|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Sistemi Kompletni sistemi za ozvučenje... Kombinacije... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Tema nece pod lock, dok je rasprava konstruktivna, time i sugeriram na to da rasprava i bude takva
![]()
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ko sto rece Tranzit, previse je varijabila da bi postojala cvrsta pravila. Cak i jedan te isti sistem nece isto raditi u razlicitim prostorijama i EQ ce sasvim drugacije reagovati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Nitko nije rekao da su to čvrsta pravila, ali ja samim time što se držim napisanog pravila, frekvenciju srednjeg gotovo nikad ne diram, ono što radim je samo 80Hz i 15 Khz, bubnjar mi ima 5 mikrofona, imam 4 vokalna, imam 2 bežična, jedan za harmoniku i jedan vokalni, monitoring, to sve kad stane u 7,8 kvadrata treba moći kontrolirati, imam mixer Allen & Heat ZED24 koji nema ekvilajzer, na PA20 sam imao parametrički, sad mi je puno jednostavnije, rezultat je osobno za mene uvijek zadovoljavajući i nemam problema za previše nečega u nečemu gotovo nikada.
Nije me strah više stati pred ničiji mixer, ove godine sam dva puta išao u Beč u Casablancu na Power Mate 1600 s kojim nikad nisam radio, jednostavno se držao okvirno "svojih" pravila i sa saundom sam bio jako zadovoljan. Opet govorim da sam gažer kao i većina nas te ne tražim dlaku u jajetu samim time što ju ne mogu ni pronaći. To što kolega tranzit govori sve debelo stoji, od svakog komada opreme do svakog instrumenta, meni osobno basista na svaku 5 svirku donese drugi bas i pojačalo što me totalno iznervira jer ako nešto dobro radi ne volim isprobavati ništa drugo što nije barem 1000 eura skuplje. Živjeli vi meni sto godina.
Yamaha Tyros 5 76, Korg Krome 61, Dallape ORGANTONE, RCF 735 MK IV, Midas MR12, Honda TRX 400 - 4x4. Promijenjeno od tonijo (22.08.2012 u 02:32 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 07.06.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 18 puta u 15 Postova
![]() |
![]()
Interesantno....Sta je sa mikrofonima koji se koriste?Koliko oni uticu na "opsta pravila"koja se navode?Koliko sam instrument utice na sve ovo?Bez obzira na nesuglastice sa kolegom Tranzitom u predhodnom periodu mislim da je on u ovom slucaju(barem za live)u pravu-postoje frekventni opsezi za svaki instrument i vokal-postoje i prateci harmonici koji naglasavaju ili eliminisu pojedine delove samih izazivajuci akusticke anomalije,postoje i jos mnogo faktora koji mogu pozitivno ili negativno uticati na zvucnu sliku ali osnova je uvek ista-da bi postavljali odredjene sablone eq.instrumenata i vokala potrebno je pod broj 1 imati dobar instrument,kulturu sviranja u bendu,dobre vokalne soliste-pod broj 2-ozbiljne mikrofone,monitore(po mogucnosti inear sisteme)i pojasniti svima da monitoring sluzi kao informacija a ne kao zadovoljstvo na bini a na ustrb publike(osim ako imate mon.mix i coveka koji to zna da radi)zbog koje ste vi tu a ne obrnuto,pod 3-ozbiljan razglasni sistem i uslove za njegovo koriscenje-pocevsi od dovoljne kolicine snage-rad sa 6 db rezerve,ozbiljan mixer i eff.rek(dig.ili analogni),ozbiljan analizer i master eq-i eq za monitore i naravno znanje da to upotrebite.Kada se svi ti faktori ispune i nemenjaju duzi vremenski period sami cete uociti frekvencije koje su vam potrebne za dobar mix.To je moje misljenje-sto neznaci da vama neodgovara vec navedena eq ali pravilo koje licno mislim da treba postaviti je "ako dobro zvucite na bini kao bend-muzicki i sa nivoima bas-gitara-bubanj-da se svi cujete bez monitora-resili ste pola posla oko zvuka"ostalo dolazi redom.Da samo napomenem da za dobar zvuk pojedinih instrumenata i li njihovih delova je jako bitan dinamicki efekat(comp.ili gate)kao i varijabilni hi ili lo pass filteri pa se i to mora uzeti u obzir-ne samo eq...
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio sinisa kg za ovaj koristan post: | tonijo (22.08.2012) |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|