|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 2
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Postoji, to je program Sonar (Cakewalk). On je definitivno najbolji i najlaksi program za rad sa midijem. Prvo se iz stila (ritma) napravi midi za svaku varijaciju, prelaz ili uvod. To se radi pomocu StyleTools-a za Korga. Svaki midi (tj varijacija, fill, intro) otvara se posebno u Sonaru u zatim podesava. Moze se, na primer, markirati samo traka bas noge i pojacati ili smanjiti svi udarci koji su u toj traci i to ne pojedinacno, vec odjednom. Moze se dati komanda da se u odredjenom procentu nesto pojaca ili smanji. Naravno, prvo se treba upoznati sam program sa svim njegovim vaznim alatima, a zatim preradjuje midi (sty). Kada se sve podesi, odrede instrumeti po kanalima, ponovo se vrati pomocu gore pomenutog programa Style Tools u stil i takav ucita u Korga. Na taj nacin se mogu svi stilovi nivelisati i ustedeti na vremenu. Ako treba jos nesto da objasnim, slobodno pitajte.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Rijeci "najbolje", "najlakse" uvijek u meni bude zestoku averziju. Nije najlaksi, nije najbolji ni Sonar a ni bilo koji drugi sekvencer. Sonar je dobar, odlican ali i ostali iz te lige rade potpuno isto. Znaci, sve je stvar navike i iskustva u radu na nekom od programa. Za sve to sto si nabrojao, on moze upotrijebiti i Cubase i XG Works i S1 i... i svi ce oni sve to s lakocom odraditi jer ti procesi koje si opisao spadaju u osnovnu obradu a njom raspolazu i daleko jeftiniji i beznacajniji sekvenceri.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|