|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
![]() |
![]()
Najpre, hvala vam dobri ljudi na odgovorima! Sviram Tyros 3 i zainteresovan sam da naucim da koristim SysEx-e. Sa jezicima ne stojim bas najbolje ali poznajem po malo engleski. Trenutno me zanima promena Registracija putem SysEx poruka ali tako da klavijatura promeni i ritam a to me muci. Kada snimim u sekvencer promenu registracije koju odradim na klavijaturi u listi za tu midi traku sekvencer snimi vise SysEx poruka ali ne i onu za promenu ritma. Kada pustim Play u sekvenceru desava se to da klavijatura promeni Registraciju, tempo, Style Part i ostale parametre ali ne i sam Style (ostane onaj koji je bio na prethodnoj registraciji).
I drugo, pitanje je vezano za promene tempa, sta znace oni brojevi (t1, t2, t3, t4) u SysEx poruci za tempo? Gledao sam i snimao promene tempa i one definitivno funkcionisu ali mi nisu jasne vrednosti i kako se dolazi do njih. Promijenjeno od Akordeonista (12.11.2012 u 09:51 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Mislim da učiš na krivi način. Zašto snimaš sa T3 u Cubase pa onda proučavaš vrijednosti? Cubase uopće nije pogodan za rad s sys ex. Koristi XGworks ili Cacewalk.
Predlažem da snimiš MIDI u sequenceru od Tyrosa3, a nakon toga fajl prebaciš u računalo. Što se tiče registracija, ne bih znao ali mi opet nije jasno čemu bi ti to konkterno služilo? Reci namjenu pa ćemo biti pametniji. Kod tempa je stvar jasna. Ne smijem linkati vanjski sajt pa ću napraviti C/P koji ti može pomoći, a googlanjem ćeš lako doći do originalnog sadržaja (nadam se da moderatori nemaju ništa protiv ovakvog sadržaja na forumu) Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Hvala, sad je malo jasnije ovo oko tempa. Javlja mi se problem kod upisivanja vrednosti u SysEx poruke. Recimo, za tempo BPM=175 vrednosti su 53 B 49, medjutim, kada pustim Play u sekvenceru na klavijaturi se pojavi tempo 44! Gde je greska?
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Umjesto odgovora na sve ovo imam jedan savjet kojeg sam ti već i napomenuo. Zato sam te usmjerio na onaj PDF dokument. Kreni od osnovnih i jednostavnih stvari.
Registracije kod yamahe onako na prvu, izgledaju vrlo jednostavno, praktično i zato jesu moćan alat u yamahinim aranžerima. Međutim, ispod haube je sasvim drugačija situacija. Zato me je interesiralo zašto si se zakvačio baš za njih. Ne koristim cubase ali znam do on ne razumije sve sys kontrole kako treba i da nije pogodan za rad s njima. Vjerojatno ti se zbog toga događa da midi koji je napravljen u Tyros-u ne bude dobro reproduciran na računalu. Potraži negdje XGWorks, a za prvu ruku će poslužiti i free program SysEditor. Imaš ga u downloadu, pogledaj moje uploade. Ima definicije i za Tyros3 pa će ti biti od koristi za tvoj nauk i napredovanje. Kod njega možeš jasno i pregledno stvarati sysex nizove i ubacivati ih u u midi na željenu poziciju. Tako imaš sve pod kontrolom, a to je preduvjet da nešto naučiš i da ne lutaš bespotrebno. Nadam se da će Tranzit još dodati ponešto kao savjet ali od mene toliko za sada. Promijenjeno od casper (12.11.2012 u 14:02 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]() Citat:
![]() E sad, skapirao sam kako funkcionise zadavanje tempa na ovaj nacin ali me interesuje sledece a vezano je za kontrolu tempa preko Novationa SL MkII. Da li bi i kako bi bilo moguce dodeliti jednom od beskonacnih potova na Novationu da menja tempo na Tyrosu? Postoji li uopste mogucnost da dodajem i oduzimam tempo preko pota kontrolera a da se taj pot ponasa kao tockic na klavijaturi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Na SL MKII imas dovoljno mogucnosti da definises kontroler za Tempo. Tempo je jedna posebna kontrola tzv. Timing Clock (F8) i Spada u System Real Time kontrolere. SL MKII ti daje mogucnost da dodijelis tu F8 Timing Clock kontrolu a najbolje je da to bude Encoder jer si tu u stanju da odredis 14-bit modus. Midi kontroleri uopste, raspolazu rasponom od 128 mogucih vrijednosti. Ovo je za regulisanje Tempa premalo, pa se u tom slucaju koristi pomenuti 14-bit Modus koji ustvari koristi dva kontrolera u interakciji, cime dobijas citavih 16.383 moguce vrijednosti sto je sasvim dovoljno za veoma finu regulaciju tempa. Obrati paznju da prije nego ista mozes sinhronizovati, postavis odredjene parametre na SL MKII kako treba. Prije svega Midi Clock Midi Out Port a onda i sinhronizaciju na Internal. Imas mogucnost i Tap Tempa za sta bi kontrolu postavio eventualno na jedan od Padova.
I popred svega i dalje mi nije uopste jasno sta ti treba Tempo komanda na SLMKII kada vec koristis Tyros koji to ima !!!!!! Dodato: Zaboravih da ti opet napomenem. Ova materija je nevjerovatno komplikovana i obimna. Magistrature i doktorati se pisu na njoj. Radi toga, ne pokusavaj naci rjesenja za svoje zelje i zamisli pukim probanjem jer ces izlizati prste probavajuci a nece biti cudo i ako osijedis prevremeno. Uzmi prije svega dobru literaturu, odvoj dovoljno vremena (nekoliko godina) za detaljno proucavanje iste a tek onda kreni na prakticni dio. U suprotnom samo ces se bez ikakve potrebe nervirati i izmoriti a rezultata nece biti ili ce rezultati bitisasvim oprecni onima Koje si ocekivao. Dodato: Zaboravih da ti opet napomenem. Ova materija je nevjerovatno komplikovana i obimna. Magistrature i doktorati se pisu na njoj. Radi toga, ne pokusavaj naci rjesenja za svoje zelje i zamisli pukim probanjem jer ces izlizati prste probavajuci a nece biti cudo i ako osijedis prevremeno. Uzmi prije svega dobru literaturu, odvoj dovoljno vremena (nekoliko godina) za detaljno proucavanje iste a tek onda kreni na prakticni dio. U suprotnom samo ces se bez ikakve potrebe nervirati i izmoriti a rezultata nece biti ili ce rezultati biti sasvim oprecni onima koje si ocekivao. Dodato: ... Promijenjeno od tranzit (14.11.2012 u 01:03 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Veoma me interesuje da naucim da koristim SysEx protokol i da upoznam sta se njime sve moze kontrolisati od stvari koje koristim na svirci i od onih koje mi eventualno nedostaju. Razmisljam o promeni instrumenta, svoj T3 bih menjao prvenstveno zbog gabarita i tezine. Ranije sam koristio Novation Zero SL i znam da je to veoma dobar kontroler a SL 61 MkII je pojacana verzija toga u pakovanju sa dirkama, benderom, X/Y skalom, 4 zone itd. On ima jednu ogromnu prednost u odnosu na vecinu aranzerskih top klavijatura tipa Yamaha, Korg, Roland, Ketron, a to je da su mu dimenzije 965 x 68 x 293mm (jos je manji od Rolanda GW8!) a tezina je 6,1kg! E sad, ostaje pitanje sta bi sviralo. Tu se trenutno nosim mislju da probam BK7m ili da kupim LiveStyler sa T4 setom boja i koristim ga preko laptopa u kombinaciji sa RME BabyFace kartom koju vec imam.
Ono sto me ponajvise zanima je kad ce izaci tvoja masina i kad ce moci da se proba uzivo negde u Srbiji? Kad ce se znati tacni podaci o spravama (softveri, tehnicke karakteristike, dimenzije, tezine, cene...)? Mogu li se specifikacije ocekivati pre izlaska samih uredjaja? |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|