|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
|
![]()
Evo slika... A evo i objasnjenja.
Problem je kod CPU. Ostali delovi se ne greju mnogo, ali CPU se greje preterano. Rec je o AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000+ procesoru. Procesor lezi na Asusovoj M2N-X ploci, a pored njega u kompu imam 2 giga rama i graficku Nvidia 8600 GT. E sad... gledajuci senzore, kad opteretim racunar, samo CPU drasticno dize temperaturu. Problem sam probao da resim na sledece nacine: U pocetku je komp radio normalno, prvih god dana mozda, a onda je problem poceo da se javlja. Naravno, cistio sam ga redovno. U pocetku je posle ciscenja radio fino nekih 2 nedelje, pa onda opet isti problem. Posle ciscenje nije pomagalo vise, pa sam menjao pastu. Radio je lepo nekih mesec dana, pa opet krenulo sve isto. Onda sam pomislio da nisam sve to lepo uradio, i odneo sam komp u servis. Zamenio sam cooler i onaj aluminijum sto lezi na CPU. Radio mesec dana kako treba... i problem opet poceo da se vraca. Tako sam dosao na ideju da mu lepo stavim turbinu, pa nek se greje onda ako moze ![]()
![]() |
#2 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
To nisu sitnice, fleš plejer itekako zna da zakuca procesor u max, pogotovu te athlone.... sa sve mozillom.... imao sam ja nalaptopu problema sa sličnim procesorom baš sa tim fleš applikacijama....
ali opet ne bi trebao toliko da pregrejava.... ovako stvarno ne znam šta bi mogao da bude uzrok pregrejavanju, ako kažeš da se lepo stavio termalnu pastu i kuler. Ako imaš mogućnosti probaj da staviš jači kuler na procesor, pa vidi razliku, bar ćeš znati dal je do toga ili ne.
Promijenjeno od nikadvisekorg (14.03.2012 u 18:40 sati) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
|
![]()
Cackao sam nesto sad po biosu, i provalio da mene ustvari procesor uopste ne slusa!
![]() Tj, kad pomerim FSB sa 200 na gore, to radi, ali Multipler je automatik. Sto znaci da mi je frekvencija procesora varijabilna pa se krece od 1 gHz do 2600 mHz. E sad, zanima me jel zna neko kako da iskljucim to sto se automatski menja ili bar da mu stavim limit da ne ide preko 10x Multiple, posto mi je 13x max, a ja bi malo da ga usporim.
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.09.2004
Mjesto: Vukovar
Downloads: 2865
Uploads: 0
Rekao HVALA: 81
Zahvalili mu 37 puta u 37 Postova
Instrumenti: Shure 58,psr9000,emx 5000,Impulse 1015,TNT 160
![]() |
![]()
taj fsb nemoj olako da shvataš ako nisi siguran šta radiš,pročitaj malo kako treba da bude za tvoju memoriju mislim da se taj fsb množi pa recimo ako je 400 X 2=800 mhz .
A ova brzina procesora je razlog što ti je na automatskom podešavanju zavisno od opterećenja mislim da se to zove speedstep tehnology |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 24.02.2011
Downloads: 97
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 14 puta u 12 Postova
![]() |
![]()
Tema nije bas od juce ali evo kolega Transit me je inspirisao sa onim komentarom oko vodenog hladjenja ,naravno se salio, a ja bih dodao mozda i dupla izduvna grana, za bolji start i cug,ovo je tema mislim samo za zezanje ,zaboga zasto turbo davac na PC?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.09.2004
Mjesto: Vukovar
Downloads: 2865
Rekao HVALA: 81
Zahvalili mu 37 puta u 37 Postova