi jos "iskvario" sa onom krilaticom:na brzinu love!!!.
Lepo je to sve s obzirom na to kasd si poceo da vezbas,najbitnije je da imas smisla i sluha,a ostalo ide samo po sebi.
VUNIMRAV je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio VUNIMRAV za ovaj koristan post:
AcaG600 (11.01.2013)
Star 11.01.2013, 20:33   #10
AcaG600
Ovaj baš voli da kuca

AcaG600's Avatar

Standard

Hvala puno kolega @vunimrav.... I ja se upravo nadam tome da ce sve doci na svoje mesto kako vreme bude prolazio i kako se dalje bude vezbalo i napredovalo.... Hvala jos jednom i pozdrav
Dodato:
Evo 2 ritma sto sam danas napravio.... Juzni vetar je sada u pitanju....Drum kit sam nasao najpriblizniji moguci koji lici bubnju Juznog Vetra (SP12)....Svirka u ovim ritmovima nije primarna "uloga", nego je "akcenat" dat na ritam, odnosno fabricki drum kit i aranzer sekcija uopste....Sirtaki ovaj sam gledao da dobijem najpribliznije moguce da to lici na pravi JV Sirtaki, dok kod Sa-Sa ritma, ja mislim da je veoma dobro uradjen....Svirka kao sto rekoh nije sada bitna, nego sam cisto svirao tek onako da ne bude prazno....Poslusajte pa prokomentarisite....Imam u planu i ostale ritmove da sredim koje je JV koristio....Pozdrav

Sirtaki JV Roland VA5:

Sa Sa JV Roland VA5:

Svi komentari, predlozi, sugestije, pitanja dobrodosli

Promijenjeno od AcaG600 (14.01.2013 u 20:05 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
AcaG600 je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 13:15

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije