Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Alati tema Display Modes
Star 26.11.2007, 14:54   #11
Sejox
Glas Razuma

Sejox's Avatar

Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
Sejox ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Od Vingula: Nebi ovom porukom htjeo nikoga uvrjedit al čitajuć taj post stvarno me razbjesnilo.

Pa Vingula druze(nismo kolege,jer ja nisam muzicar,i ne zivim od muzike-hobby) stvarno neznam kako covjeka moze neki post tako "razbjesniti".Ja u njemu nisam procitao nista uvrijedljivo niti ruzno.Nije mi ni Skoro,ni Saban,ni Halid, ni otac ni majka,ni brat ni sestra, pa da su mi stvarno neki pravi IDOLI u zivotu da bih se mogao sekirati zbog toga.Mogu dati svoje misljenje ali bez "bijesa".Zato druze cuvaj zivce i zdravlje,trebace ti u zivotu za pametnije stvari.Oni mlate lovu a ti "bjesnis".
I neznam stvarno sto ste zapeli za kantautora Miroslava Skoru.Covjek ima svoju publiku,gledao sam na TV da napuni neke dvorane,a sad o pjevanju moze dati svako svoje misljenje.PO MENI: Skoro spada u grupu kantautora bez velikih glasovnih mogucnost(dakle-bez vecih, a ne da nezna pjevati).U otprilike istu kategoriju spadaju i: Sejo Sexon(Zabranjeno pusenje),Bajaga,Alka Vuica,Zlatan Fazlic-Fazla,Hasan Dudic,Djordje Balasevic,Severina,Drazen Zeric-Zera,Toma Zdravkovic....itd
Pa sta mislite kako bi se komentarisalo kada bi neko postavio temu:ZNAJU LI PJEVATI- Josipa Lisac,Dado Topic,Zorica Kondza(moj omiljeni vokal),Gibonni,Giuliano,Safet Isovic,Serif Konjevic,Halid i jedan i drugi,Haris Dzinovic,Marinko Rokvic,Miroslav Ilic,Saban Saulic....itd.
Tema se moze beskonacno vuci.Samo da napomenem-da bi neko bio muzicki kriticar,on nemora biti muzicar.Mora dobro poznavati muziku,imati izostreno uho,a ostalo je stvar ukusa.
Sto se tice mog druga a tvog kolege Alix-a,istina je da on zivi u Sloveniji(LJubljana) ali on ti je cistokrvni bosanac tako da sumnjam da i on zna neke njihove izvodjace(pjevace).Njegov ukus je narodnjacki a toga gore nema i zato valjda i taj vas mali nesporazum.Ali vi cete to vec miroljubivo rijesiti,jer znam da je dobronamjeran covjek.Ali druze neznam kako nis cuo da u Sloveniji postoji i onaj zafrkant Magnifico.

Primjetio sam da u svom postu pises o istoku i zapadu,kao o dva razlicita svijeta.To je samo razlika malo u mentalitetima i ukusu.Ne bih volio izvuci zakljucak da je istok seljacki a zapad gradjanski.Koliko vidim iz profila nekih clanova foruma sa "zapada" oni su duboko u folk muzici i rade tezge gore kao narodnjaci.Evo ja sam u Sarajevu,i istok i zapad.U kakvom sam onda ja to svijetu.Odavde je potekao sevdah,najbolji rock and roll,ima i pop-a,i jazza,i narodnjaka i hip-hop-a(Edo Maajka razvaljuje u Hrvatskoj i drugdje).Ma sve ti je to u gram gore-gram dole.Lova je u narodnoj muzici(bez obzira sta ja mislio o tome i koji je moj ukus) dok ovo ostalo zivotari ili je mrtvi kokuz.

Vingula drugaru,ovo sto sam napisao je totalno dobronamjerno,i nepretenciozno,bez ikakve pristrasnosti i ne bih volio da se neko nadje uvrijedjen a ponajmanje "bijesan"..SAMO SMIRENO I DRUGARSKI

Pozdrav

Click for Sarajevo, Bosna i Hercegovina Forecast
Sejox je offline  

Favoriti

Oznake
skoro

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 08:59

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije