|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ne brini se, klavijatura neće niti krenuti u autoloading. Držanjem MUSIC FINDER tipke prilikom paljenja, Tyros ulazi u status gdje možeš samo manipulirati s podacima koji se nalaze na HD-u klaviajture. I kao što kaže @dmmacak, nemoj na HD-u klavijature mijenjati mjesta, preimenovati mape ili fajlove jer su oni vezani uz učitavljanje samplova ali i uz registracije.
Ovo što planiraš, samo kopirati sadrđaj HD-a na komp je OK. Tu nema straha od problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
E kad ja zaserem, onda stvarno zaserem...
Došao mi je onaj dio za Tyros, tj. ploča za dirke na koju idu gumice i kontam evo ga super, rastavim klavijaturu dignem filceve, dirke i gumice i otkačim sa strane konektor i krenem da vadim, rekoh očas posla, kad vidim i dole ima neki konektor, onako liči mi na neki kao na pc-evima, samo ima neku foliju. I skinem to i sa konektora mi otpadne ta folija i nema šanse utaknut. Odnio sad kod elektroničara, kaže da je to 23 pin ribbon folijski i nada se da će mi uspjet nać to ovih dana, ako ništa - naručit i čekat. Sreća nemam skoro svirke s klavijaturom, sve harmonika...
![]() |
#3 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Pitanje za Caspera!!!!(može i bilo ko drugi ako zna).
Caspere već sam ovaj moj problem iznosio i nešto si mi objašnjavao da li u PP ili ovako ne znam,pa bih te sad zamolio da ga probamo repiti. I ja odavno a i sinoć jedan kolega mi je primetio da mi se aranžer samnjuje kad počnem svirati sa "desnom rukom",mislim da nije u svim ritmovima i ne znam kad se to dešava. Koristio sam pretragu ,ali nisam mmogao nači gde smo o temo pričali pa te molim da obrišep ovaj post ako ti "slučpajno "pronadješ temu!!! Veliki pozdrav!! Dodato: Evo našao sam i Mačak mi je odgovarao,ali i pored toga mi se to dešav a u pojmedinim rit.http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#axzz3vnD6ILOb Promijenjeno od VUNIMRAV (30.12.2015 u 10:49 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Postavio si krivi link pa ne znam točno na koju si temu mislio.
Nepravilno podešen compresor može uzrokovati problem s takvim simptomima. Pokušaj tako da ga potpuno isključiš ili odabereš neki tvornički preset. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
Ma link sam postavio jer sam pitao za istu stvar,i nije mi ni sad jasno kako može po neki ritam da radi tako a većina ispravno a na istoj su postavci?Da nisu u pitanju ritmovi iz registracija,može li to bi biti,ne mogu oceniti jer dok sviram i pevam ne mogu i to pratiti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Compresor će isto kao i maser EQ djelovati na cjelokupan signal koji izlazi na MAIN OUT, tj. style, desna ruka, vocalist, multipad ili song će biti pod utjecajem compresora.
Ako usporedimo neki tvornički style, njegove volumene po kanalima i dinamiku odsviranih kanala s nekim vlastito urađenim stylom koji može imati potpuno drugačije postavke (uobičajeno su jači, ponekad i dvostruko) onda je potpuno jasno da compresor ne može pravilno odraditi posao na dva različita uzorka. U praksi se događa da će compresor pravilno reagirati na neki srednji level signala ali kada dobije dvosturuko veći nivo on će ga jednsotavno sabiti. To mu i jest osnovna namjena. Zbog toga dolazi do ovakvog efekta o kojem govoriš i čini se kao da postoji gušenje, da signal slabi. Spominješ registracije. Da, i one mogu utjecati na to da se događaju isti "problemi". Kada direktno pozovemo Style, volumeni kanala, DSP efekti i ostale postavke vezane uz Style će se postaviti na onaj nivo koji je i određen u samom Stylu. Ako sada dodano podignemo ili promjenimo ovaj "Style setup" i kao takvog ga pohranimo u registraciju, dogodit će se da jedan te isti style zvuči prilično drugačije. Uobičajeno je to mnogo jači signal jer mnogi muzičari iz nekog "čudno ljudskog razloga" poimanje zvuka doživljavaju po obrascu, glasnije je bolje. Da bi pronašao gdje "leži problem" napravi neke testove kod kuće. Postavi neki preset COMPRESORA i probaj uz njega svirati. Onda podigni GAIN na neku višu vrijednost, 7-8 i dalje sviraj, čut ćeš što će se dogoditi. Da bi eliminirao problem (ako on leži u ovom što ja samo nagađam), "jednostavno" treba iznivelirati sve postavke klavijature ne isti/sličan nivo i onda podestiti compresor da taj isti nivo pravilno "obrađuje". Malo se raspisah ali vjerujem da će pomoći i ostalima koji imaju sličnih problema i nepoznanica. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | VUNIMRAV (30.12.2015) |
![]() |
#7 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
Iskreno,glava me više boli od ovog sviranja,namestanja,zujanja,sve ću to razj....ti i luzeti mik u ruke i živi bili!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
A da ipak pokušaš preko MULTIPADA kontrolirati fantoma. MULTIPADU možeš dodjeliti bio koji midi kanal i onda filtrirati koje podatke želiš poslati.
Sent from my iPad using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
|
![]()
Da ne otvaram novu temu ,kolege jel znate sta moze da bude tyros 3 je u pitanju, ritam se u editu cuje kako treba a kad pustim ritam nestane noga ili dobos
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Interesantni simptomi
![]() Ne pada mi ništa na pamet. Da li se radi o tvorničkom bubnju, da li se bubanj nalazi u RHY1 ili u obe trake i da li je to događa samo kod jednog ritma ili na više njih? |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|