|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ta mogucnost kontrole externih midi modula je vec data kod BK-5.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
![]() |
![]()
Nisam najbolje upucen kako funkcionise BK5 ali oko njega se vodi polemika da li je zgodan za rad u praksi. Jesi li siguran da moze da se memorise da recimo na Performansima imas uz jedan ritam vezanu neku internu boju, uz drugi boju sa modula a uz treci kombinaciju interne i eksterne boje (Up1 i Up2)? Znam da to na GW8 ne moze!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Mozes adresirati performansu tako da imas kombinaciju internih i externih sounda. Za svaki ritam part imas mogucnost da definises da li ce slati midi podatke van ili ne. To ne predstavlja nikakav problem. Nemas potrebe da dvoumis ili sumnjas, moguce je.
Dodato: Detaljnije, za svaki part, bilo da se radi o Tone partovima (Uper 1, Uper 2, Lower, pa cak i za Melody Intelligent), ritam partovima ili song partovima, imas slijedece parametre: Tx (da li ce se ili ne, slati midi podaci vani), Tx Ch. (midi kanal sa kojeg se salju midi podaci), Tx Shift (transponiranje midi nota do 4 oktave na dole ili na gore i to u koracima od pola tona), Tx Local (da li ce ili ne taj part da svira i interni sound), Tx Event (filter midi kontrola, PCG, Volume, Panorama itd...). Promijenjeno od tranzit (27.03.2012 u 00:05 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Pa ekstra, onda jos samo ostaje da se vidi koliko ce se zgodnim za rad po tezgama pokazati ovaj aranzer. Ovo je super mogucnost da se uz jedan, recimo, Fantom XR ili Triton Rack dobije aranzer sa semplerom i odlicnim zvukom za nekih 1500e (ako se kupi polovan modul) a da je klavijatura laka i zgodna za transport.
Dodato: E da, nisi napisao ali pretpostavljam da se podrazumeva da na svakom kanalu postoji Program Change (MSB, LSB, PC) za pozivanje boja, zar ne? Dodato: Moze li neko da mi objasni zasto je BK7m skuplji od BK5?! Sta on to ima sto ovaj drugi nema, ocigledno mu nesto dize cenu! Promijenjeno od Akordeonista (29.03.2012 u 02:32 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
![]()
Dali je snimana prezentacija BK5??
Posto sam narucio bk5 , da li ce se moci u buducnosti prikljuciti na njega neka midi kontroler pedala poput behringer FCB1010 ili nesto slicno da se moze programirati recimo neke stvari poput star/stop, ili da mutira sve trake osim drums,ili bas i drums??Nesto u tom smislu..Stvari koje ne mogu odmah da se ukljuce/iskljuce odmah direktno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Žarko Brlja
Registrovan/a dana: 01.04.2009
Mjesto: Titel
Godina: 64
Downloads: 135
Uploads: 60
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 28 puta u 27 Postova
Instrumenti: Gitara, aranzer modul
Interesi: Kao sav normalan svet
![]() |
![]()
Imaš opciju za HOLD pedalu i opciju za SWITCH/EXPRESSION pedalu.Obe se mogu programirati za određene funkcije.FCB 1010 može da se priključi u midi in na BK5, međutim nisam ubedjen da ćeš uspeti da ga skoristiš za to što ti treba,jer on u principu radi posao u control change i program change midi porukama.BK5 na žalost nema opcioni priključak za Roland FC7 pedalu,dok ga BK 7-m ima.Za više informacija imaš uputstvo koje je kolega nesaband postavio u download.
Pozdrav
Imam godina - nemam novaca,a i da imam... sta kupiti? ![]() Promijenjeno od ibanez (18.04.2012 u 02:39 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
da li na BK5 mogu boje da se edituju i da se kao takve pamte na flesh i kasnije da se pozivaju sa njega u toku svirke iz foldera kao sto se to radi sa ritmovima?
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|