|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Godfather
|
![]()
Na napajanju nemoj da shtedish!
Shto jache, i shto kvalitetnije! Dobro napajanje je jako bitno za stabilnost celog sistema. Nikada nece smetati shto si uzeo jache napajanje nego shto mashini treba, a slabije ce zasigurno smetati. Osim toga, mozda cesh kasnije dodavati josh nki hardware. tako da budi spreman. ![]() Diskove povezi bash kao shto si i mislio da uradish. XP adresira sva 4 giga rama, ali giga odvoji samo za sistem, a ostalo ostavi na raspolaganju ostalom software-u, To i nije tako loshe, obzirom da kada se stavlja do dva giga, on oduzima odmah pola, pa posle balansira po potrebi. Ovako oduzme chetvrtinu, a ostatku ne smeta. Maksimum virtuelne memorije ce biti 2 giga i dalje. Ako ti treba vishe, u boot.ini dodajesh /3GB switch.
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Nema se sta vise dodati jer je Vaxter to opisao i rekao vise nego odlicno. Ja posjedujem firmu koja se bavi prodajom i servisom računara i računarske opreme. Lično bježim od matične ploče sa integrisanom grafičkom karticom. Preporučio bi ti ASUS P5B ili P5K serije bez integrisane grafičke kartice. Sa ovim pločama ide i drugi RAM (DDR II 800) pa pošto si ti u Beču, nije ti problem da nađeš Kingston ili Samsung.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
Evo kad je već ovo kompjuterska tema pa da ne otvaram drugu,može li mi itko malo detaljnije objasnit karakteristike i razliku između Quad i Core 2 Duo procesora,sklapam novu mašinu pa sam jako neodlučan.
Hvala.
![]() |
#4 |
Godfather
|
![]()
Core 2 Duo ima 2 jezgra, Quad ima 4.
Simple as that! ![]()
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
He he,dobro kolega Vaxter to znam,al dal mi svi programi npr. Cubase,Kontakt itd. dal koriste sve jezgre ili ne,znam da to ovisi kako je pisan program,al možda je netko više upoznat sa time.
![]() |
#6 |
Godfather
|
![]()
Zavisi od toga kako je napisan programi, i kako sistem radi sa vishe procesora.poshto se svako jezgro identifikuje kao jedan procesor.
Cubase ima odlichnu podrshku za visheprocesorske mashine, tako da je na njemu razlika osetna... Ako i neki vst ne radi sa multiproc mashinama, Cubase moze da rasporedi resurse tako da se instrukcija svakog vst-a izvrshavaju na drugom procesoru, ili u ovom sluchaju jezgru. Takodje, na nekim sistemima, kao shto je MacOS X ili Linux, je moguce jedno jezgro dodeliti samo sistemu, radi stabilnosti rada, a ostala tri koristiti kao procesora za izvrshavanje ostalog software-a. Na Windows-u ovo nije moguce. Barem ne na WinXP. Na 2003 Server postoji neka mogucnost podele procesorsih resursa, ali nije toliko efikasna kao kod Unix based sistema. Josh neshto? ![]()
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Svaka cast momci.Poslusacu vas savjet u vezi Netzteila a za MB rekoh da sam vec narucio
P5B.Jos jedna me samo stvar interesuje.Da li bi ovo DESKTOP kuciste odgovaralo za ovu konfiguraciju(Thermaltake MOZART 4000SNS).Uklopilo bi mi se idealno,samo me brine pomalo hladjenje u njemu i da mi ne bi pravilo probleme.Inace bi bilo idealno kako dimenzijama tako i stilski za moj radni stol(dok me zena ne istjera iz kuce...)Ili da ipak uzmem standarno BIG ili MIDI TOWER kuciste? I na kraju da vam se puno zahvalim za savjete i tamo oko ili posle nove godine cete da citate kako ova masina radi a mozda mi opet zatreba pomoc oko softwera koji je opet prica za sebe. Pozdrav!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
moze, ovo |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|