|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 15.12.2011
Mjesto: Beograd(Sremcica)
Godina: 33
Downloads: 16
Uploads: 0
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Gitara
![]() |
![]()
U pitanju je dakle Soundcraft Gigrack 1000st, i prica tece ovako:
Pre oko mesec dana sam je otvorio i izvadio vecu kolicinu prasine i kojekakvih cudesa iz nje, nakon cega se osetilo znatno olaksanje u njenom radu (po zvuku kulera i grejanju, sada je hladna kao led i posle 4 sata dobrog opterecenja sto ranije nije bio slucaj). Mikseta inace radi svakodnevno, mada je ranije znala da odstoji po nedelju dana i posle toga sve radi normalno. medjutim posle pauze od 5 dana koliko sam odsustvovao od kuce, pocela je da mi pravi problem. kada sam je upalio nije bilo zvuka, sve radi samo kao da je dugme stand by/mute idalje pritisnuto... Pokusao sam da je ugasim i ponovo upalim, naravno sacekao sam neko vreme izmedju gasenja i paljenja, desilo se ono sto me jos vise uplasilo, posle onog perioda kada pri paljenju kuleri imaju najvecu brzinu, dakle kada bi trebali da se vrate u normalan rad, cela mikseta je izgubila struju. sledece paljenje je proradila ali se javljalo izvesno "kasnjenje" tj posle ukljucivanja ulaznih kanala na dugme standby/mute zvuk je dolazio postepeno a ne odjednom kao sto je to obicno slucaj... Protekla tri dana radi sasvim normalno, ali me ipak kopka koliko je sigurna, i dali mozda treba da ide kod majstora da se nebi prouzrokovao veci kvar, mada sad izgleda sve sasvim normalno... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Tipovao bih prije svega, ovako sa dijagnozom sa distance, na termalni kondenzator koji je najvjerovatnije pri kraju. Kosta 1 do 2 eura i 5 minuta za lemljenje. Nalazi se direktno kod trafoa za napajanje, to jest, spojen je serijalno na izlaz plus pola sa trafoa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
@tranzit kolega hvala na brzom odgovoru koji cu svakako uzeti u obzir!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Milose ,kakav je taj mikser,ja imam vec godinama poverstation 600,a o tom razmislljam,a nisam imao prilike ni cuti ni videti!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
pa pazi ovako jedino dobro sto mogu da kazem je da zavrsava posao, mada sam sto se toga tice poprilicno neiskusan... pored nje radio sam samo na dinakord powermate 2 i yamaha sc512 i mogu da kazem da je sa dinakordom glupo porediti a zvuci mi lepse od yamahe (mozda zato sto sam na gigrac navikao). u principu 2x500 na 4ohm (tako pise), sedmostepeni eq odvojeno za monitore i main, 4 mikrofonska kanala sa nekim cudom (phantom 48v) koje nikada nisam koristio ali mislim da je to za kondenzatorske mikrofone, + 4 stereo kanala. Na svakom kanalu 3 nivoa eq, pan/balans,fx- za jacinu efekta na svakom kanalu, gain mine, gain monitor... Kod nas funkcionise bez do ovoga vecih problema vec 3-4 godine, a dobra stvar je sto se pri pregrevanju samo ugasi dok se ne ohladi, mada nam se preegrejala samo jednom i to u krajnjeextremnim uslovima... E da... Glavna mana po mom misljenju, nema duple efekte, tj nemogu se kombinovati 2 efekta... to je sto je...
![]() Dodato: http://www.soundcraft.com/products/product.aspx?pid=129 Promijenjeno od milos511 (30.05.2012 u 02:19 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio milos511 za ovaj koristan post: | VUNIMRAV (30.05.2012) |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|