|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Uploads: 21
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
![]() |
![]()
Ja se izvinjavam ali video sam da se raspravlja o Bk-5 i pa80 pa sam rekao svoje misljenje...Kolegi koji je postavio temu nisam pomogao ali onima koji se dvoume izmedju ove dve klavijature jesam...Pozdrav i sve najbolje!
Dodato: Uzivaj ti u svojim ritmovima onda na Bk-5 a proklete narodnjake ne diraj ![]()
Tuti Fruti Band Promijenjeno od Minicevac (15.05.2012 u 01:39 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
![]()
Jarane sviram i ja narodnjake isto kao i ti.Ali ne sviram samo narodnjake.Sviram i ostalu muziku,pogotovo nasu staru zabavnu muziku.Takodje sviram i stranu.
A dzaba nam toliki sampleri u kalvijaturama kad se uvijek iste stvari stavljaju od dx11,pa M1 i tako u krug.Znaci nista novo.Kupujemo nove klavijature da bi ih punili sa starim klavijaturama.Ovo ti govorim jer sam godinama svirao Korga, i PA80 a takodje sam imao zadnjih nekoliko godina i Pa800.Znaci znam o tim klavijaturama sta mogu i sta ne mogu takodje. A ti kudis klavijaturu koju vjerovatno nisi jos ni vidio uzivo i poredis je sa jednim pa80 koji je 10 godina iza bk5. I bk5 ima mnogo mana kao i svaka druga. Kad bi Roland htio malo da uradi neke stvari pa da recimo napravi APP za Ipad da kontrolise bk5 ili bk7m kao sto je uradio Mackie sa njihovim novim mixerom DL1602 onda bi to bila druga prica. Nemoj da uzimas stvari srcu, nego pregledaj specifikacije i i sagledaj cinjenice.Ako ti pa80 radi posao onda odlicno, nema potrebe da mijenjas. Ja recimo uz dobre narodne ritmove moram da imam i odlicne ritmove za zabavnjake a tu je pa80 dosta tanak i zastario. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova