|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Ketron Ne previše popularni, ali izuzetno kvalitetni aranžeri |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Ovako! Pozdrav za sve , i postovanje! Pre jedan mesec sam kupio ketrona i mogu vam reci da sam jako tj. prezadovoljan sa klavijaturom mislim na sve. Imao sam pa 1x pa2x pa3x tyros 2 rolande sve sam to imao i svirao ali jedino sta je daleko od ostalog jeste ketron!!! Necu pojedinacne funkcije da nabrajam i hvalim, ali iskreno sve ove klavijature su mi dosta stepenica ispod ketrona. Naravno ako uzmemo u obzir da svacije uho drugacije cuje ili oko drugacije vidi primer (nekome je Pamela vrh a nekome Monika Beluci). rado sam zeleo da postavim neke snimke , ali posto sam novi clan na ovo Portalu nisam zeleo da rizikujem banovanje! I jedna jako zanimljiva stvar svaku svirku koju radim sa ketronom u nestrpljenju izcekujem da uzivam u zvuku i da se smejem pjevacu i pjevacici jer stalno traze bubnjara iza ledja kod mene ! eheheheeheh
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Slobodno postavi snimak da cuju ljudu kako zvuci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
|
![]()
http://soundcloud.com/mirko-milinkovic/nije-svejedno1
Dodato: Imaju jos dva pa poslusajte snimao sam direktno bez budzenja i obrade!!!! Promijenjeno od tyros 2 (18.04.2012 u 08:05 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
Prijatelju,to sve sto si snimio meni zvuci dobro ali to sve tako moze da zvuci i na Rolandu GW8 i na Rolandu BK 5 pa cak i bolje od ovoga pa ti sad razmisli dobro sto si dao tolike pare za tu spravu.
Korg PA1x,2x a da ne pricam za 3x takodje su skupe sprave po meni za ono sto pruzaju.Igraju se proizvodjaci sa nama i otimaju pare onima koji ih imaju. Bez zelje da nekoga uvredim ovo pisem samo iz razloga da ljudi dobro razmisle pre kupovine sta ce da kupe.
![]() |
#5 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Lijepo to radi, meni se dopada. Pogotovo se istiće kvalitetan bubanj i bas. Volim čiste i prirodne činele, a to se čuje pogotovo na pjesmi Nije svejedno. Distorsion gitare su .... Hmm, ne znam, možda previše "plivaju" one u pratnji styla. I loše su quantizirane u onom dijelu poslije 0,38 pa "preskaču" kod promjene pratnje. Ali zato rade vrhunski acustic gitare u Kruška, međutim opet čujem "preskakanje" 0,48. Da li je to do lošeg odrađenog styla ili klavijatura loše odradi netočnost lijeve ruke? Pogledaj što je s tim.
Na pjesmi "Jesen u mom..:" je bas gitara pomaknuta u desno? Ne vidim potrebu za tim. I molim te suzdrži se komentara poput ovih "...ali iskreno sve ove klavijature su mi dosta stepenica ispod ketrona..." Nema potrebe jer samo ljudima "dižeš adrenalain", a ne dobivaš povratne informacije. Daj još snimaka, rijetko ovdje čujemo demo Audya. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
[quote=casper;213420]Lijepo to radi, meni se dopada. Pogotovo se istiće kvalitetan bubanj i bas. Volim čiste i prirodne činele, a to se čuje pogotovo na pjesmi Nije svejedno. Distorsion gitare su .... Hmm, ne znam, možda previše "plivaju" one u pratnji styla. I loše su quantizirane u onom dijelu poslije 0,38 pa "preskaču" kod promjene pratnje. Ali zato rade vrhunski acustic gitare u Kruška, međutim opet čujem "preskakanje" 0,48. Da li je to do lošeg odrađenog styla ili klavijatura loše odradi netočnost lijeve ruke? Pogledaj što je s tim.
Ja mislim sto se tice tih gitara da nisu dobro snimljene ili kako si rekao quantizirane,i zato preskacu na nekim mjestima...Znam jer se to i meni desavalo kad snimim i napravim neki ritam na ovom mom Ketronu SD3,a kad ubacim neki ritam koji je kako treba napravljen sve radi bez problema...Znaci 100%je do toga...Treba vise puta usnimavati sve posebno i svaki put probat dok se ne uleti kako treba u takt...bar ja tako uradim a to sa quantizaciom jos nisam ni ja skuzio kako ide,a probao sam i bude jos gore ili ne znam kako se radi. Sto se tice zvuka Audye meni se svidja posebno kako rade bubnjevi i gitare,a moze to sigurno jos bolje,samo treba vremena i ljudi koji ce to odraditi kako treba...Mislim ko se razumije u pravljenje ritmova to je moje misljenje,a klavijatura ko klavijatura Nova i sigurno da je dobra i bolja od starih modela,bar po novim mogucnostima ako ne vise...Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.04.2009
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 202
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Fantom Xa,E-A7,GUERRINI profesional 4
![]() |
![]()
Hm ne mogu a da se ne prikljucim temi...Sviram aranzer jos od 90-ih i svasta mi je proslo kroz ruke(ne sve ali sam svasta svirao)i moja konstatacija je da se slazem u potpunosti sa SAVOBOND-om.KORG po meni ima sve ali i zvuk koji nekako "prsti" na ozvucenju i guzva u "orkestru" a radim na kvalitetnoj mixeti i zvucnicima i sve sam pokusao...Razni setovi namestanje gore-dole ali uvek ista prica.Neso...Imao sam prilike probati i GW8 i BK5 i nikako se ne mogu sloziti da radi isto kao AUDYA...NE KAZEM!Ne radi to lose ali mislim da te sprave ne mogu ici u jedan kosh jer ja sviram(posle svih aranzera i silnih menjanja i doplata i gubitaka pri svakom menjanju kl.)KETRON XD3 modul aranzer iz 2002god.!!! i ovog momenta POTPISUJEM ako treba da bolje radi nego PA2X na zivoj svirci a nije sempler!!!Naravno nema opcija kao PA2X ali nisu mu ni potrebne.Bio bih neizmerno zahvalan da mi je neko mogao dati savet pre 7-8god(pre pocetka ere PA serije)da uzmem KETRON i da zavrsim gadjanje na duuuuzi period a ne malo-malo pa menjaj,doplati namestaj,vijaj zvuk i na kraju razocaranje.Moram i da spomenem da ovaj moj modul nije editabilan kao KORG-ovi aranzeri u toku svirke sto znaci kod kuce uradis sta ti treba i cepaj na svirku.NE ZELIM da dodajem ulje na vatru ali to je cinjenica da su KORG-ovi aranzeri rasprostranjeniji jer vecina voli kad kupi spravu da skine setove sa interneta ili kupi ubaci i svira...Naravno lakse je ali zar nije lepse kada covek malo sedne pa napravi nesto svoje???Vecina KORG-ovih korisnika zvuce identicno i ne vidim logiku "KUPICU KORG-a I UBACICU YAMAHINE ILI KETRONOVE BUBNJEVE" ili neke druge...Nemam zelju nikoga da vredjam svako ima pravo na svoje misljenje i molio bih da probate sprave uzivo na svirci a ne da ih ocenjujete na osnovu snimaka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
@veselinovicvs @Neso..".Imao sam prilike probati i GW8 i BK5 i nikako se ne mogu sloziti da radi isto kao AUDYA...NE KAZEM!Ne radi to lose ali mislim da te sprave ne mogu ici u jedan kosh"
Nisi me ubedio tvojim postom ni u sta,tvoje pisanje je uopsteno a ja mogu da tvrdim na osnovu onoga sto sam cuo na snimku ta sprava ne vredi toliko para.Poenta je u tome. Ko se malo bolje upusti u sredjivanje stylova na rolandu BK5 i GW8 moze mnogo bolje da zvuci nego tak KETRON.U pravu si kad kazes da te sprave ne mogu sa se stave u isti kos.GW8 i BK5 su znatno jeftinije sprave i mogu bolje da zvuce. od tog jako skupog instrumenta.
![]() |
#9 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
zato si ti Neso presao sa GW8 na pa500, iako GW8 zvuci bolje nego klajva od 3500 evra???
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|