|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Realno veci deo muzicara i nezna da uradi boju kako dolikuje jer nece to sa random ukucavanje parametre vec mora da se zna sta je sta. A koliko muzicara znaju sta je LFO, Sta je ADSR envelopa ili osnove kako radi Sound editor ?! Mnogo malo njih zna a i mnogo malo njih ima zelja da nauci, tako da uopste nije cudno da slabo ko koristi CX3, AL1 itd. Druga prica je sto nisu svi muzicari svestrani.
I zasto onda ljudi kupuju kronos ?! ... pa valjda zbog vise RAM, operativnost i do nekud zbog to da prate trend. Pored mene kolicine RAMa opravdava kupovinu jer vec poznato je da sempl koji zauzima 10 X vise memorije zvuci bolje. Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
pozz kolege za kronos moj brat je u dansku kupio pre 3 meseca on ga koristi samo kuci ja bio skoro kod njega i veruj te mi da kronos-u netreba semplove i sta ja znam je sta ima sve u njemu ja sam se najezio a ima neki koji cim kupe nove klavijature odma ubace semple i kako stazvuci nije sve do semple nego je do dirke jel na svaku novu klavijaturu ima drugacije dirge i osecaj sviranja i zato drugacije zvuci dosta muzicara znaju to evo ja razmisljam sve moju opremu da prodam i da uzmem sebi kronosa jel sta mozes na njemu da uradis neces nikad na korg pa3x i to bez semplova
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
|
![]()
Dobro si rekao Mateja. To je sve do osjecaja i dirke i kako se zna svirati. Dzaba meni moj 3X ili m3 ako ja neznam po njemu tapkati.
A kad si usporedio 3X i Kronos jbg, to je suludo usporedjivati. To su totalno 2 drugacije sprave. Kad bude mogao Kronos arrengemente svirati kao 3X, a 3X bude imao 9 sinteza i sound engine kao Kronos, eh onda bi to bilo ok da se gledaju jedan na prema drugom.
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
pozz kolega pogresno si me zvatio emire nisam mislio na aranzera ali sta ima kronos mislim da nece nikad imati pa3x e to sam ja hteo da objasnim sto ne naprave jednu klavijaturu mislim kad bi se sastavije kronos i pa3x to bi bila naj jaca klavijatura mislio da si me sad shvatio jel pazi sad ja ako uzmem kronosa meni negine aranzer moracu opet da kupim a kad bi bilo iz dve jedna klavijatura bilo bih extra
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76