|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#21 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.09.2004
Mjesto: Vukovar
Downloads: 2865
Uploads: 0
Rekao HVALA: 81
Zahvalili mu 37 puta u 37 Postova
Instrumenti: Shure 58,psr9000,emx 5000,Impulse 1015,TNT 160
![]() |
![]()
dobro si razumeo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
Za crnu boju je nebitno koja i kakva je, ja sam stavljao i farbu za farbanje jaja za uskrs pomešanu s H2O pa je radilo bez problema....
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
AJ LAV KORG
![]() |
![]()
Ima sad kod kineza sve, ali kao što znaš postoje osnovne boje, a ostale se od njih prave, pa tako i crna od kombinacije nekoliko boja za jajca koje preostanu od farbanja hahaha... izmešaš sve boje i tako dobije crnu.....
i štampač radi bolje nego na originalnu boju..... meni je na starom lexmarku kertridž 27e i kolor toliko..... 50 e za kertridže ne bi dao da me trojica drže..... ja sam više kafanski tip, tamo ne žalim ni 500e da ostavim.... i onda se moralo pribeći alternativi, prvo sam kupovao boju za štampače ona je 2 evra, možeš 5-6 puta da puniš, pa onda sam bezveze nešto gledao onu boju za jaja i reko aj da probam šta može da bude, ako ga s*ebem bar znam da sam probao.....
Promijenjeno od nikadvisekorg (19.03.2012 u 00:46 sati) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Odomaćeni član
|
![]()
Novi stampaci, ne gledaju kolicinu boje u kertridzu kao kolicinu. Vec na svakom kertridzu postoji cip, koji prati odredjene parametre pri stampanju (popunjenost strane bojom) i na osnovu toiga proracunava koliko je jos boje preostalo u kertridzu. Tako da obicno punjenje kertridza, bez resetovanja tog cipa na pocetnu poziciju nece vredeti nista. Moze se boja iz njega prelivati, stampac ce javljati da su kertridzi prazni.
Imas nekoliko solucija. 1. Da se mucis da trazis po internetu uputstvo za hardversko resetovanje cipova, sto moze da bude velika hebada. 2. Da nadjes na netu ako postoji program za resetovanje preko racunara. On posalje stampacu informaciju da su kertridzi zamenjeni i da su novi. Takav program za Epson se zove SSC Utility cini mi se, ali nema reset boja za svaki model. 3. Solucija, da kupis kineske kertridze, zamenske, koji su dosta jeftiniji od originalnih. I pod 4. ima smogucnost, koja je po meni i najbolja, i najisplativija je da nabavis takozvani CISS. Ima u SRB nekoliko radnji koje ga prodaju. CISS, ili Continuous Ink System je naprava, koja se sastoji od onoliko kertirza koliko je potrebno za odrednjeni model stampaca. Takvi kertridzi su ili samoresetujuci ili imaju na sebi taster koji zadrzis nekoliko sekundi, i oni se resetuju i stampac ih svakli put vidi kako nove. Jedino takve kertridze mozes da punis iznova i iznova. Ti kertridzi u drugoj verziji mogu imati i creva koja vode do rezervoara, gde mozes da natankas gomilu boje i da odredjen period uopste ne mislis o bojama. Verujem da ne stampas mnogo tako da ce ti ciss sam ood kertridza biti dovoljan, da se ne bi drndao sa crevima. Mozes na youtube da nadjes da vidis kako sve to izgleda u praksi. Inace ink-jet stampac nije veliki potrosac boja, a kertridzi se brzo prazne jer stampac pre svakog startovanja preko vakum pumpe cisti glave. To radi na nacin sto pumpa povuce kroz sve dizne u glavi svaku boju. A kertridzi, fabricki nisu celi ispunjeni bojom. Polovina kertridza su neki tobogani i ostalo na cemu ti "ukradu" boju. I zbog toga se fabricki kertridzi brzo prazne. E da, jos nesto. Nadji gde je tom tvom stampacu odlivanje otpadne boje. To je ta boja koja ostaje od ciscenja. Tj nadji gde je crvo od vakum pumpe. Na mom epsonu je pozadi. Kroz to crevo ide ta otpadna boja i natapa u stampacu neke jastucice i tamo se talozi. To crevo izvuci u jednu flasicu, i kada se flasica napuni, tu boju vratis u crni kertridz (ako kupis ciss). Inace stampac belezi i informacije o toj otpadnoj boji, zbog tog jastucica. I posle odredjenog pbroja otisaka zatrazice ti servis, zamenu jastucica, i prestace da stampa. E tu ce ti opet trebati onaj SSC utility. Tako da, potrudi se da nadjes taj ssoftver negde. Dakle moja preporuka je, CISS bez rezervoara, SSC, i udri. Prvi put kupis samo ceo set boja, savki seldeci sve sem crne, jer ces crnu imati u onom otpadnom mastilu. E i da, ziveli Kinezi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Znači Marko ima kineza...pa kažem im ja...
Pa neće valda štampariju s njim da radi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
AJ LAV KORG
![]() |
![]()
Kinezi ili ne kad udarim ekonomsku računicu koliko košta jedan list da ga sam odštampam, lepo izračnunam da mi se više isplati da odem u grad i odštampam ono što mi treba, jer u svakoj fotokopirnici štampaju sa fleške..... i cena je od 1,5 dinara do 5 po listu za štampanje sa fleške, (od 25 do 50 lista za 1 evro) zavisno koliko lista ide.... ako sam štampam,samo prazan list je 1 dinar, štampač, pa boje pa kertridži.... pa nerviranje..... i opet mi dođe jeftinije da lepo prebacim sve na usb i ko gospodin dok popijem kaficu bude sve odštampano....
ja sam moj lexmark bacio sa sve zapeklim kertridžima jer se nikad ne setim da odštampam nešto da ne zapeknu, nego samo kad mi treba...... a i da mi treba, nikad ne bi kupio ove nove štampače, kupio bi stariji laserski jer na njima samo ubaciš onaj prah i teraj.... imao sam stari HP ja mislim da je odštampao milion listova..... ovi novi te zaštita na čipovima, te qrac palac samo da ti uzmu pare, pa brate zamisli da kupiš auto, pa da posle sipanih 500l goriva moraš da ideš u servis da platiš čip da ti otključaju da ponovo možeš da sipaš još 500.... kupiš nov štampač, platiš 70 evra, odštampaš 60-70 lista, od toga prvih 30 jer ti je zanimljivo da vidiš kako funkcioniše i merak ti je što si kupio štampač.... i dođe vreme za dopunu i tad vidiš koliko je to "povoljno"... mrzim potrošačko društvo....
Promijenjeno od nikadvisekorg (19.03.2012 u 11:07 sati) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 24.02.2011
Downloads: 97
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 14 puta u 12 Postova
![]() |
![]()
Koristim HP Photosmart Premium, besprekorno radi i slike kao i Dvd slike ali jedino uz koristenje originalnih HP ketridja, probao sam i dopunjavati u punionicama ,ali je to kratkog veka, neznam koliko stave inka kod dopune,moze se uzeti i samo crni ketridj ako se koristi samo za stampanje teksta, meni je to radilo,a za slike kao sto kaze kolega "nikadvisekorg" jeftinije je uraditi u nekom od centara sa takvim mogucnostima.Pozz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|