|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Demo snimci Pravo mesto da postavite svoj demo... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Pa, to i ne znam bas da podesavam, sad mi je prioritet sviranje, necu duzi period nista da postavljam pa se nadam da ce iduci put biti mnogo bolje.Ova dva snimka sam postavio da bih dobio kritike od vas iskusnijih pa da znam na cemu sam i na sta posebno da obratim paznju.Hvala svima koji su izdvojili vreme i imali strpljenje da slusaju moje brljotine.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ovaj snimak je, bar sto se tice miksa, dosta bolji od prvog. Izgleda da si me poslusao pa si smanjio solo instrument koji sada ne ne davi miks. Ne smijes da se plasis tona, ako on treba da traje jednu cetvrtinu ili polovinu onda ga i sviraj tako. Koristi kontrole kao sto je na primjer, modulacioni tocak, pogotovo kod ovakvih synth sounda koji nemaju vec programiran vibrato, inace u protivnom, duzi tonovi postaju dosadni i monotoni. Gledaj da rasiris malo taj aranzman (ritam) po panorami. Iako si postavio stereo file, cuje se kao mono jer je sve nabijeno u sredinu. Muzika zivi od prostora a kod tih snimaka ga nema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
Ovaj poslednji snimak nije sviran,ovo je uradjeno u Intro delu.
Djole Djole!!!!
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 27.10.2009
Mjesto: Tamo daleko gde cveta limun zut...
Downloads: 445
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 20 puta u 15 Postova
Instrumenti: Korg PA50sd & Roland GW-7
Interesi: muzika,sport,programiranje
![]() |
![]()
I meni se isto to ucinilo,samo nisam hteo da napisem.Mada mi ovi trileri nekako "prljavo" zvuce na pojedinim mestima,pa nisam bio siguran.Vezbaj dalje i nemoj da se oslanjas preterano na intro(uvod) koji postoji na nekim nameskim ritmovima.Za sada nije toliko lose.Pozzz
![]() |
#5 |
Doktor Nesa
![]() |
![]()
prljavo ne prljavo ovo je intro.
![]()
![]() |
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
Nije valjda Neso... al' sam naivan... a ja mislio Djole vjezbao. Ako je Intro, onda taj koji ga je radio, treba jos vise da vjezba al' da pazi da ne prevjezba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Dr Neso, prvo, jasna su mi sva pravila i nisam nenormalan da postavljam intro na forum i time rizikujem ban, ja sam ova dva snimka postavio da bi mi iskusniji muzicari rekli na cemu da poradim i za toliko sam pametan da ne postavljam intro ili midi.Sta meni znaci ako postavim intro, midi ili sta vec?Da li cu nekako da napredujem od toga?
Da zavrsim s tom pricom, koristio sam ritam ,,Rumba - sudo'' , a boja koju sam koristio odnosno terca se zove ,,Em Jamaha'' . Ceo taj set mogu da postavim za download ili da posaljem Vama na PP da proverite ako imate adekvatnu klavijaturu, ne razumem se sad u formate.Takodje ukoliko to zelite mogu da snimim mobilnim telefonom, znam da nece da se cuje kvalitetno kao ovim kablom, ali nasao sam se uvredjenim i ,,ukaljanim'' vasim komentarima i zelim da vas razuverim, a ne znam koja Vam je namera bila.Vama na cast ide ovo sto ste napisali. @tranzit Profesore, prostim recnikom, u odnosu na prosli snimak i vas komentar, smanjio sam solo i onaj master volume ![]() @koja Sto se prvog dela tice sve sto sam napisao ,,doktoru'' Nesi vazi i ovde, ovo uopste nije namenski ritam za Dodji da mi ruke grejes. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Doktor Nesa
![]() |
![]()
Bata Djole,ne mozes me prevariti,ja sam stari vuk i ne vredi ti nista posto sam siguran da je ovo intro.zreo si za ban i to veliki.nemam nista protiv da se stavljaju intro u demo snimke da se cuje kako zvuci koja klavijatura ali ne i da se to precuti.
Ne postoji covek na svetu koji ce dva puta potpuno isto da odsvira jednu te istu frazu.Ako gresim spremam sam da snosim sve posledice i da budem ja banovan Mlad si ti jos decko. Pitaj @Milos 511 kako je prosao kada je postavio nesto sto nije bilo uredu u svoje demo snimke pa se opametio i sad to vise ne radi. Dodato: @tranzit ima dosta tako lose uradjenih intra ali veruj starom vuku ![]()
Ko rano rani ceo dan zeva. Promijenjeno od nesaband (27.04.2012 u 14:34 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ok, i ako ja sad snimim, postavim i ne bude intro, ko onda dobija ban?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banovan!
![]() |
![]()
Pod "rasiriti" zvucnu sliku se misli na obradu samog ritma u kojem pojedine instrumente treba postaviti u prostoru to jest dodijeliti im razlicite vrijednosti za panoramu (midi controller 10 gdje vrijednosti idu od -63 (lijevo) do +64 (desno) a gdje je 0 centar zvucne slike). Panoramu za bubnjeve i Bass treba obavezno postaviti u centar a sve ostale trake ritma pokusaj malo razmjestiti po toj panorami. Izbjegavaj extremne vrijednosti potpuno lijevo i potpuno desno (-63 i +64). Ovim zvucna slika postaje sira, dobija na prostoru a pojedini instumenti su daleko bolje definisani i uocljiviji u miksu jer nisu natrpani svi u sredinu.
Promijenjeno od tranzit (27.04.2012 u 14:39 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|