Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Ketron

Ketron Ne previše popularni, ali izuzetno kvalitetni aranžeri

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 27.04.2012, 11:31   #1
Burli
Ovaj baš voli da kuca

Burli's Avatar

Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
Burli befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Za kolege @tyros2 i @gerag jedan dobronamjeran savjet, umjesto što branite Ketrona kao da Vam je kakva djevojka ili rod rođeni, postavite nam svoje demo snimke i na taj način uvjerite sve "nevjerne Tome" da je Audyja trenutno najbolji aranžer na tržištu!
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš???
Burli je offline   Reply With Quote
Star 27.04.2012, 11:48   #2
gnovako8
Odomaćeni član

gnovako8's Avatar

Registrovan/a dana: 02.06.2008
Mjesto: HR
Downloads: 1686
Uploads: 11
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 26 puta u 23 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x, Ketron Event,Yamaha Genos2
gnovako8 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

pozzz ovako moje misljenje cuo sam Audya 5 ketrona sa lupovima i bez,, po mome odlicno radi masno studiski,ali vise za rock,zabavne stvari, a za narodnjak mi nekako tanak je na spram Korga,ma da mi je i jedna i druga ok. svaka ima nesto bolje, e sad ko sta voli ,nekome nesto pase,, nema tu sta puno mudrovat. pozzz
Star 27.04.2012, 12:01   #3
gerag
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 07.12.2008
Mjesto: Vranje i Beograd
Downloads: 1
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: Gitara,Aranzer i pevam
Interesi: Dobra muzika i zene
gerag befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Kolega Burli tema je "Ketron Audya - komentari i iskustva".Ja nikoga ne zelim da uveravam u nesto samo komentarisem i iznosim licna iskustva,a koga interesuje skoknuce do najblize prodavnice muzickih instrumenata i poslusace klavijaturu.Za one koji nemaju mogucnosti ima vec postavljen link na forumu par stranica unazad.

Sve najbolje.
gerag je offline   Reply With Quote
Star 27.04.2012, 20:41   #4
nikadvisekorg
AJ LAV KORG

nikadvisekorg's Avatar

Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
nikadvisekorg ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od rocco Pokaži Post
malo opsirnije,audya ima dosta fabricki sredjenih boja zlata vrednih za studio, sto i brdo vst instrumenata ne mogu tako da prozvuce,znaci sami fabricki soundovi ne traze mnogo procesiranja a zvuce vrlo siroko i mocno,dok kod korgovih aranzera nije takav slucaj,90% zvukova nisu uopste fabricki sredjeni,frekvencije joj nisu uopste uravnotezeni i kad se uzme u obzir da sami sampler u korgu nije bas za pohvalu,audya je svakako vredniji.....to sam hteo da kazem

Vredniji u kojoj sferi? Sam si rekao ima boja za studio, ali zaboravljaš da je ovde 95% muzičara koji nemaju veze sa studiom i bitniji im je funkcionalni deo klavijature.

Kako onda objašnjavaš to što su svi zakleti rolandovci ostavili G seriju i prešli na PA, svi su oni znali da je zvuk "lošiji" za njihove rolandovske uši ali su nauštrb kvaliteta ipak odabrali korg baš zbog onoga što nema veze sa zvukom. A nas ovde to više zanima negoli sam zvuk. Jer par dobrih ritmova možeš da napraviš i na gem wk6 koji ima 32mb ram-a (kao pa1x) i da staviš demo i šta s tim? Poenta je da se lepo razmotre sve mogućnosti i nemogućnosti audya aranžera.... a ovako kako je krenula tema pretvoriće se u običnu kafansku raspravu zbog pojedinaca koji su upecali ribu od dva metra.....
Citat:
Originalno postovano od tranzit Pokaži Post
Sinovac, da tebi neko toliko puta gurne i izvadi i ti bi prozujao.
Citat:
Originalno postovano od caka012 Pokaži Post
Najgore je kad sviras akusticnu svirku, a neki gost donese daire. Pravilo je da je zelja za dairama medju gostima obavezno obrnuto proporcionalna smislu za ritam i da se za pomenuti instrument ceo boziji dan otimaju samo oni koji nemaju veze sa ritmom.

Promijenjeno od nikadvisekorg (27.04.2012 u 20:43 sati)
nikadvisekorg je offline   Reply With Quote
Star 01.05.2012, 13:58   #5
brajo456
Banovan!

Registrovan/a dana: 07.11.2011
Mjesto: Šumadija
Downloads: 102
Uploads: 11
Rekao HVALA: 34
Zahvalili mu 9 puta u 9 Postova
Instrumenti: Korg pa1x & Triton Classic
Interesi: folk, BMW, zene
brajo456 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

http://youtu.be/GA0qzZlEZyA
http://youtu.be/czNNG1kOlgU

audya5 vs pa3x evo jedna usporedba izmedju ove dvije klavijature

Promijenjeno od brajo456 (01.05.2012 u 14:01 sati)
brajo456 je offline   Reply With Quote
Star 01.05.2012, 14:05   #6
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ovaj snimak sam vec negde video i on ne znaci nista.

ovakvi snimci nisu merilo sta sve mogu ove dve klavijature.

Obe strave mogu da bolje zvuce nego na ovom snimku.
Dodato:
pardon,sprave a ne strave

Promijenjeno od nesaband (01.05.2012 u 14:06 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
nesaband je offline   Reply With Quote
Star 27.04.2012, 14:02   #7
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od Burli Pokaži Post
umjesto što branite Ketrona kao da Vam je kakva djevojka ili rod rođeni, postavite nam svoje demo snimke
Postavio je gerag jedan snimak Burli i to u ovoj temi, ama nesto je to bilo sramezljivo i totalno neubjedljivo. Da uporedimo kao ozbiljni ljudi taj snimak na primjer, sa tvojim snimcima ili snimcima kolege Bobana, pa sa Markovim snimcima i... zakljucak ce biti, bar kod onih koji na ovo sve gledaju neoptereceni predrasudama i "velikom ljubavlju", da je Audyja daleko od onoga kako je pokusavaju predstaviti pojedinci. Mogu da urade i par novih demo snimaka, kako ti rece, neka uzmu sebi vremena i specijalno se pripreme za to snimanje. Kako god im volja. Stojim iza svega sto sam napisao o Audyji (to moze odmah i da se cuje uporedjujuci taj geragov snimak sa snimcima gore navedenih kolega) ali ne vrijedi vise pricati, dosao je red na sviranje, mada mi se cini da ce od toga slabo sta da bude jer vidis da nam se savjetuje da odemo do prodavnice. Ne mogu se oteti utisku da tu nesto nije uredu.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 27.04.2012, 14:30   #8
Burli
Ovaj baš voli da kuca

Burli's Avatar

Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
Burli befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja lično nemam tih problema da sam "vjenčan" sa Korgom ili bilo kojim drugim brendom! Sutra da se pojavi neki aranžer by Fudžijama a da meni odgovara uzeću ga i pri tome neću puno voditi računa šta kaže čaršija, tj. forumi.

Kolega @gerag mene zanimaju snimci i kako radi Audya, nemam mogućnost da "skoknem" do prodavnice i da je isprobam, slušajući razne prezentacije po netu sam stekao dojam da u startu sa fabričkim resursima zvuči bolje i "masnije" od Pa2 bar kad je pitanju aranžerski dio! Mišljenja sam da Korg u osnovi zvuči "plitko i tanko".
Međutim, ja u toku svirke koristim možda par fabričkih ritmova kojima sam samo promijenio bubanj i ubacio sempl pa je zvučna slika potpuno drugačija! Hoću da kažem kako imam prostora i mogućnosti da po svom ličnom ukusu i nahođenju kreiram kako će da mi zvuči klavijatura.
Prosto me zanima kako Vam radi Audya, ovo što sam slušao je iz Radićeve "kuhinje" i zvuči dobro i zanimljivo, ali nije valjda da će sad svaki Ketron da bude istovetan?
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš???
Burli je offline   Reply With Quote
Star 27.04.2012, 15:42   #9
zeljko
Banovan!

Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
zeljko befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Tyros 2 i gerag koliko ste puta do sada rekli da necete vise komentarisati i da idete vjezbati,a svaki put se pojavite i ponovo iz pocetka pocinjete da odgovarate na svaki post?Hajd sto odgovorite nije problem,ali se osjeti da iz tih postova zelite samo da se raspravljate s kolegom Tranzitom a ni sami ne znate sta hocete tacno da kazete,vec hocete da napravite covjeka da nista ne zna,samo vam nece to poci za rukom ja mislim...tranzit je veliki zalogaj za vasJa vam savjetujem da prvo malo vise uvjezbate kao sto i sami rekoste,pa se onda javite drugu tranzitu...Pozz
zeljko je offline   Reply With Quote
Star 27.04.2012, 16:36   #10
rocco
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 07.01.2010
Downloads: 664
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 26 puta u 23 Postova
rocco ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

ako se ne prica o operativnoscu,ceni i koja kako je sredjena,audya zvuci ozbiljnije nego svi korgovi,vrlo je dobra i za studiski rad,cuo sam klavijaturu kod jednog decka u studio,jednostavno ubija.Sto se tice korga osim za takozvano tezgarenje ne mozes je za nista drugo upotrebiti,sklopis jedva set ili 2, sve ritmove gaze sa tim setom i cuti tamo gde si....sve u svemu kad saberes i oduzmes izadje na kraju da je korg skuplji nego audya,to je moje misljenje...inace sviram PA800
rocco je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 11:18

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije