|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Demo snimci Pravo mesto da postavite svoj demo... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]() Citat:
Pogrijesio si, ja sam posljednji koji bi mogao da pripada bilo kakvom lobiju a za to ima jedan veeeeliki razlog. Ako procitas moje svjezije postove, bice ti odmah jasno da je to sto kazes neodrzivo, bar sto se mene tice. Tyros 2 je, opet ponavljam, odlican aranzer ali za doba kad se pojavio. Danas se to dosta relativiralo sa obzirom da su u medjuvremenu protekle godine i godine. Kada se radi o GW8, on je prilicno aktuelni aranzer i ma koliko on nekome djelovao kao "igracka" radi svojih 7-8 kilograma tezine, on je za taj novac ubjedljivi best buy medju aranzerima. Potenciras na multilayered soundima na Tyrosu, to postoji i stoji ali ni izdaleka ti layeri nisu tako efektni kako pokusavas da ih predstavis. GW8 ih ima isto toliko i isto toliko su oni efektni kao i kod T2. Nije u pitanju 30-40 layera pa da to ima neku posebnu tezinu. Uglavnom se radi o dva do tri layera, a jedino kod Mega Voice sounda ih ima vise, no ti soundi nisu predvidjeni za solo instrumente vec iskljucivo za upotrebu u ritmovima. GW8 u istoj mjeri kao i T2, raspolaze tim multilayer soundima pa tu T2 nema nikakvu posebnu prednost. Prednost T2 je u dosta boljoj klavijaturi, u aftertouchu kojeg GW8 nema i kao posljednje, u sampling RAMu kojeg GW8 opet, nema. Sve ostalo je vrlo relativno i prilicno zanemarljivo. Da je u pitanju Tyros 3 to bi bila vec sasvim druga prica ali ovdje imamo poredjenje T2 sa GW8 a glavni cilj mog pisanja je ne da pokazem ili dokazem da je GW8 ravan ili bolji od T2, sto on defakto nije, vec da utvrdimo da je ogromna razlika u cijeni ova dva instrumenta potpuno neopravdana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]() Evo demo mix: Lonely Shepard, Let me entertain you i Dunavski valovi. Čudan odabir, malo improvizacija i tako... Tranzit, respect, apsolutno! Velikim dijelom se slažem kao i s činjenicom da bi mogao Tyros 2 raditi puno, puno bolje od ovog postavljenog na thread. Ali, (opet famozni ali...) Kroz Rolandovih 256 mb je preko polovice synth soundova, neiskoristivih. Nadalje, obilje violina i ostalih soundova koji su toliko da jesu. Dakle, vrlo diskutabilnih 256 mb. Kako kroz svirku na perfomaci iz klavira skoknuti po trubu npr.? Pa, preko favorite tones... Aha, ali u njemu nije moguć edit... Dakle, sve se može ali sve je vrlo ograničeno. Ali može se, zar ne? Može se i na E-86. Ali na T2 se može puno bolje. Kroz user drive-a, pa čak i custom voices-a ako je sample dobro uređen. Da ne govorim o OTS-u, tekstu, karaoke, vokoderu. I ja bih svirao na Gw8. Bih. Ali da to moram sada, to je kao da me kažnjavaš, bez zamjere. Dodato: Nesaband, slažem se s tobom. Ja sam onomad riskirao, uložio nešto više love i hvala Bogu, još me uvijek dobro koristi. A lower mi treba. Tako sam navikao, tako je u bendova, tako želim da mi radi klavijatura. Zato je tu, da se koristi. Ne mi zamjerit. Promijenjeno od Alen P (28.09.2012 u 19:24 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
Nemam ja sta tebi da zamerim,sve je u redu.Ta navika ti je cudo covece.
Dobri su ti demo snimci ali i dalje tvrdim da nisi ni blizu prisao svojim klavijaturama da izvuces maksimum iz njih. pozdrav
![]() |
#4 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Lijepi demo, Alen P. Možda nebitno pitanje, ali zanima me zašto imaš toliki šum na sminci? Predpostavljam da snimaš na HD od T2.
Promijenjeno od casper (29.09.2012 u 04:03 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|