|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Efekti Izmenite stari, mnoton, zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 30.07.2008
Downloads: 314
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Duboka je kutija, mozda bi i moglo, recimo jedan komp iza, ili lex. videcu...
Neverovatna je stvar da Sondcraft FX ii uopste nije predvidjena da stoji u reku, potrosio sam bas dosta vremena dok je nisam upakovao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Da ne menjam temu...
Druze Tranzit (ili neko ko zna) Imam DBX 266XL kompresor/limiter koji bi hteo da koristim za vokal i aranzer a pored toga i kao limiter za harmoniku (ovo je nekima vec jasno zasto) Na mixeru imam 4 Aux send kanala od kojih mi dva vec koristi lexicon mx300 pa me zanima koji bi mi nacin povezivanja preporucio/li? Da li da koristim aux send/return ili da koristim fx insert na kanalu ili nesto drugo ![]() Hvala unapred!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Jedino i iskljucivo treba DBX prikljuciti preko Inserta. Dinamicki efekti su tipicni Insert efekti, oni nemaju sta da traze na AUXu. Nego, taj jedan DBX nece moci to sve sto si namislio da odradi. DBX 266XL je dvokanalni kompresor-limiter koji moze da se "linkuje" ukoliko treba da radi u stereo modusu. Da bi opskrbio sve to sto hoces trebace ti dva takva DBXa. Jedan bi radio u stereo modusu i bio zaduzen za aranzer, drugi bi radio u dvokanalnom modusu od kojih bi jedan kanal bio namjenjen kao kompresor za vokal a drugi kao limiter za harmoniku. I zamapti, uvijek u Inserte kanala miksera. Mozes napraviti iznimku kod DBXa koji bi upotrijebio za aranzer tako sto ces jednostavno ici iz aranzera u dva kanala DBX (u stereo modusu) a iz izlaza DBXa u stereo kanal miksera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|