|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
![]() |
![]()
Mozda se i strucna komisija nadje,ali imam jak osecaj da ce ta ista komisija biti potplacena od prodavaca muzicke opreme i samih polagaca ispita
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ima i te sto vi pricate, ali ne moze se tu zauzet jedinstven stav. Na primjer, dodjose kod mene dvojica kolega sto sviraj u istom bandu. Jedan svira solo klavijaturu, drugi bas+klavir-strings. Ovaj solo klavijaturist ima pa1x, a ovaj drugi neki midi kontroler sa laptopom i Kontakt5. I sad ovaj sa pa1x mi trazio 3-4 sampla sa tyrosa da mu iskonvertiram. Ovaj drugi loada neke Alicia Keys klavire od 1.5 gb u Kontakt i pokazuje nam, a sveukupna velicina tih 3-4 sampla sto sam ovom solo klavijaturistu iskonvertirao jedva megabajt zauzimaju i podje nam se smijat, ubacujete tu bojice od 1mb sve skupa, a pazi meni klavir samo 1.5 gb, a njemu ce ovaj solo klavijaturist:"Sigurno ces ti raju u svatovima dic sa tim svojim 1.5 gb klavirom i skupit baksis, a ja upalim neki brasic, harmonicicu i neku zurlicu i eto para". Tako da zamislite da sviramo "Odakle si sele" sa sweepom prvi glas, a tercu sa nekim prejebanim leadom, a bass neki elektronac.
Jebiga, svi vole dx zvukove, ali nemaju harmonike na njemu, svi vole roland stringse i gitare, ali nemaju dx zvukove i harmonike, oni sto sviraju na korgu bez samplova imaju harmonike, trube itd, ali nemaju prethodno dvoje. U novije doba su se pojavili workstationi koji mogu sve to imat zajedno. Ta predrasuda o kojoj pricate, a i ja je podrzavam na neki nacin potice od onih muzicara sto samo zele da se pokazu sa instrumentom, vidi mene sine Kronos sviram i kod onih sto su jednostavno ovisni od toga da potrose pare na skupe instrumente, bice njih sigurno koji ce za nasu muziku znat iskoristit ![]()
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
![]() |
![]()
Dell,mislim da mashish poentu,uopste nije ta prica...Ne raspravljamo ovde o DX11 pa da on nema harmonike ili U20... tako da primer sa sweep pad-om i lead-om za "Odakle si sele" ne pije vodu - Ovde je prica o KRONOSU,koji ima 9 sinteza! - U prevodu : Nema sta nema. Prica je da je neki dzudza kupio Kronosa i da nije ni pogledao sta ima unutra ,a vazno da je zauzeo RAM raznoraznim prepotopskim izvikanim zvucima... a to da "svi vole roland stings i gitare " - nije tacno - ja ih na primer ne podnosim,dosadilo i bogu i narodu... i bas ti sto to vole,neka presaberu sta ima najvise u jednom sempler-workstation-u sta im se svidja ,pa da pojedine stvari tek nadomeste semplovima
![]() http://soundcloud.com/goran-marija-z...g-kronos-tezga ...uz izgovor : "brate,ali znas kako izlaze semplovi bolje iz njega "... Bez daljeg komentara...
https://soundcloud.com/vexmunja Promijenjeno od Vex (29.10.2012 u 16:27 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Realno, za ovo je dovoljan i stari v50, pa opet Cigani kupuju motife za tu svrhu, a dao sam razlog zasto ljudi kupuju to. Niti ih pravdam, niti kudim, istina je tu negdje izmedju 2 krajnosti.
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|